Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lehet külföldön barátokat...

Hogy lehet külföldön barátokat szerezni? Főleg magyarokat?

Figyelt kérdés
Angliáról van szó és itt mindenki olyan ridegnek tűnik, rád sem néznek, nem beszélgetnek külföldiekkel. Hogy lehet magyar barátokat szerezni?
2022. ápr. 30. 22:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha mindegy, milyen ember, van-e köztetek hasonlóság, tudtok-e beszélgetni, csak laza kapcsolódásra vágysz, akkor szerintem mindenhol. Európa minden országa tele van magyarokkal. Ha valami tartalmasabbra vágysz és nem mindegy az emberanyag, akkor nehezebb, próbálgasd.
2022. máj. 1. 07:52
 12/18 A kérdező kommentje:

11

Igazából nem vagyok felszínes, mindig nehéz volt barátokat találni.

De gondolom külföldön még nehezebb.

2022. máj. 1. 09:08
 13/18 anonim ***** válasza:

Mit tudsz elképzelni, ha találkozol a jövőben tíz emberrel, tíz közül találsz egy olyat, akivel megvalósulna az, amit te vársz egy barátságtól? Az eddigi életedben, Magyarországon eddig mi a mérleg? Sulis osztályban, ahol voltatok 30-an, találtál magadhoz való embert? Munkahely, 10 ember vagy 200, találtál magadhoz való embert?

Ha a válaszod az, hogy 1000 ismerősöd van, illetve 1000 embert ismertél meg az eddigi életed során és soha sehol senkiben nem találtál megfelelő partnert, az bajos. Lehet, hogy őrült peched volt, lehet, hogy a te mércéd volt mindig is magasan. Minden más, megengedőbb válasz esetén tök jó esélyed van, mert rengeteg magyart fogsz találni Ny-Európa bármelyik országában. És ahogy én észrevettem, keresik is egymást, kapcsolódni akarnak. Hajrá.

2022. máj. 1. 09:16
 14/18 A kérdező kommentje:

13

Igaz, hogy magasan van a mérce mert nem szeretem a sunyi alattomos embereket csak az őszintéket így nagyon nehéz mindenhol.

Egy kezemen meg tudom számolni hány hozzám való embert találtam eddigi életemben, és velük is olykor elnézőnek kellett lennem.

2022. máj. 1. 09:28
 15/18 anonim ***** válasza:
Az egy kezeden megszámolható embereiddel mi van, megvannak még az életedben, vagy ezek a kapcsolatok se állták ki a próbát?
2022. máj. 1. 09:39
 16/18 A kérdező kommentje:

15

Megvannak de messze vannak nagyon.

2022. máj. 1. 10:08
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha most kezdesz külföldön új életet, próbálkozhatsz kitartóan azzal, amit mondtam. Élőben, neten, millió fb csoport tömöríti az expatokat mindenhol. Ha nem sikerül egyetlen neked való embert se találnod, a fogad összeszorítva maradj kint egyedül tartalmas kapcsolatok nélkül, miután felmérted, érdemes-e, mi a motivációd, meddig akarod/bírod ezt így csinálni és az itthoni értékes barátaiddal fűzd szorosabbra, amilyen szorosra csak lehet az online kapcsolatot. Egy kezeden meg tudod számolni, legyenek akkor négyen, akikkel valamirevaló kapcsolatot ápolsz és fontosak vagytok egymásnak. Kérd a segítségüket, hogy átvészed a kinti időt (ha örökre tervezed a külföldi létet, akkor ez csak átmenetileg lehet segítség, egy életet így, értékes emberi, irl kapcsolatok nélkül lehúzni nem érdemes szerintem és nem tudom, te miért vállalnád ezt, ha viszont ezt átmeneti külföldi tartózkodásnak szánod, úgyis mindegy, kis időt mindenhogyan ki lehet bírni), ha minden másnap valamelyikük a rendelkezésedre áll és egy órát skype-oltok, és minőségi beszélgetés folyik, boldogabb lehetsz. Éreztesd velük, hogy fontosak és szereted őket, kedveskedj nekik olyan ajándékokkal, ami az ottani életedből való, vedd meg és küldd haza postán. Ez csak egy ötlet, még sok más hasonlót találhatsz ki. Ha ezek a tanácsok nem tetszenek valamiért, vagy nem erre vágysz, ez nem oldja meg a helyzeted, akkor mi az, amit szeretnél, meg tudod fogalmazni, mitől lennél boldog?
2022. máj. 1. 10:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Mikor dobbantottál otthonról, akkor a magasabb fizetésért cserébe dobtad a régi barátaidat. Ezt nem tudod kint pótolni. Lehet hogy magasabb a fizetésed, és este már nem csak kettő, hanem hat sört is meg tudsz venni, de cseszheted ha nincs kivel meginni. Inkább itthon, szerényebben, de a régi barátok között... Kevés szerencsés kivételtől eltekintve a kinti jólét ára a magány, és ezt valószínűleg nem tudod megkerülni. Sőt, te választottad, tehát most már viseld méltósággal. Vagy gyere haza, biztosan van aki vár.
2022. máj. 4. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!