Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Tulerzekeny vagyok?

Tulerzekeny vagyok?

Figyelt kérdés

Múltkor fel szerettem volna hívni a barátnőmet telefonon. Ki akarta nyomni,de valahogy nem sikerült és végig hallottam mindent,amit mondott rólam a párjának. Azt,hogy ez a Nóra, és biztos megint azért hívott,hogy elmondja, a pasija megint milyen szemét volt vele. Mondta a párja,lehet felőled akar érdeklődni. Mondta,hogy alig kérdezem,mi van vele és hogy utálja az ilyen embereket.

Később mondtam,hogy hallottam mindent. Bocsánatot kért, mondta, rengeteg problémája van. Én nem haragszok rá, de ahogy telik az idő egyre inkább érzem,hogy bezarok és már nem akarok neki magamról beszélni ezek után. Azt kérdezném,ezt tulreagalom,túlérzékeny vagyok?

2021. szept. 25. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, hogy igaza van-e vagy sem. Nekem is van olyan ismerősöm, aki csak arra használ, hogy rám zúdítsa minden örömét és bánatát. Nagy ritkán hagy 5-10 percet beszélni, kb 10 beszélgetésből 1x megkérdezi, hogy velem mi van, aztán utána saját magáról magyaráz két órán keresztül és mindig minden róla szól. Régen barátok voltunk, de nem tekintem már barátnak, pont ezek miatt.

Ha nincs alapja annak amit mondott, akkor érthető, hogy ennyire rosszul esett, de azért gondolkozz el rajta, hogy valójában mekkora a kölcsönösség a kapcsolatotokban.

2021. szept. 25. 10:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Volt alapja. Megtanultam a leckét. Nem fogok már magamról beszélni. Öt meghallgatom,de farasztani nem fogok már senkit,főleg nem őt a problemaimmal
2021. szept. 25. 10:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam többször lelki szemetesláda, de én mindegyiknek jeleztem, ergo én már nem vagyok a barátjuk, nem is voltam a barátjuk, és már nem is akarok a barátjuk lenni. De ahogy a "barátnőd" reagált necces. Ha volt alapja, és tényleg csak a pasi ügyeidet zúdítottad rá, akkor ne csodálkozz, ha megkérdőjelezz a barátságotokat, mert egy barátság nem erről szól. Beszélgetni lehet problémákról, de a barátság két ember közös programjairól szól, és arról, hogy a barát őszinte, és megmondja azt is ha valamivel nem ért egyet, de úgy, hogy az ne bántsa a másikat, vagy ne érezze úgy a másik magát, mintha hülye lenne.

Miért nem mondja meg, hogy már nem akar veled barátkozni? Szerintem ilyen helyzetbe jobb lépni pláne tovább. A barátság nem arról szól, hogy nem beszélsz magadról, a barátság egyensúly. Ez így nem lesz barátság.

2021. szept. 25. 10:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha a pasid nem uriember veled, akkor szakíts vele. 3-as vagyok. Ne tedd tönkre magad. Érdemes önfejlesztésbe kezdened.
2021. szept. 25. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Amugy ezt az egyet nem reagáltad tul, neked kellett volna mondania, nem a pasijának. 3-as, 4-es vagyok. Ő se volt őszinte veled.
2021. szept. 25. 10:55
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Amúgy ez full jó volt, hidd el. Így legalább a képedbe lett mondva. Igazából mi barátokkal mindig egyenesek vagyunk egymáshoz. Nagyon ritkán szétesünk valamit és akkor kibeszéljük egymásnak a bajokat. Ez így évente 1x előfordul, mikor felgyülemlik a sok szar. De különben meg nem panaszkodunk. Régebben, mikor többször ment rinya, akkor meg mindig szóltunk egymásnak, hogy mán megint pereg a rage, STFU, aztán oldd meg, no para. Úgyhogy ja, ez kellett neked, már előbb kellett volna szóljon. Így legalább megtudtad, hogy nem nyafogunk állandóan még a jó barátoknak sem.

Egyébként valószínűleg túl érzékeny vagy, mert senki nem volt veled még ilyen egyenes. Pedig így kéne ezt mindenkinek.

2021. szept. 25. 12:53
 7/9 anonim ***** válasza:
26%
Az ilyenre kizárólag egy valamit lehet mondni, mégpedig azt, hogy FAKEFRIEND.
2021. szept. 25. 12:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondhatod neki, csak ne vidd túlzásba.
2021. szept. 25. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
2 Az se jobb, ha átmész a másik végletbe, ez is egy tök éretlen és buta hozzáállás. Igenis beszélhetsz a dolgaidról, sőt, ha úgy érzed semmit se mondhatsz akkor semmi értelme az egésznek, de a lényeg az, hogy hagyj neki is teret, hallgasd meg őt is, érdeklődj felőle is. Ha mond valamit, akkor ne kontrázz rá a saját mondanivalóddal, hanem érezz együtt vele, hallgasd meg empatikusan. Ne csinálj versenyt abból, hogy kinek jobb vagy rosszabb, ne gyere a saját tapasztalataiddal amikor épp mond valamit. A kölcsönösség a kulcsszó, abba pedig egyikőtök elnyomása se fér bele.
2021. szept. 25. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!