Elengednétek a helyemben?
Van egy kollégám, amikor idejött a céghez, szinte azonnal jóban is lettünk, és az elmúlt 5-6 év alatt már barátnak is tekinthettem. Sok mindenben segítettünk egymásnak, mindig számíthatott és számíthat rám és én is bármikor fordulhattam hozzá.
Volt tavaly egy időszak, amikor egyszerűen levegőnek nézett, másokkal viszont végtelenül kedves volt. Meg akartam beszélni vele, de azt mondta, hogy nincs semmi baja velem. Szóvá tettem, hogy akkor miért van az, hogy pl. amikor beszélek hozzá, akkor rám sem néz, sőt a mondandóm közepén szó szerint hátat fordít és elkezd mással beszélni. Ez nagyon megalázó. Erre Ő sértődött meg és 1 hétig még köszönni sem köszönt. Így én sem szóltam hozzá, kimérten viselkedtem. Majd láss csodát újra el kezdte keresni a társoságomat...
Magamban elraktam ezt a dolgot és ismét jóban lettünk. Ki akarták rúgni, de a közbenjárásomnak köszönhetően maradhatott. Most pár hónappal később, megint furcsán viselkedik, és most is úgy látom, hogy csak velem ilyen. Csak akkor beszélgetünk, ha én kezdeményezek, udvariasan meghallgat, valamint mesél, de inkább csak muszájból.
Az biztos, hogy most ezt nem fogom megbeszélni vele. Két dolgot tehetek: vagy várok, hogy megint normálisan viselkedjen velem, vagy végleg elengedem és én is felveszem ezt az udvarias, de kimért stílust...
Az biztos, hogy sok mindenért hálás vagyok neki, ezért nehéz a helyzet.
Ti voltatok már hasonló helyzetben? Mit csinálnátok a helyemben?
Igen, értem. Ha úgy érzed az érzelmeik gátolnak ebben és nem akarsz így kimenni a komfortzónádból, és nem tudod magadban kezelni ezt az érzést, akkor ne. Bár akár írásban is megteheted ezt vele, ha úgy könnyebb lenne. Akkor a válaszom:
" vagy várok, hogy megint normálisan viselkedjen velem, vagy végleg elengedem és én is felveszem ezt az udvarias, de kimért"
Én nem esnék elengedésbe, elhatározásokba. Azt mondanám magamnak, hát ez jelenleg ennyi, ezt csinálja, ez van, én is udvariaskodom, alkalmazkodok, és egyelőre ennyit a kapcsolatról. Bár, ha neked jobban esik lezárni magadban, akkor zárd le, de én tudok "köztes" állapotban is lenni, félig elengedve a másikat. Ekkor nem várok tőle semmit, és a te részedről sem jó, hogy vársz rá, mert ebben már benne van az elvárás. Figyeled, hátha lesz változás, és amikor nem lesz, rosszul érzed magad tőle. Ezért jobb tenni magad miatt, hogy ne fájjon, mert ha lemondasz róla, nincs igényed már rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!