Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Irigyek a barátaim?

Irigyek a barátaim?

Figyelt kérdés

Relatív fiatal korom ellenére sikerült az ingatlanbumm előtt venni egy házat. A korona miatt nem nagyon jöttünk össze, de tartottuk a kapcsolatot. A ház is csak állt. Mostanában, hogy a korlátozások megszűntek, jobban összejárunk. Én megyek mindig mindenkinek segíteni, nekem meg 2-3 haver jön. És most kezdtem beleunni. Régen volt buli, kitaláltam, hogy úgy hirdetem meg, hogy pakolni is kéne. (Nem nagy dolgokat.) Na ketten jeleztek vissza, illetve hárman szóltak hogy nem jó az időpont. Ha csak inni kell, vannak (voltak) 13-an is. Most ezt nem tudom hova tenni. Sokkal olcsóbb, ha fogadok valakit. 4 óra alatt egyedül megcsinálja, nincs oda a fél napom, nem kell kaját csinálni, piát venni, mosogatni utána, (hányást takarítani...)

Szóval nem anyagi megfontolásból csináltam volna. Egy rekesz sör, 2-3 fajta rövid, pár üveg bor, cola, gyümölcslé, a kaja, sokkal többe van, mint ha kap 8-10 ezret egy fél napra. De megcsinálom egyedül is, és semmibe sem kerül. Szerintetek most ez irigység? Vagy én reagálom túl, és legyek türelemmel, mindenkinek van saját dolga? De közben akik segítenek, pont ők akik a legtöbbet dolgoznak...

2021. júl. 26. 20:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább lusták.
2021. júl. 26. 20:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen lusták. Meg mindenki teng a szaros kis életében.
2021. júl. 26. 20:40
 3/9 anonim ***** válasza:

"Az irigység másnak örömén érzett fájdalmunk, amivel rokon érzés, ha másnak fájdalmán örömet érzünk. Ha ez az érzelem az ellen fordul, aki örömet érez, gyűlöletté válik."

[link]

Szerintem ami helyzetet felvázoltál a kérdésbe, távolról sincsen semmi köze az irigységhez. Max te halucinálod bele.

2021. júl. 26. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor jön ki, hogy melyik az igazi barát!

Nekem a múltkor a középiskolai "barátom"(majdnem 20 éves barátság), 250 000 forintért csinálta meg a féltetőt a teraszomra! Ez csak az ő munkadíja volt. Az anyagokat én intéztem, már ott voltak mire jött.

Végig ott voltam én is, tehát ketten csináltuk.

Se szakmája, se vállalkozása! Csak segédmunkásként dolgozik ács mellett, gondoltam azért csak többet tud mint én. De ennyit nem ért a "tudása"!

Ilyenkor azért elgondolkozik az ember a barátság fogalmán!

2021. júl. 26. 20:46
 5/9 A kérdező kommentje:

250.000? Az friEND.

Igaz, nem írtam, de volt már téma a "mibőlteliknekierre", és szarul esett, hogy pont olyan vetette fel, aki 26 éves, de még életében nem dolgozott.

Lustaság, lehet. De eddig aki lusta volt is jött, csak nem csinált semmit, a szórakozáson kívül. A sok karantén, bezártság, gondolom ez nyomta rá bélyegét az egészre. Van ötletetek, hogy lehet ezt visszacsinálni? De inkább a minőség mint a mennyiség, szóval még egyszer megkérdezem, aztán aki nem reagál, azt többet bulizni sem hívom.

2021. júl. 26. 21:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem. Ez már a karantén előtt is így volt. A balfszság nem a pandémia után kezdődött.
2021. júl. 26. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Én pl eddig még senkihez se mentem el így segíteni, nem is kértek, de én se kértem meg senkit.

Ha segítség kell fizetek valakinek és kész. Nem a haverjaimra akaszkodok rá, akiknek szintén meg van a kis életük. Én se szívesen mennék csinálni másnak.

A környezetemben azt tapasztalom, hogy ha így megy valaki segíteni a havejának, a felesége rögtön vérszemet kap (teljesen mindegy, hogy az az illető már 100x annyit segített nekik, az el van felejtve) és csak összeveszés lesz a vége.

2021. júl. 27. 10:58
 8/9 A kérdező kommentje:

Hát itt az asszony nem kavar be, mivel akikre számítottam, azoknak nincs.

De utolsó, ha csak úgy csinálsz egy bulit, akkor te állsz mindent, a vendégek meg csak élvezik? Vagy mindenki visz valamit? Mert -eddig- nálunk úgy volt, hogy aki a bulit tartja, ő áll mindent. Ez egész addig jó is volt, míg mindenki tartott. De mostanában 3-an tartottuk felváltva, a többiek meg csak potyáztak. Én nem is tartok egyenlőre. Aki jött segíteni, azokat meg fogom hívni, aki nem, azokat meg nem. Lesz egy kis csendes baráti összejövetel.

Mint mondtam, nem anyagi megfontolásból csináltam volna. Csak úgy gondoltam, ha már összejövünk, akkor csináljunk helyet a biliárd asztalnak, ehhez ki kéne pakolni a mellékből. Biliárd asztalt is azért vettem, (olcsó volt) mert azért jártunk szórakozóhelyekre. Jóformán semmit nem költöttem magamra a karantén alatt, szóval megmaradt 1 nyaralás meg több kirándulás ára, amiből vettem egy projektort, meg a biliárd asztalt. Amit egyiket sem magam akartam használni, igaz, nem is mondtam el senkinek, hogy miket vettem. De egyenlőre majd azzal a pár haverral használjuk, akik segítenek, vagy legalább vették a fáradságot, hogy visszajelezzenek. Csak utána a többiek részéről lesz sértődés. De igazából nem is érdekel már.

2021. júl. 27. 23:38
 9/9 anonim ***** válasza:

10 ember eljár hozzád zabálni és berúgni.

Amikor kéred, hogy kalákában kéne arrébb rakni ezt-azt a házban,

közben persze állod az ételt - italt, akkor marad három fő.

Mert a többi az ivócimborád.

Az a három meg a barátod.

2021. aug. 25. 23:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!