Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért kell ennyire elkülöníten...

Miért kell ennyire elkülöníteni a nemeket?

Figyelt kérdés

Úgy értem vannak lányok (pl. én) akik kiskorukban csak fiúkkal barátkoztak. Most ha barátkozni próbálok egy fiúval, egyből többre gondol mint barátság, viszont nekem hiányzik a fiúk társasága, már 8.-os korom óta nincsenek egyáltalán barátaim mert nem bírom a lányokat és a fiúk előbb-utóbb úgyis akarnak majd tőlem valamit. A srácok mért nem képesek a lány barátaikra csak barátként tekinteni? Annyira nem bírnak magukkal hogy képesek elcseszni egy barátságot emiatt?

És manapság már nem beszélhetsz egy fiúval csak úgy anélkül hogy ne gondolnák hogy akarsz tőle valamit. Pl. Én egyszer odamentem egy szimpi fiúhoz barátkozni, az meg azt hitte hogy akarok tőle valamit és a haverjai is azt hitték, aztán az egyik rá is kérdezett hogy tetszik-e nekem, pedig nem úgy viselkedtem mint aki be akar pasizni, hanem haverként. Ez engem elszomorít, hogy nem lehetnek fiú barátaim, mikor mindig is csak azok voltak. Kiskoromban én el sem különítettem a nemeket, soha bele sem gondoltam hogy én lány vagyok és lányokkal kellene barátkozzak, vagy hogy nekem tetszik egy fiú, mikor mindenki már elvolt a szerelem témával oviban, én nem soroltam volna be magam egyik nem közé sem, most is úgy tartom hogy én nembináris vagyok, és fáj hogy az emberek ennyire elkülönítik a két nemet.

2022. jan. 7. 07:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%

Én lány vagyok, hetero. Mégis tudok fiúkkal barátkozni és haverkodni. Oké, nekem is van pár rosszul elsült próbálkozásom, de általában a barátság elég értékes volt ahhoz, hogy ezen továbblépjünk. Legkönnyebb úgy haverkodni, ha egy nagyobb csoportban kell megismerkednie mindenkinek mindenkivel (pl új osztály), mert akkor természetes, hogy mindenkit érdekel mindenki. Egyébként meg barátkozz olyannal, akinek nem jössz be, van párja és boldog is vele, és nem lesz ilyen problémád. Vagy alakíts ki társaságot. Ha több sráccal is jóban vagy egy társaságban, akkor kisebb az esélye, hogy azt hinnék, hogy bejönnek neked.

Szóval hajrá, nem lehetetlen.

2022. jan. 7. 07:59
 2/25 anonim válasza:
94%

Elég egyértelmű, hogy a fiúk főleg ilyen korban már keresik elég aktívan a kapcsolatokat...

Egyébként erősen egyetértek az #1-essel, jó tanácsai vannak. Nekem sok lány barátom van, akinél nem nagyon próbálkoztam max nagyon minimálisan, de egyik sem olyan közeli barát, inkább csak haver. Mind egy nagyonb közösség tagjai vagyunk.

Biztosan fogsz tudni találni fiú barátságot, csak keresni kell, ne add fel.

18/f

2022. jan. 7. 08:15
 3/25 anonim ***** válasza:
89%

Nekem is ez a problémám. Egyetemen lett egy haverom. Volt barátnője, teljesen más típus mint én. Alapból más csajok jöttek be neki.

Személyiségre is mások voltunk, tehát nem hittem hogy ő majd nyomulna. 1 évig rendben is volt minden majd elkezdett változni, benyögte hogy "olyan" álma volt velem.

Nah, itt meg is szakadt a haverság.

Én már úgy vagyok vele hogy sz4rok bele, nem barátkozok. Úgyis ez a vége, még ha elvileg nem is vagyok az esete.

Neten vannak csak ellenkező nemű barátaim akik külföldiek.

2022. jan. 7. 08:21
 4/25 anonim ***** válasza:
55%

#1: ha a srácnak van párja, akkor nagy eséllyel a párja lesz féltékeny :D

Szokták mondani, hogy férfi és nő között nem lehet barátság úgy, hogy egyik félben sem kelt plusz érzéseket a kapcsolat, hanem tisztán baráti, mint férfi-férfi, nő-nő. Ha van, akkor vagy csúnya a nő, vagy fiús kisugárzása van, és nehéz rá nőként tekinteni, vagy csúnya a pali, vagy meleg.

Miért? Ösztön.

A férfiak és a nők sosem barátkoztak egymással. Akárhány barátomnak mondott nő volt az életemben, a végén mindig az lett, hogy vagy ő akart kapcsolatot, vagy én akartam meztelenül látni :D Egyszerűen az átlag férfiakban benne van az az ösztön, biológia, hogy egy számára szép nő látványa beindítja a hormonjait, és állítom, hogy az a férfi, akinek nő barátja van, fantáziált már arról, mi lenne, ha történne valami.

Nőknél is általában úgy szokott lenni, hogy nem azért keresik férfi barát társaságát, mert férfi barátra vágynak, hanem tudat alatt azért, mert az apjuk elhanyagolta, nem foglalkozott vele, elváltak a szülei, stb. nem kap elég ingert a férfi oldalról, és így próbálja pótolni az életében a kiesett szereplőt.

2022. jan. 7. 08:24
 5/25 anonim ***** válasza:
83%

Egyetértek azzal amit az #1-es ír.

Annyival kiegészíteném, hogy a fiúkat ebben a korban (vagy lehet inkább mindig) nagyon hajtja a párkeresés. Ha látnak egy lányt, akinek szimpik, akkor annál jobb esélyük nincs, hogy össze is jöjjenek velük, szóval tök normális dolog, hogy próbálkoznak. Miért nem jössz össze valakivel? Ha szimpi is, meg be is jön, akkor miért kell megállni barátkozásnál?

Illetve ne gondold, hogy nembináris vagy. Ha nem bírod a lányokat és csak a fiúkkal tudsz barátkozni, az a lehető legbinárisabb hozzáállás/viselkedés. Szóval te különíted el legjobban a két nemet.

2022. jan. 7. 08:25
 6/25 anonim ***** válasza:
42%
Fiú lány barátság nem létezik (max akkor ha egyik fél sem hetero)
2022. jan. 7. 08:29
 7/25 anonim ***** válasza:
74%
#4-es amit írsz az elég erős túlzás. Az ember úgy fejlődött, hogy csak társadalomban képes életben maradni, szóval együtt kell tudnia működni a közösség többi tagjával és ebben benne van az is, hogy az ellenkezőneműekkel is együtt kell működni és nem csak szexpartnerként egymásra nézni. Lehet, hogy neked rossz tapasztalataid voltak, de azért nem ennyire rossz a helyzet.
2022. jan. 7. 08:30
 8/25 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, tudom hogy nembináris vagyok. És nem különítem el a nemeket, csakmert „lány” létemre nem bírom a lányok társaságát. Elég nagy butaságot írtál, nem gondolod?
2022. jan. 7. 08:32
 9/25 anonim ***** válasza:
34%
Kezeltesd magad kérdező xD
2022. jan. 7. 08:33
 10/25 A kérdező kommentje:
Vicci vagy
2022. jan. 7. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!