Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nehéz mostanában barátok...

Miért nehéz mostanában barátokat találni 40 felett?

Figyelt kérdés

#barátság #ismeekedes
2022. ápr. 10. 15:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Hát ha szerinted barátot minden bokorban lehet találni, akkor nincs sok fogalmad a barátságrol...

Azért nem baratkozom olyanokkal akiknek nincs párkapcsolatuk, mert ők is a párkapcsolatot keresik, nem gondolkodnak másban. És erre értettem legfőképpen azt, hogy ez szomoru.

2022. ápr. 10. 16:44
 12/17 anonim ***** válasza:
#10 bocs, de ahogy írsz ezekről a kapcsolatokról ez max valami ismerősség, vagy max laza haverság.
2022. ápr. 10. 17:19
 13/17 anonim ***** válasza:

De, képzeljétek el, vannak barátaim. De nem versenyzek a családjukkal, és ők sem versenyeznek az enyémmel. Ha programot szervezünk, azt a családunk figyelembevételével tesszük, és csak úgy, hogy ne menjen az ő rovásukra.

Mondok egy példát, ami lehet, hogy többeknél ki fogja verni a biztosítékot, de szerintem jól jellemzi a helyzetet, és természetes is. Barátnőm orvos. A Covid-időszak alatt alig tudtunk találkozni, állandóan bent volt a kórházban. A gyerekei se látták, mert szinte csak aludni járt haza. Egyik nap véletlenül épp szabadnapja volt, megbeszéltük, hogy elmegyünk kávézni. Előtte egy órával hívott, hogy bocs, de mégse, mert a kisfia arra kérte, legyen inkább vele, mert sose látja. Akinek nincs gyereke, ezen valószínűleg kiakad, de mivel nekem is van, abszolút megértettem. Csalódott voltam persze, de tudtam, hogy a helyében én is ugyanezt tettem volna.

Ezért mondom, hogy mindenki barátkozzon azokkal, akikkel hasonló az élethelyzetük, és értik egymást. Különben csak a sértődés meg a féltékenykedés megy, annak semmi értelme.

2022. ápr. 10. 18:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez nem csak 40 felett van még 20 alatt is nehéz.
2022. ápr. 10. 20:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Mert ekkor már vagy megállapodik az ember, vagy családja van, vagy elvált, és magába roskadt, vagy a saját haveri körébe már nem enged be senkit sem, de vegyük figyelembe, hogy ez a társadalom nagyon zárkózott alapból.
2022. ápr. 10. 22:04
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Család nélkül könnyen hiheti azt az ember, hogy a barát a minden - csakhogy nem a barátaiddal nagy összezárva 0-24-ben, éjjel-nappal, nem a barátoddal nevelitek a gyerekeket, és nem a barátoddal fizetitek a számlákat. Az embernek a családja kell hogy legyen az első, mert a családtagok egymásra vannak utalva. Ellenben egy normális barátság kibírja azt, hogy hónapokig nem beszéltek.

Nekem van olyan ismerősöm, aki hasonló cipőben, párkapcsolat nélkül, 30 évesen keres barátokat. Sajnos azt kell mondjam, hogy akinek ez középiskolában vagy legkésőbb egyetemen nem sikerül, annak annyi volt, mert 30 után már a legtöbb embernek családja van, természetszerűleg visszaszorulnak a barátságok.

Megoldásként azt tudom ajánlani, hogy vegyál fel valami új hobbit - lehetőleg ne gyerekruha-varrást, mert oda családos emberek járnak - hanem krosszmotorozást, vagy ejtőernyőzést, vagy valami egyedülállóaknak való elfoglaltságot (sportlövészet), és ott keress barátokat.

2022. ápr. 12. 15:44
 17/17 anonim válasza:
Szerintem nem nehéz most sem. Csak időt, energiát kell rá fordítani. Na meg kell hozzá a szándék, hogy az ember szeretetet, odafigyelést akarjon adni. Sosem volt gondom barátságokat kötni, mert nem a másikra vártam. De sokan el vannak foglalva a saját problémáikkal és mindig csak kapni akarnak.
2022. ápr. 13. 19:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!