Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátaim azok, akiket nem...

A barátaim azok, akiket nem érdeklem, vagy én várok el túl sokat?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy szakot kéne váltanom az egyetemet, és ez miatt nagyon szomorú vagyok kb 3 hónapja. Eléggé felőrli az életemet, hogy nem tudom mit csináljak, és tudom, hogy csak erről tudok mostanában beszélni. A barátaim egy ideig meghallgattak, de mostanában már nem igazán, mert elvileg ez nekik már unalmas, és csak el kéne fogadnom, hogy maradjak a helyemen. Kicsit rosszul esik, mert én egész nap ezen sírok, és nagyon rosszul érzem magam miatta, és azt hittem, ők azok, akiknek elmondhatok bármit, és bármikor számíthatok rájuk. Viszont lehet, hogy tényleg unalmas ezt hallgatni, bár szerintem ha tényleg a barátaim, azért érdekelnie kéne őket. Szerintetek rosszul látom, és túl sokat várok el tőlük?

2021. nov. 20. 16:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

Túl sokat vársz el, igen. Ebből a barátsából szemetes lett amibe te nap mint nap belehányod ugyan azt, hónapok óta. Nem tudnak segíteni, te pedig csak sírsz ahelyett, hogy segítenél magadon. Ez olyan mintha megmérgeznéd magad és elvárnád, hogy minden szeretted hónapokig nézze, ahogy szenvedsz.

"és azt hittem, ők azok, akiknek elmondhatok bármit" - Elmondtad..Kb 100x

"és bármikor számíthatok rájuk" - Mert mégis mit vársz, mit tegyenek? Mondj egy példát, hogy mi tenne boldoggá. Minden nap simizzék a fejed és nyugtassanak meg?

"szerintem ha tényleg a barátaim, azért érdekelnie kéne őket" - Honnan veszed, hogy nem érdekli őket? Szimplán már unalmas nekik, hogy hónapok óta depizel, ahelyett hogy tennél valamit. Vagy azt várod, hogy ők hozzák helyre az életed?

2021. nov. 20. 16:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Bocsi, hogy többször mondtam el valamit, kicsit felzaklatottan írtam ki a kérdést. Igazából talán csak egy kis megnyugtatásra vártam tőlük, h mellettem állnak, de akkor igaz lehet, hogy túl sokat vártam el. Viszont ilyenkor ti mit csináltok? Magatokban tartjátok csak, ha valami sokáig bánt?
2021. nov. 20. 16:57
 3/15 anonim válasza:
59%
Szerintem egyátalán nem vársz el sokat tőlük. Az igaz barátok látják ha bajod van és próbálnak segíteni. És ne hagyd hogy mások döntsenek helyetted. Fontold meg a dolgokat és csináld azt amit jónak látsz. Csak fel a fejjel. (Ha jól esne részletesebben beszélni erről akkor nyugodtan akár rám is írhatsz privátban ☺️)
2021. nov. 20. 16:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Magadban tartani a legrosszabb amit tehetsz. Változass, oldd meg a problémát. Ha elnyomod csak, újra felszínre törik idővel.
2021. nov. 20. 17:00
 5/15 anonim ***** válasza:
93%
Én biztos egy idő után megunnám, hogy csak a nyekergés megy, de nem változtatsz a helyzeteden. Jogosan unnak, de lehetnének őszinték is veled, akkor neked se lennének ilyen kétsegeid.
2021. nov. 20. 17:01
 6/15 anonim ***** válasza:
Mért kéne szakot váltanod? De olyan, hogy szakot váltok, nincs. Az azt jelenti, hogy félbehagyod, újrafelvételizel és kezded elölről.
2021. nov. 20. 17:15
 7/15 A kérdező kommentje:
Azért gondolkodok, hogy kéne, mert nem igazán érzem azt, hogy megtaláltam, ami lenni szeretnék később az életben, és amivel minden nap boldogan tudmék foglalkozni.
2021. nov. 20. 17:23
 8/15 anonim ***** válasza:
93%
Akkor hol a baj? Válts, kergesd a boldogságod. Ezzel a barátaid tényleg semmit nem tudnak kezdeni. Ha váltani akarsz, válts. Ha nem, akkor meg törődj bele. A döntés a tiéd.
2021. nov. 20. 17:30
 9/15 anonim ***** válasza:
Akkor mi a kérdés? És mért kell ezen 3 hónapig magadat rágni? Mi 30 másodperc alatt megmondjuk neked: válts! Magától értetődő, hogy azt kell tanulnod, amivel később foglalkozni szeretnél.
2021. nov. 20. 17:53
 10/15 A kérdező kommentje:
Azért kérdés igazából, mert nagyon sok diákhitelt kéne felvennem, mert ki kell fizetnem a suli végét, és a szüleim sem tudnak végig anyagilag támogatni, szóval a megélhetésre is kellene felvennem hitelt. Természetesen dolgoznék mellette, de nagyon nehéz az egyetem, amit kinéztem, és kb minden nap legalább 4-ig óráim lennének, szóval nem tudnék annyit dolgozni, hogy teljesen el is tudjam tartani magam.
2021. nov. 20. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!