Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek létezik férfi-nő...

Szerintetek létezik férfi-nő barátság? Állhat-e fenn két ellenkező nemű ember között csak barátság, esetleg barátság extrákkal?

Figyelt kérdés

Érdekel az emberek véleménye. Én úgy gondolom, hogy ilyen nem létezik, nem létezhet. Ha a testi vonzalom is adott, akkor előbb-utóbb a baráti szeretetbe beleszólnak a hormonok és valamelyik fél tuti mást, többet fog érezni. Hisz igazából mi a különbség a barátság és a szerelem között? Nagyjából annyi, hogy nem élsz szexuális életet vele, ha a "barátod" (ha csak nem extrás).

Hívjatok maradinak, de én nem hiszek az ilyesmi újvilági dogokban, mint a férfi-nő barátság. Onnantól kezdve hogy szimpátia van, simán lehet ott több is, bármelyik fél elkezdhet többet érezni, amivel nincs is gond, hisz így vagyunk kódolva, hogy az ellenkező nemhez vonzódjunk.

Saját példán felbuzdúlva írom ki a kérdést, van egy furcsa esetem, ami szerintem csak kifogások miatt nem több barátságnál, ezért érdekelne mit gondolnak az emberek.

2021. jún. 14. 07:28
A kérdező szavazást indított:
Létezik férfi-nő barátság.
Nem létezik férfi-nő barátság
Egyéb, kifejtem
46 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Anyámnak egy férfi a legjobb barátja gyerekkora óta. Soha nem volt köztük semmi, vonzalom sem, anyámnak is és a pasinak is van párja, soha nem néztek egymásra másképp, mint legjobb barátok.
2021. jún. 14. 07:30
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

"Ha a testi vonzalom is adott, akkor előbb-utóbb a baráti szeretetbe beleszólnak a hormonok és valamelyik fél tuti mást, többet fog érezni."

Igen. De ha nem adott a testi vonzalom, akkor nem.

Létezik fiú-lány barátság.

2021. jún. 14. 07:40
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Nekem több férfi barátom is van.

Munkahelyemen ismertem meg őket évekkel ezelőtt.

Azért működik mert nincs köztünk kémia /vonzalom.

Van ami 10+ éve működik már.

Ahol van vonzalom az nyilván sosem volt barátság

2021. jún. 14. 09:06
 4/12 anonim ***** válasza:
88%

Van egy férfi barátom sok évtizede, de ennél többet egyikünk sem akart soha.

Ugyan megvan a barátsághoz szüksége szimpátia, de nö/férfiként nem találjok a másikat vonzónak, ezért marad is "csak" barátság - amit személy szerint értékesebbnek tartok, mint egy testi kapcsolatot.

2021. jún. 14. 09:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha én valakire úgy nézek, hogy "fú, szegény, de ronda, de amúgy tök jó fej" meg ő is így tekint rám, akkor persze, lehet. Nem mindenki olyan nimfomán, hogy mindenkire rámozdul, aki csak kedves hozzá.
2021. jún. 14. 09:19
 6/12 Lazy Lover ***** válasza:
46%
Szerintem nem létezik kivétel ha melegek az illetők
2021. jún. 14. 09:49
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem nem létezik, vagy legalábbis az esetek 90+%-ban az egyik fél többet érez, és szenved.
2021. jún. 14. 13:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy zenekarban töltöttem el 30 évet. Sokan összeházasodtak, mert megtalálták életük párját. De ez egy igazi nagy család volt. Gyerekkorunk óta ismertük egymást, de nem kellett, hogy testi vonzalom legyen köztünk. Persze ahogy írtam egyeseknél megesett. Együtt jártuk az országot, fél Európát, együtt fürödtünk, zenéltünk, izzadtunk, söröztünk. A legtöbb esetben testvérként tekintettem a lányokra, nem voltak célpontok. Mire azok lettek volna, nekem már menyasszonyom volt. De ez semmit sem változtatott. Mondjuk a feleségem felől néha jöttek féltékenykedések, de neki új volt ez az egész.
2021. jún. 15. 10:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Létezik, de a barátság extrákkal már nem barátság!
2021. jún. 15. 22:14
 10/12 anonim ***** válasza:
67%
Nem létezik tapasztalatból mondom, az egyik többet érez egy idő után úgyis!
2021. jún. 15. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!