Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Megszakítsam vele a barátságot?

Megszakítsam vele a barátságot?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőmmel már gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Nagyon szerettem pont azért, amilyen… Régen sok hülyeségben, csínytevésben benne voltunk, s ahogy felnőttünk sokat buliztunk, éltünk, ahogy kell. Viszont elérkezett az idő, hogy édesanyák lettünk és számomra úgy természetes, hogy a gyermek az első, persze lehet néha lazítani, kell is, de úgy veszem észre, hogy a barátnőm semmit nem változott a korábbiakhoz képest. Heti 2-3x iszogatnak a párjával csak úgy, a 1,5 éves gyermek szinte állandóan le van passzolva a nagyszülőknek, a gyerkőc pedig elég sokat betegeskedik,pár hete bekapott egy komolyabb bacit ami miatt kórházban voltak pár napot. Még azon a héten, mintha mi sem történt volna le passzolta a gyereket a nagyszülőknek és elmentek a párjával kettesben wellnesshétvégére. Karácsonykor 39,2 fokos lázzal volt a gyerek, nem vitték orvoshoz, ellenben vendégül látták az egész rokonságot és küldte a videót, hogy a beteg gyermeke hogy játszik rokon gyerekekkel. Mi is meg voltunk hívva, de nem mentünk, mivel nekem is pici gyerkőcöm van és én nem szerettem volna ha megbetegszik. Emiatt még ő volt megsértődve. Olyan mintha senkire sem lenne tekintettel még a saját gyerekére sem, csak a buli a lényeg. Szóval elgondolkoztam, hogy “100 éves” barátság ide vagy oda, de én ebből lehet nem kérek többet, mert úgy érzem nagyon nem vagyunk egy állásponton már.

Mi a véleményetek?

2021. dec. 30. 15:41
 1/4 anonim válasza:
100%
Ha ilyen nagy kozos "tortenelmetek" van, es ennyire jo baratnok voltatok ezelott, szerintem nem feltetlen kell rogton megszakitani a kapcsolatot. Teny es valo, hogy rossz iranyba ment ezzel az eletmoddal egy edesanyakent, akinek felelosseget kellene vallalnia a piciert, es megis ugy el, mintha meg egyetemista eveiben lenne. Beszeltel mar vele errol? Elmondtad neki oszinten a nezopontodat, hogy miben es miert nem ertesz vele egyet? Ha valoban megvolt koztetek az osszhang idaig, es meg tudtatok beszelni mas dolgokat is egyutt, szerintem mindenkepp megerne, ha eloszor leulnetek egy kicsit beszelgetni. Ha abbol sem sul ki semmi jo, lehet valoban elvaltak az utjaitok. De probald meg!! Nem szabad hagyni valakit egy ilyen miatt elvesziteni, felteve ha o mar nem hajlando megerteni a gyerekkora ota ismert fontos baratnojet.
2021. dec. 30. 16:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Így konkrétan nem beszéltem még vele erről, mert úgy érzem nem sülne el jól. Mi jóval visszafogottabban élünk és mióta covid van pláne. Ő vírustagadó és mindig szemrehányást tesz nekem, amiért nem találkozunk sűrűbben, illetve nem megyünk velük játszóházba, kirándulni, stb. Szerinte egy anyának is lazítani kell, ami igaz is, de nekem ez már a másik véglet, amit ő csinál. Ő szülés után nagyon sokáig depressziós volt, aztán pedig vissza akart menni dolgozni mert olyan szinten nem bírta elviselni a gyermeket. Kiborult amiért nem tud otthon tornázni, mert a baba folyton odamegy hozzá, zavarja. Azt mondta nem tud mellette kikapcsolódni és emiatt eljár edzeni heti több alkalommal. Most meg új babán dolgoznak, miközben a meglévő gyerkőc is folyton le van passzolva. Szóval szerinte ez a normális és én vagyok az itthon ragadt begyepesedett anya…

Ezért nem beszéltem vele erről, tudom hogy nincs értelme, támadásnak venné.

2021. dec. 30. 17:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Mielőtt megszakítod vele a kapcsolatot, beszélj vele erről. Nem veszítesz már semmit, de lehet elgondolkodik.
2021. dec. 30. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem kell vele erről beszélned. A barátság nem gyámság.

Romboló életmódjával teljesen elkanyarodott attól a normalitástól, ahogy te élsz és neveled a gyerekedet.

Te nem bulizol, nem iszol. A saját gyereked élete a középpontban.

Torz életet él, torzult szemlélettel a párjával együtt.

Ez csak lehúz téged.

Én többet “nem érnék rá”. Mindig hangsulyoznám, ha jelentkezik, hogy nagyon elfoglaltak vagyunk, leköt a gyerek, visszük ide-oda, a széles család, stb. Úgyse tudod meggyőzni, feltették magukat a sínre a férjével, ez az ő életük. Amúgy a wellness családi üdülési forma, de oda se viszik a gyereket. Teljesen más a családról, a gyerek neveléséről való frlfogásitok. Azért, mert homokoztatok, együtt sodródtatok kamaszkorotokban, az nem biztos, hogy alapja egy felnőtt, tartalmas, értékes barátságnak.

2022. jan. 1. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!