Miért esik ilyen nehezemre megszakítani egy toxikus barátságot?
Eddig 3 toxikus barátságban volt részem, 2-őt megszakítottam és pár hét múlva már egyáltalán nem hiányoztak és sokkal jobban éreztem magam. De most van egy barátnőm, akivel 3 éve ismerjük egymást, az első évben minden nagyon jó volt és csak arra tudtam gondolni, hogy nála jobb embert nem ismerhettem volna meg. Az utolsó 2 év az ami katasztrófa.
Először annyira nem volt rossz, bár, ha már akkor kinyítottam volna a szemem és észrevettem volna a jeleket, hogy ebből semmi jó nem lesz és akkor megszakítom vele a kapcsolatot akkor még túl is tudtam volna lépni rajta. De már nagyon régóta tart ez, érzelmileg zsarol, nem hallgat meg egyáltalán, engem hibáztat mindenért (olyan dolgokért is amikért ő a felelős, pl. hogy a barátnője kiborult rá és elhagyta), olyan dolgokat akar rámerőltetni amiket én nem akarok, semmibe veszi az én szavamat, már tényleg azért vagyok neki, hogy panaszkodjon nekem és főképp, hogy nincsenek nagyon más barátai, ezért velem oszt meg mindent. Arra is mérges lesz és irigy, ha nekem vannak más barátaim, de nem akarom annyira belemenni a részletekbe.
Egyszer volt, hogy pár hónapig nem beszéltünk és borzasztóan hiányzott a jelenléte, miközben tudtam, hogy most nem szabad visszamennem hozzá. Persze így tettem, ezért csak magamat hibáztatom és megint beszélünk. Érzem, hogy megváltozott egy kicsit, talán összeszedte a gondolatait, de most is voltak olyan dolgok amikkel nagyon megbántott. Tudom, ha most megint megszakítanám vele a kapcsolatot akkor többet nem mennék vissza hozzá és nem hinném, hogy ő is keresne újból. Csak azt nem tudom, hogy mennyire hiányozna és ha hiányozna is akkor mennyi ideig, mert biztos, hogy nem fogom őt pár hét alatt elfelejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!