Miert nem erdeklem a barataimat? Miert nem tartjak fontosnak a baratsagunkat? (hosszu)
A tobbsegukkel talalkoztam sulin kivul is, vagy atjottek hozzam (altalaban egyesevel), en mentem hozzajuk vagy egyutt mentunk valahova, pl. setalni, biciklizni, mozizni, fagyizni stb... Suli utan hetkozben, meg hetvegen is sokat beszelgettunk az interneten keresztul.
Aztan atmentek masik suliba, elkoltoztek.. Tartottuk a kapcsolatot, talalkozgattunk... Egyre kevesbe kerestek, legalabbis ahhoz kepest amennyiszer en oket (nem vittem tulzasba), es lassan-lassan, de eltuntek. Egyre hosszabb idokozonkent kerestek fel, valaszoltak az uzeneteimre.. Es vegul meg mar egyaltalan nem is kerestek, nem valaszoltak, esetleg valami kifogassal.
Nem farasztottam oket, nem panaszkodtam. Altalaban viccesen adtam elo ha volt valami erdekes, es nem beszeltem olyanrol ami nem erdekelhetne oket. Pl. ha tudom hogy ot hidegen hagytak a macskak akkor nem meseltem arrol hogy hany kiscicank szuletett meg milyen zsivalygas volt hajnali negykor mikor osszekaptak a szomszed cirmossal...
Meghallgattam oket, ha volt valami bajuk probaltam segiteni, jobb kedvre deriteni oket.
Ha megvaltozott az erdeklodesuk akkor meg el lehet mondani, es ha nincs kozos tema akkor meselni az uj dologrol ami erdekli oket, vagy arrol hogy mi tortent az iskolaban, otthon, utcan blablabla satobbi.. Egyikuk sem ment at olyan drasztikus valtozason hogy cikinek tartsa a regi baratait, legalabbis en ugy latom, nem kallodtak el. Feszbukra sem posztolok annyi mindent magamrol hogy feleslegesnek tartsak a kommunikaciot.
Van kb. ket baratnom akik megmondjak a legujabb maniaikat, de ok is tobbnyire semmivel valaszolnak arra hogy miujsag.
Miutan kikoltoztunk kulfoldre egy csomoan irtak, erdeklodtek (mar azok akik meg erdeklodtek felolem), de lassan elmult ez is, pedig nem egyoldalu volt. Meg azok is akik kertek hogy irjak nem olvastak el az uzeneteimet, pedig lattam hogy fent voltak, nem valaszoltak sosem...
Valakivel elofordult mar ilyen? Hogy kezeltetek? Szerintetek milyen okbol?
Aki "elhagyta" mar egy-ket baratjat igy, az miert tette? Irigyseg? Mar nyominak tartja? Volt valami szokasa ami idegesito volt es orul hogy vegre megszabadult tole a koltozessel/mashova jarassal? Az uj baratai annyira izgalmasak hogy a regiekrol mar teljesen megfeledkezett? Cikinek/ertelmetlennek tartja, nem tetszik neki az online beszelgetes?
Az elhidegulest meg meg lehetne oldani talalkozassal vagy kamerazassal, akkor nem lenne fura nekik hogy csak csetelunk, vagy ha rendszeresen beszelgetnenk.
Komolyan mindenki olyan elfoglalt hozzam kepest hogy nincs ideje a regi/messzi baratokra gondolni vagy annyira jobbak a "frissek"?
Pedig szinte mindenhol azt latom hogy ovis baratok meg gimiben is egyutt lognak, ha mashova kerulnek akkor is folyton keresik egymast, bemutatjak egymast az uj barataiknak..
Nem ertem.. Neveles kerdese?
Ugy szeretnem ha nekem is igaz barataim lennenek. :/
Én azt kérdezem: miért kellett volna veled maradniuk?
Ahhoz, hogy barátaid legyenek, kell:
1, közös hobbi
2, közös élettér, élmények.
Mindenki dolgozik, vagy tanul. Általában mindenkinek van párkapcsolata vagy azon dolgozik, hogy legyen. Később gyereke. A maradék idő nagyon szűkre szabott. Mi dolgod lenne benne olyanokkal, akikkel nincs meg a fenti kettő, hm?
Az meg nem barátság, ahol gondolkodnod kell azon, melyik témát mondhatod, és melyiket nem... Az haverság. Kicsit el vagy szerintem tájolva. Neked haverjaid voltak és vannak.
Szóval nyilván, hogy felnőve, iskolát váltva tovább léptetek... szerintem kezdhetnél te is kinőni a gyerekkorból, és olyanokat keresni, akivel meg is érted magad, nem pedig olyanokon töprengeni, akik egy fél gondolatot nem szánnak rád.
Te egy nagyszerű,megértő és segítőkész barátnő lehetsz. ha igazak rád a leírtak. Velem is megtörtént egy ilyen és nagyon nehéz volt feldogozni.
Ha nem keresnek akkor nem voltál nekik annyira fontos,vagy pedig 'belépett ' az életükbe egy másik barátnő aki pótolhatta a helyedet :(
Próbálj ne velük foglalkozni. Ők nem értékeltek téged,mint egy barátnőt,pedig értékes ember lehetsz.
Remélem tudtam segíteni valamit.
14/L :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!