Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha el szeretnél valamit adni...

Ha el szeretnél valamit adni és egy barát venné meg akkor mit illik?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van egy autód. Eladnád.. a reális értéke a piacon ennek a típusnak 900.000 Ft és 1.400.000 Ft Között van. Állapottól nyilván függően. Én 1.200.000 Ft-ért hirdettem. Egy barátom jelezte, hogy megvenné de baráti árat akar és több 100 ezer forinttal olcsóbban szeretné. A barátságra való tekintettel én adjam olcsóbban az autót vagy neki kellene korrektnek lennie és megadni érte a reális árat?

(950.000 Ft-t akar érte adni mellesleg.)

Pedig én direkt megnéztem a hirdetéseket és ebben az árkategóriában eléggé le vannak gyapva. Az enyém viszonylag hibátlan. Mármint nem rossz rajta semmi nagyobb dolog, mint pl a klíma meg ilyenek. Motorikusan is rendben van.

2022. ápr. 24. 09:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, bölcs, ha nincs keverve az üzlet a barátsággal. Ilyen kényes esetben pláne. Ilyen "extrákkal" (add olcsóbban, mert barátok vagyunk) meg pláne a négyzeten.

Mi van, ha tényleg olyan helyzet alakul ki, hogy a vevő valamiért beperelné az eladót? Én mint tudatos vásárló, lehet, hogy megtenném, de barátság esetén ez csak a barátságot tenné tönkre.

Én azt mondanám, hogy a barátság többet ér... Na meg benned lenne a tüske, hogy most te rafizetsz a barátságra - rohadt tahó érzelmi zsarolásos alkudozás ez.

Nem mennék bele.

Az más, hogyha valami segítséget kell egymásnak nyújtani, akkor azt megtesszük, átugrok segíteni ingyen pakolni, amikor költözködik, ő meg jön, amikor én lakást felújítok, de... Ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy "Figyú, vedd már meg nekem azt az az új Iphone 13 Plus Maxot, csak azért, mert barátok vagyunk!" Ugye, milyen abszurd?!

2022. ápr. 26. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!