Szerintetek létezik férfi-nő barátság? Állhat-e fenn két ellenkező nemű ember között csak barátság, esetleg barátság extrákkal?
Érdekel az emberek véleménye. Én úgy gondolom, hogy ilyen nem létezik, nem létezhet. Ha a testi vonzalom is adott, akkor előbb-utóbb a baráti szeretetbe beleszólnak a hormonok és valamelyik fél tuti mást, többet fog érezni. Hisz igazából mi a különbség a barátság és a szerelem között? Nagyjából annyi, hogy nem élsz szexuális életet vele, ha a "barátod" (ha csak nem extrás).
Hívjatok maradinak, de én nem hiszek az ilyesmi újvilági dogokban, mint a férfi-nő barátság. Onnantól kezdve hogy szimpátia van, simán lehet ott több is, bármelyik fél elkezdhet többet érezni, amivel nincs is gond, hisz így vagyunk kódolva, hogy az ellenkező nemhez vonzódjunk.
Saját példán felbuzdúlva írom ki a kérdést, van egy furcsa esetem, ami szerintem csak kifogások miatt nem több barátságnál, ezért érdekelne mit gondolnak az emberek.
"Ha a testi vonzalom is adott, akkor előbb-utóbb a baráti szeretetbe beleszólnak a hormonok és valamelyik fél tuti mást, többet fog érezni."
Igen. De ha nem adott a testi vonzalom, akkor nem.
Létezik fiú-lány barátság.
Nekem több férfi barátom is van.
Munkahelyemen ismertem meg őket évekkel ezelőtt.
Azért működik mert nincs köztünk kémia /vonzalom.
Van ami 10+ éve működik már.
Ahol van vonzalom az nyilván sosem volt barátság
Van egy férfi barátom sok évtizede, de ennél többet egyikünk sem akart soha.
Ugyan megvan a barátsághoz szüksége szimpátia, de nö/férfiként nem találjok a másikat vonzónak, ezért marad is "csak" barátság - amit személy szerint értékesebbnek tartok, mint egy testi kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!