Hogyan lehet eltávolodni?
Szerintem sértődés ígyis-úgyis lesz.
Vagy:
Elmondod neki őszintén, hogy számodra ez a barátság nem működik, negatív hatással van rád ez meg az miatt. Szerintem ennél elkerülhetetlen az, hogy megharagudjon rád, viszont egyből vége az egésznek és soha többet nem kell foglalkoznod vele.
A másik opció, hogy szépen lassan eltűnsz az életéből. Te magadtól nem keresed. Egyre kevesebbszer veszed fel a telefont, egyre ritkábban válaszolsz az üzeneteire. Nem találkozol vele, mert nem érsz rá stb. Ez lassabb folyamat, de nem olyan drámai, mint az első opció.
Nekem is volt egy toxikus "barátnőm", és éreztem, hogy lelkileg már nagyon kikészített. Én szép lassan eltűntem az életéből, és milliószor jobb nélküle.
#1 összefoglalta, amit írni szerettem volna, szóval csak személyes tapasztalatot tennék hozzá.
Én is a szépen lassan eltűnést választottam, mert tudtam, hogy vele ezt esélytelen megbeszélni. Akárhányszor próbáltam elmondani neki, hogy a viselkedése/ kirohanás nem jogos, akkor vagy játszotta a süketet, vagy pedig nekem esett és elhordott mindennek, és azt is megkaptam, hogy csak bántani tudom őt.. engem tartott a legjobb barátjának, de a kritikát/ véleményt képtelen volt elfogadni tőlem is, sok parázsvita alakult ki akkor is, amikor mások kicsit keményebben próbálták felnyitni a szemét.
Nem volt egy egyszerű menet, de ma már látom, hogy jól döntöttem, és jobb az életem nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!