Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hány barátod van? Milyen...

Hány barátod van? Milyen széles a baráti köröd?

Figyelt kérdés

Hány olyan igaz barátod van, akiért képes lennél tűzbe menni? Hány olyan ember van, akire csak haverként tekintesz?

Egyáltalán: Mennyire tartod fontosnak az életedben a barátságot, mennyire számít ez nálad prioritásnak? Megmaradtak a régi iskolai barátságok, vagy inkább újak vannak helyette?

2022. febr. 18. 15:37
A kérdező szavazást indított:
Nagyon fontosnak tartom a barátságot, a legfontosabb dolgok között szerepel az életemben.
Fontos a barátság, de nem szerepel nálam az elsőszámú prioritások között.
Semennyire nem tartom fontosnak, huszadrangú dolog számomra a barátság.
40 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
0. Fontos nekem a barátság, de másoknak nem, ez pedig két emberen múlik.
2022. febr. 18. 15:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
0
2022. febr. 18. 15:46
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
2 igazi barátom van.
2022. febr. 18. 15:49
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
1 igaz barátom van, 45 éves vagyok, ő gyerekkori, mindenki más csak haver. Teljesen normális, ha lemorzsolódnak az iskolai társak, munkatársak az évek alatt. Az embereknek elmegy egymás mellett az élete.
2022. febr. 18. 15:58
 5/17 anonim ***** válasza:
24%

Számomra nagyon fontosak a barátok és a velük való jó kapcsolat, majdnem annyira, mint a családom és a párom. Rengeteg mindent köszönhetek a barátaimnak, nélkülük sokkal szegényebb lennék minden téren.

A "legrégebbi" barátságom 16 éves, egy általános iskolai barátnőmről van szó, akivel a mai napig nagyon szoros kapcsolatunk van, míg a "legújabb" barátságom két hónapos, egy új kollégáról van szó, akivel hamar egymásra találtunk. Alapvetően mindig nyitott vagyok új barátságokra.

Tizennégy embert tartok igazán közeli barátnak, akikért sok mindent megtennék, és ennél valamennyivel többet (mondjuk húsz körül) tartok havernak (párom bátyjai és haverjai, barátok barátai, kollégák és edzőtársak), akivel bár jól megvagyok, annyira nincs szoros kapcsolatom.

26/N

2022. febr. 18. 15:58
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen igazi barátom van, vele már eddigi életünk felét (kb 20 évet) lehúztuk egymás mellett.
2022. febr. 18. 15:59
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
5-ös, ha 26 évesen 14 közeli barátod van, akkor nincs egy sem. Ehhez nagyon felszínes gondolkodás kell! A 2 hónapos barátság külön nevetséges.
2022. febr. 18. 16:03
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs igényem barátokra. Tinikoromban volt, akkor nagyon kiterjedt baráti köröm volt, de valahogy azt vettem észre hogy az évek alatt mindenki elkopott, szétszéledt. Mindenki megházasodott, sokaknak gyerekei születtek, és már nem barátkoznak senkivel. Ha évente egyszer írunk egymásnak egy boldog szülinapot üzenetet, szoktunk váltani pár szót, és azt látom hogy a szociális életük gyakorlatilag nulla. Mármint a családon kívül. És nálam is ez a helyzet. Időm sem lenne fenntartani barátságokat, és szükségét sem érzem. Dolgozom, saját háztartást vezetek, ügyeket intézek, a szabadidőmet pedig szeretem a párommal tölteni, utazgatni vagy csak kirándulni, és az állataimmal foglalkozni. Nem férnének bele barátságok az életembe és nem is vágyom rá.

Tizenévesen nem volt se semmi dolgom, se semmi célom, azok más idők voltak. Suli után összeverődtünk, meg hétvégén, mert semmi más nem volt ami kitöltse a napjainkat. Ma meg már örülünk ha van időnk a családjainkkal programot csinálni.

2022. febr. 18. 16:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátom sincs. Nekem fontos lenne a barátság, de középkorúként az ember már nem igazán szerez új barátokat. A régiek meg időközben már mind elkoptak az életemből.
2022. febr. 18. 16:18
 10/17 A kérdező kommentje:
Szerintem egyébként gimnáziumban a legkönnyebb barátokat szerezni, utána egyre nehezebb.
2022. febr. 18. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!