Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Potyázó barátnak hogy mondjam,...

Potyázó barátnak hogy mondjam,hogy már pofátlanság amit csinál?

Figyelt kérdés

Elég kellemetlen a téma,mert régóta ismerjük egymást és nem akarom megbántani. Kicsivel szerényebb körülmények között él mint én, de ugyanannyit keresünk, csak neki ottvan a lakáshitele.

Minden közös programot én állok, például hétvégente fifázni szoktunk. Ha ő jön hozzám akkor én mindig sörrel és kajával várom, ha én megyek akkoris én viszem a sört és a pizzát.

Februárban strandon voltunk az ő autójával és adtam neki 4ezret a benzinpénzbe. Most hétvégén már az én autómmal mentünk és meg sem kérdezte,hogy beszálljon-e valamivel.

A strandon is mikor mondtam, hogy megyek a mosdóba, megkért hogyha már úgyis arra járok akkor vegyek neki egy sört, persze azt sem fizette ki. Lehet fillérbaszonak tűnök egy 500forintos sör miatt, de ez már a nagyon sokadik. Őszintén már nem is emlékszem, hogy ő utoljára mikor hívott meg bármire is, de biztosan több mint egy éve .

2022. márc. 22. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj haver, nem akarlak megbántani, de már pofátlanság, amit csinálsz. Amúgy meg fog bántódni, mert minden ingyenélő megsértődik, amikor elzárják neki az ingyen forrásokat.
2022. márc. 22. 21:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Fifázgattáál... eddiig! 🤣

Amúgy igen, tuti megfog sértődni, bárhogy tálalod a dolgot. Így én a helyedben a legőszintébben mondanám el neki az egészet.

2022. márc. 22. 21:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod egyenesen megmondani, akkor kérj tőle kölcsön pénzt.
2022. márc. 23. 03:40
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Adjál zsebpénzt neki b+... Keress értelmesebb társaságot, neki meg mondd állandóan, hogy nem érsz rá, problem solved.
2022. márc. 23. 05:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy ilyen haverom, én leépítettem. Volt, amikor nyíltan a pofámba vágta, hogy marha éhes, de nem hozott pénzt, hogy ne költsön. Az már a sokadik alkalom volt, szóval megvontam a vállam és közöltem, hogy "akkor nem eszel".

Mondjuk én nem is vagyok nyuszi, fát lehet vágni a hátamon és nem számolom a pénzt, hogy kire mennyit költök, de barátoknál ez kölcsönös. Ha hülyének néznek, azt viszont nem szeretem.

2022. márc. 23. 08:12
 6/10 anonim ***** válasza:
37%
februárban strand? :O hol élsz, LA-ben?
2022. márc. 23. 08:21
 7/10 anonim ***** válasza:
nekem is volt ilyen "haverom",egy idő után elegem lett belőle,ha meg akart velem vettetni valamit(étel,ital,mozijegy,stb.),akkor visszakérdeztem,hogy "kifizeted?",aztán szép lassan leszokott róla,bár már régóta egyáltalán nem is tartjuk a kapcsolatot
2022. márc. 23. 13:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Én havernak hívnám az ilyet, barátnak semmiképp. Szerintem csak látta rajtad, hogy túl jó szívű/normális vagy = balek az ilyenek szemében, vitted a pizzát sört stb, szerintem havi szinten 10-15ezret rászórtál így.

Azt mondom, dobbantsd, hacsak nem az egyetlen haverod :D

2022. márc. 23. 15:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem egyik barátnőm volt ilyen, végül nem akarta megadni a tartozását, amit kölcsönadtam neki ( kb. 15 éve pqr ezer ft-ot), még ő volt felháborodva. Összevesztünk telefonon emiatt és azóta soha nem láttam, és nem is akarom.

Én 5 ft-tal se szeretek tartozni még 1 nwpig se senkinek. Nálam ez elvi kérdés, így viszont várom ugyanazt, pláne 1 baráttól. Eg jó barátság alapja a pontos elszámolás, tartja a mondás.

Túl rendes vagy a barátodhoz, ő meg élvezi a helyzetet és feszwgeti a határait, meddig mehet el ezzel még nálad. Ha mostantol új lapokkal játszol, tudtára adod, elapadt az ingyenforrás. Ki lesz akadva, és el is fog tűnni nagy valószínűséggel záros határidőn belül. Ebből fog kiderülni, csak kihasznált téged. Ne legyen persze igazam!

Nem jó alap egy "baratságnak" ez a fajta hozzáállás.

2022. márc. 24. 01:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha megszokja hogy kajával várod, akkor nem fog vinni. Ha megszokja, hogy viszed a kaját akkor meg nem fog azzal várni. Most bocsánat, hogy így fogalmazok de csicskát csinálsz magadból aztán meg kiakadsz a haverodra, hogy az vagy. Szerintem is illetlen amit csinál, de az is hülyeség amit te csináltál. Én nem értem mi játszódik le annak a fejében aki egy ilyen helyzetben, sokadjára is készségesen viszi a kaját, piát meg sokadjára se röhögi képen az embert, hogy menjen magának sörért, helyette nyújtja a 4000ft benzinpénzt és nem úgy van vele, hogy "áh lexarom, lóg már ennyivel".
2022. márc. 24. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!