Milyen okból szakítanál meg egy barátságot?
- ha sorozatosan megbánt, és nem érzem úgy, hogy tanulna belőlük
- ha már nem is próbálja titkolni, hogy nem tart rám annyira igényt
- ha az idő folyamán valami megkopott a kapcsolatunkban, és már nem érezzük egymás táraságában olyan jól magunkat
Sajnos mindhárom esetre volt példa az életemben.
Mármint olyan értelemben, hogy azt mondom, hogy "na itt most vége", mint egy szerelmi szakításnál?
Nem tudom, én még ilyet sosem csináltam. Fokozatos elhidegülés volt már, aminek nyilván az lett a vége, hogy nem kerestük egymást sosem.
Viszont velem már csináltak hasonlót, az amiatt volt, mert nagyon sok kisebb-nagyobb nézeteltérésünk volt, általában totál banális dolgokon.
Ha muszáj lenne ilyen baráti szakításra számomra is elfogadható indokot mondani, akkor kb. olyat tudnék mondani, hogy "elcsábítja" a barátnőmet, vagy anyagilag megkárosít, átver.
Sosem szakítok meg barátságot, hiszen ki tudja a másiknak mi okozza a változást a viselkedésében. Akármi állhat a háttérben amit úgy érez, nem szeretne megosztani a világgal, egyedül birkózna meg vele.
De az tény, hogy ott, ahol úgy érzem, a másik elidegenedik tőlem, én sem fogom aktívan tartani a kapcsolatot vele.
Hirtelen szinte soha.
Mindig megpróbálom megbeszélni a barátaimmal, ha valami zavar és a barátság megszakításáról igyekszünk közösen dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!