A politika teljesen tönkretette a gyerekkori barátságomat, hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Figyelt kérdés
Én sosem az alapján választottam barátokat, hogy ki melyik pártra szavaz, esetleg milyen ideológiákkal szimpatizál, mégis most abból adódóan, hogy eltérő véleményt képviselünk a barátommal mind a választások kérdésében, mind az oltás kérdésében, teljesen kizárt a barátom az életéből, egy gondolatbuborékba került. Én nem is feszegettem soha a húrokat, nem zavart különösebben, hogy másként áll hozzá a dolgokhoz, nem is próbáltam meggyőzni a véleményemről, ő viszont már csak ezekről a kérdésekről kommunikál, és sajnos ez oda vezetett, hogy már találkozni sem akar.
mi a teendő?
2022. febr. 20. 20:16
11/12 anonim válasza:
Szerintem nem a politika tette ezt tönkre, hanem most bukott ki, hogy mennyire más a hozzáállásotok egy csomó mindenhez, és nem ugyanaz az értékrendetek. Anno sem úgy választ egy értelmesebb gyerek barátokat, hogy "te most a barátom leszel, mindegy, milyen vagy", hanem hasonló személyiség, értékrend alapján... ami meg igenis változhat az évek során, és ha ez kiderül, az igenis befolyásolhatja a barátságot, akár azt is eredményezheti, hogy az megszűnik. És talán jobb is, mert sztem jobb, ha ez kiderül, mintha megmarad egy felszínes dolgokon alapuló barátság (régi emlékek, legyen kivel menni nyaralni stb.).
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most így ezt olvasva világos, hogy erről van szó.
2022. febr. 21. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!