Beleférne, hogy a barátod ilyen legyen, vagy inkább megszakítanád vele a kapcsolatot?
barátkoztam vkivel, szimpatikusnak tűnt, jól elbeszélgettünk.
idővel a társaságomban megeresztett homofób, rasszista, antiszemita beszólásokat is, köztük közös ismerőseinkkel kapcsolatban is, amit nem tudtam tolerálni.
hónapokig őrlődtem, mert amúgy kedveltem, de ez nagyon zavart, és szégyelltem magam, h. hallgatok, hogy nem teszem szóvá.
végül elmondtam neki, h. ez nem okés.
megsértődött, így vége.
vesztettem egy barátot, de másrészt úgy éreztem, muszáj ezt megtennem, vagy nem tudnám tovább tisztelni magam.
9 azt gondolom, ez fordítva is igaz.
kérdés, a világ veszítene-e veled, amennyiben a marginalizált léthelyzetű társadalmi csoportok kirekesztésének problémájához így állsz hozzá, h. ez belefér.
hangsúlyozom, nem viccről, nem paródiáról volt szó egyszer sem.
12 lehetne, h. elszakadjatok a viccektől? erről szó sincs, hiába beszéltek erről.
a kérdésemben nem ez szerepelt.
Igen, de aztan komiba leirtad h neked a vicc sem oke. Ezert irtam
Akkor azer jöttél h kapj egy kis vall veregetést hogy igen, okosan kioffoltad a rasszista haverod?
14 ne akard felülbírálni, h. mennyire zavart.
de felhívnám a figyelmedet, h. ugyanúgy beszóltatok azért, mert ezt jeleztem neki, és azért is, mert egy ideig ezt tűrtem.
ez sok mindent elárul rólatok, h. velem szemben léptek fel támadólag...
De tényleg írhatnál példákat miket mondott. Mert ha az Iszlám Állam katonája akar lenni vagy fegyverrel akár melegeket ölni az már tényleg túlmegy egy határon. De ha pl csak az ingyenélő cigányokat szidta meg volt pár megjegyzése a melegekre még elfogadható lenne mivel a társadalom egy jó része hasonló véleményen van.
De ha neked ez már sok akkor jobb is ha vége lett a baratsagnak.
Jo akkor válaszolok a kerdesre:
nekem az beleférne h pl elmondja h utalja a zsidókat, jolvan ez van. Csendben en is utalok sok mindent. De az h pl ratamadna emberekre emiatt utcan v ilyesmi az mar zavarna. esetedben meg mindig nem tudom mik voltak ezek a beszolasok
Engem zavarna, ha nekem, vagy közös ismerőseinkkel kapcsolatban ilyeneket mondana.
Persze azért azt hozzá teszem, hogy attól függ milyen jellegűek a megjegyzések. Mert pl.van egy jó barátom, aki zsidó. Én katolikus vagyok. Vele rendszeresen viccelődök, és veszi a lapot, ő is nevet rajta. Nem durvákat, olyanokra gondolok, hogy karácsonykor pl. viccből kellemes karácsonyt kívánok neki. Tudja hogy poénkodom, ő is szokott viszont engem cukkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!