Megszakítsam vele a barátságot?
Legjobb barátnőmmel már gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Nagyon szerettem pont azért, amilyen… Régen sok hülyeségben, csínytevésben benne voltunk, s ahogy felnőttünk sokat buliztunk, éltünk, ahogy kell. Viszont elérkezett az idő, hogy édesanyák lettünk és számomra úgy természetes, hogy a gyermek az első, persze lehet néha lazítani, kell is, de úgy veszem észre, hogy a barátnőm semmit nem változott a korábbiakhoz képest. Heti 2-3x iszogatnak a párjával csak úgy, a 1,5 éves gyermek szinte állandóan le van passzolva a nagyszülőknek, a gyerkőc pedig elég sokat betegeskedik,pár hete bekapott egy komolyabb bacit ami miatt kórházban voltak pár napot. Még azon a héten, mintha mi sem történt volna le passzolta a gyereket a nagyszülőknek és elmentek a párjával kettesben wellnesshétvégére. Karácsonykor 39,2 fokos lázzal volt a gyerek, nem vitték orvoshoz, ellenben vendégül látták az egész rokonságot és küldte a videót, hogy a beteg gyermeke hogy játszik rokon gyerekekkel. Mi is meg voltunk hívva, de nem mentünk, mivel nekem is pici gyerkőcöm van és én nem szerettem volna ha megbetegszik. Emiatt még ő volt megsértődve. Olyan mintha senkire sem lenne tekintettel még a saját gyerekére sem, csak a buli a lényeg. Szóval elgondolkoztam, hogy “100 éves” barátság ide vagy oda, de én ebből lehet nem kérek többet, mert úgy érzem nagyon nem vagyunk egy állásponton már.
Mi a véleményetek?
Így konkrétan nem beszéltem még vele erről, mert úgy érzem nem sülne el jól. Mi jóval visszafogottabban élünk és mióta covid van pláne. Ő vírustagadó és mindig szemrehányást tesz nekem, amiért nem találkozunk sűrűbben, illetve nem megyünk velük játszóházba, kirándulni, stb. Szerinte egy anyának is lazítani kell, ami igaz is, de nekem ez már a másik véglet, amit ő csinál. Ő szülés után nagyon sokáig depressziós volt, aztán pedig vissza akart menni dolgozni mert olyan szinten nem bírta elviselni a gyermeket. Kiborult amiért nem tud otthon tornázni, mert a baba folyton odamegy hozzá, zavarja. Azt mondta nem tud mellette kikapcsolódni és emiatt eljár edzeni heti több alkalommal. Most meg új babán dolgoznak, miközben a meglévő gyerkőc is folyton le van passzolva. Szóval szerinte ez a normális és én vagyok az itthon ragadt begyepesedett anya…
Ezért nem beszéltem vele erről, tudom hogy nincs értelme, támadásnak venné.
Nem kell vele erről beszélned. A barátság nem gyámság.
Romboló életmódjával teljesen elkanyarodott attól a normalitástól, ahogy te élsz és neveled a gyerekedet.
Te nem bulizol, nem iszol. A saját gyereked élete a középpontban.
Torz életet él, torzult szemlélettel a párjával együtt.
Ez csak lehúz téged.
Én többet “nem érnék rá”. Mindig hangsulyoznám, ha jelentkezik, hogy nagyon elfoglaltak vagyunk, leköt a gyerek, visszük ide-oda, a széles család, stb. Úgyse tudod meggyőzni, feltették magukat a sínre a férjével, ez az ő életük. Amúgy a wellness családi üdülési forma, de oda se viszik a gyereket. Teljesen más a családról, a gyerek neveléséről való frlfogásitok. Azért, mert homokoztatok, együtt sodródtatok kamaszkorotokban, az nem biztos, hogy alapja egy felnőtt, tartalmas, értékes barátságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!