Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Tudnátok valamit tanácsolni? ...

Tudnátok valamit tanácsolni? Túl hosszú lenne a kérdés, szóval a többi lent.

Figyelt kérdés

Ez most lehet fura (és hosszú) lesz, nem is igazán tudom, hogy melyik kategóriába soroljam a kérdésem, de szeretnék környezetet változtatni. Ezt úgy értem, hogy szeretnék új barátokat szerezni, talán másik suliba járni, lehet költözni is. De igazából legfőképpen új barátokat szeretnék szerezni, kicsit függetlenedni a sulimtól és kitörni a négy fal közül. Nem nagyon járok sehova, szóval az összes barátom a suliból van, azon belül az osztályból, viszont mostanában kezdek rájönni, hogy a mi kapcsolatunkat nem is igazán lehet nevezni igaz barátságnak. Kialakult egy baráti társaság, csak lányok vagyunk benne, és így éljük a mindennapjainkat. Az a baj, hogy túlságosan zárkózott/zárkózottak vagyok/vagyunk, mást nem is engedünk be a körünkbe, bár nincs is kit, mivel az osztályban megy a klikkesedés, és csakúgy mint az évfolyamtársaink, nagyon mások mint mi. Eddig ez így rendben is volt, amíg rá nem jöttem, hogy a társaságból van akivel egyenesen toxikus is a kapcsolatunk, és a többiekkel meg nagyon úgy teszünk, mintha olyan jóban lennénk, hogy mindenki számíthat a többiekre és bízhat mindenkiben, de valójában egy személy sincs, akiben úgy érzem megbízhatok és számíthatok is rá. Akiben megbízok, az többször is cserben hagyott, akire számítok, arról pedig kiderült, hogy megbízhatatlan. A többiekkel pedig nem vagyunk olyan szoros kapcsolatban. Ez most így az egyszerűsített verzió, valójában ennél komplikáltabb a helyzet, de jobban nem szeretném kifejteni és nem is érzem szükségesnek. A lényeg az, hogy nem számíthatok rájuk és legtöbbjükben nem is tudok bízni, és én hiába igyekszem mindegyikükkel jó kapcsolatot ápolni, úgy érzem egyedül én törekszem arra, hogy bizalmasabb legyen a kapcsolatunk. Persze ennek ellenére nagyon szeretem őket, csak mostmár látom, hogy akiket legjobb barátaimnak nevezek nem biztos, hogy valójában azok. És emiatt szeretnék új barátokat keresni, esetleg új baráti társaságot, akik teljesen függetlenek a mostani társaságom tagjaitól. Csak így, hogy nem tervezünk költözni és ezen kívül egyébként az iskola is tökéletes számomra, tehát nem tervezek sulit váltani se, nem tudom hol és hogyan ismerkedhetnék másokkal. Egyrészt szerintem kicsit más vagyok mint a korombeliek, visszahúzódóbb, és nehezen bízok meg másokban, ugyanakkor érettebbnek is érzem magam az átlagnál. Nem találom viccesnek az idétlen röhögcsélést mások előtt, nem szeretem kelletni magam mint a többi lány a suliból és stb. Lehet kicsit antiszociális vagyok, de ettől függetlenül igényelem a társaságot, csak inkább vagyok egy "normális" emberrel akivel igaz a barátságunk, mint 20 haverral. Valójában elég magányosnak éreztem magam az utóbbi időben, mivel senki sem volt igazán mellettem és az sem segített, hogy az online oktatás alatt alig mozdultam ki a házból. Így tömören inkább valaki olyannal szeretnék barátkozni, aki szintén érettebb, őszinte, megbízható és lehet rá számítani.

Viszont az érdeklődési köreim mind olyanok, hogy nincsenek klubok vagy több résztvevős órák, ahova járhatnék, és a sportok közül is az egyénieket szeretem. (A covid pedig most még jobban megnehezíti a helyzetet). Bulikba nem járok és nem is szeretnék, meg szerintem ott nem is találnék olyan embereket, amilyeneket keresek. Szóval valami tanácsot szeretnék kérni, hogy ez esetben mit javasoltok, hogy barátkozzak másokkal a sulin kívül? Jó lenne ha nem az internet lenne a fő opció, mert több szempontból is megbízhatatlan. (Ezt a kérdést se azért írom, hogy itt ismerkedjek).

Lányokkal és fiúkkal (mondjuk valahogy az ellenkező nemmel nem tudok barátkozni, ezen is javítanom kéne valahogyan) is szívesen barátkoznék, csak tényleg nincs ötletem hogyan, mivel elég fiatal vagyok még.

Tippek esetleg? (Légyszi ne bántsatok, komolyan gondolom amiket írtam és erről nem szoktam beszélni senkivel)

Köszi ha végigolvastátok:)

2021. máj. 27. 23:15
 1/3 anonim ***** válasza:
96%
Pedig pont neten a legjobb ismerkedni, nekem is az összes barátom onnan van. Persze így előfordul, hogy messze laktok egymástól, így nem tudtok minden nap találkozni, de ez nem is baj, mert amikor tudtok az minőségi idő lesz. Így olyanokat is megismerhetsz, akikkel amúgy soha nem találkoznál élőben még akkor is, ha amúgy nem laktok messze.
2021. máj. 27. 23:30
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
TL;DR
2021. máj. 28. 06:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Suliban valamilyen szakkörbe, sportfoglalkozásba betársulni, diákmunkát vállalni, kötelező 50 órát valami mozgalmasabb helyen elvégezni, önkéntes kutyasétáltatás.

Nekem sem válik/vált be ezek közül mind, de hátha jó kiindulásipont lenne. Hasonló cipőben járhatunk, és én most a kutyasétáltatós verziót tervezem újra, hátha..

2021. máj. 28. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!