Ha el szeretnél valamit adni és egy barát venné meg akkor mit illik?
Tegyük fel, hogy van egy autód. Eladnád.. a reális értéke a piacon ennek a típusnak 900.000 Ft és 1.400.000 Ft Között van. Állapottól nyilván függően. Én 1.200.000 Ft-ért hirdettem. Egy barátom jelezte, hogy megvenné de baráti árat akar és több 100 ezer forinttal olcsóbban szeretné. A barátságra való tekintettel én adjam olcsóbban az autót vagy neki kellene korrektnek lennie és megadni érte a reális árat?
(950.000 Ft-t akar érte adni mellesleg.)
Pedig én direkt megnéztem a hirdetéseket és ebben az árkategóriában eléggé le vannak gyapva. Az enyém viszonylag hibátlan. Mármint nem rossz rajta semmi nagyobb dolog, mint pl a klíma meg ilyenek. Motorikusan is rendben van.
" kösz az ajánlatot de tartom az árat. "
250.000-el olcsóbban adni mert haver? Hülyének néz.
Még 50.000-et lealkudni oké.. Talán.. De ennyit 🤔 Pofátlan.
Lehet, hogy beszólnék neki, hogy barátságunkra való tekintettel adjon 100 ezerrel többet érte. ;)
Ill. mondhatod diszkrétebben azt is, hogy bocsi, de elvből nem kevered az üzletet sem a rokonsággal, sem a barátsággal, és ezzel rövidre is van zárva a téma.
Ha igazán barát lenne, nem akarna átbacni.
Ez sok pénz, èn rohadtul rosszul érezném magam miatta.
"hajlamosabb lesz ő is segíteni rajtad" persze, vagy örül neki, hogy milyen jó üzletet csinált, és ugyanúgy otthagy a francba, mint autó nélkül tenné...
sose lenne pofám beállítani egy barátomhoz (ha közeli, azért, ha éppcsak haver, azért) azzal, hogy figyelj, én vagyok a haverod, add nekem mert tőlem nem kérhetsz pénzt... öcsémnek is kifizettem a tabletet amit el akart adni, nem abból fog tudni újat venni, hogy "a testvére vagyok és szeretem őt"
Én nem adnám el neki.
Akkor se, ha nem alkudozik.
Ha BÁRMI kis baja lesz a kocsinak a közeli, vagy nem túl közeli jövőben, azzal fog jönni/jöhet, hogy te tudtál a rejtett hibáról, és nem szóltál.
Te leszel a szemét, hogy így is ennyit kértél érte, és elvárja majd, hogy fizesd a javítást.
Vagy magában puffog, az se jobb.
Megmérgezi a barátságot.
Ha úgy érzi ennyit ér, akkor vegyen egy másikat, tele a használtautó piac.
Te meg add el másnak.
Ebből nincs akkora sértődés, mint egy adás-vételből, mert valaki törvényszerűen azt fogja érezni, hogy át lett vágva.
Sajnos még akkor is, ha nincs így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!