Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha egy barátom meglátogat...

Ha egy barátom meglátogat külföldön, akkor a költségeket hogyan illik elosztani?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem lehúzni akarom, ha tehetném, szívem szerint az egészet állnám, de még én is a szüleimmel élek. Tavaly nyáron költöztünk ki és ez lesz az első, hogy meglátogat jövő hónapban.

Szóval az ilyen dolgokat, hogy az ideút költségeit nekem illene állnom? Ha beülünk valahova oké hogy párszor meghívom, de mindig nekem illik fizetni? Mivel nincs se autóm se jogsim, ha megyünk majd valahova, akkor busszal. Ilyenkor azt is mindig én áljam?

Légyszi ne kötekedjetek, mert nincs kedvem veszekedni, köszi! Csak véleményt szeretnék, vagy hogy ilyenkor hogy megy az etikett.

Egyébként Németországban lakok és 18 éves vagyok. A válaszokat előre is köszönöm!

2021. jún. 28. 19:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem, nekem nincsen saját jövedelmem még, mert gimiben tanulok, ezért nem dolgozok. A barátom is ugyan így van ezzel.

Igazából ahányszor találkoztunk, mindig mondtam, hogy bármikor jöhet, szívesen látjuk, de pont amikor legutóbb beszéltünk, akkor ő mondta, hogy akkor kijönne.

Ha itteni barátokkal beülök valahova, akkor általában mindig mindenki állja a saját részét. Meg anno otthon is ezt csináltuk. Itthon a kajálás persze biztosítva van, de arra gondoltam, hogy beülünk meginni valamit, akkor hogyan.

A buszos kérdésre még nem kaptam választ, arról mit gondoltok? Nekem van bérletem így nem szoktam jegyet venni, de amúgy az oda-vissza jegy majdnem 10€, ha bemegyünk a közeli nagyvárosba.

2021. jún. 28. 23:38
 12/14 A kérdező kommentje:
Egyébként a szüleim támogatnak, adnak egy összeget, hogy azt osszam be és akkor így ennyi kb. Amíg tart a pénzem, addig nincs gond, csak ha elfogyna, értitek
2021. jún. 28. 23:40
 13/14 Sunshinedoll ***** válasza:

Figyelj, ketten mentek be a belvárosba, fizesse mindenki magának. Egyszerűbb szerintem. Én mindig magamnak veszem a jegyeket, ha busszal megyünk külföldön.

Itthon van, hogy én veszem, mert sok buszos nem tud angolul, és egyszerűbb kettőt vennem, mint neki szarakodni.

De pl. gépből megvenni, vagy appon keresztül mindenki meg tudja oldani.

2021. jún. 28. 23:43
 14/14 anonim ***** válasza:
9 Úgy úgy, de a többit igen. Mondjuk persze megbeszélés kérdése.
2021. jún. 29. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!