Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért esik nehezükre az...

Miért esik nehezükre az embereknek viszonozni a dolgokat?

Figyelt kérdés

20 éves fiú vagyok.

Az elmúlt időben nagyon csalódtam a baráaimban.

Számtalanszor előfordul hog, én adok nekik valamit, segítek nekik dolgokban, de ők szinte soha nem viszonozzák.

Pl ha valaki nem tartja a szülinapját én attól felköszöntöm, viszek nekik valami figyelmességet.

Ha épp valakinek nincs aprója, veszek neki is kávét.

Ha valaki beteg volt, simán átmegyek hogy átmásolja a sulis dolgokat.

És számtalan hasonló dolog.

Amin viszont most nagyon felidegesítettem magam, az hogy:

Két barátom is folyamatosan megkér hogy kommenteljek a face, insta képei alá, mindig meg is tettem nekik.

Most viszont mikor én megváltoztattam a profilképem ők nem tették meg. Pedig beszélgettünk is, és mondtam nekik, hogy na most nektek kell kommentelni.

Miért ilyen önzőek az emberek?

2022. ápr. 2. 14:07
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

És kért téged valaki ezekre a dolgokra?

Ha igen, bunkóság, hogy fel sem ajánlanak semmit cserébe. Ha nem, nem számon kérhető, hogy saját szakálladra nekiállsz valaminek. A kéretlen, nem várt ajándék pl kifejezetten kínos, zavaró, ha valaki kifejezetten nem akar ünnepelni. Értem, hogy jószándék vezérel, de azt is észre kell venni, ha valaki nem akar valamit.

Ilyen kommentelgetések meg ne haragudj, de a te korodban nevetségesek. Ne légy bérkommentelő, mert ez max 13 évesen nem ciki. Ők lehet, megrekedtek ezen a szinten, de neked nem muszáj.

2022. ápr. 2. 14:15
 2/3 anonim ***** válasza:
86%

Egyetértek az első válaszolóval, ha saját akaratodból, baráti alapon szívességet teszel, akkor azt nem kell azonnal kiegyenlíteni, nem illik számon kérni. Azt írtad, néha viszonozzák, lehet, hogy ők ezeken felül más módokon mutatják ki a szeretetüket (pl. együtt töltött idő).

Kommentelni meg tényleg akkor kell, amikor az adott kép, tartalom valóban tetszik, ne a közösségi médiának barátkozzatok, hanem magatoknak, nem ez a barátság mércéje.

2022. ápr. 2. 14:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Tehát a First World Problem az, hogy nem kommenteltek be a kib+szott profilképed alá, és most ezért harakiri van...? :D

Biztos hogy 20 éves vagy és nem 10?

2022. ápr. 2. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!