Elmondanátok egy ismerősötöknek, ha úgy gondolnátok, hogy tehetségtelen? Járnátok olyan emberrel, aki "lejáratja magát"?
A kérdés csak elméleti, nem akarok megsérteni senkit, én senkinek nem mondtam ilyet, de elgondolkodtam ezen a helyzeten.
Van egy srác, aki már gimi óta csomó lánynak tetszik, a fél iskola szerelmes volt belé. Helyes, jó megjelenésű, okos is, kedves is. De azt hiszi magáról, hogy jól énekel, és jelentkezett énekversenyekre, zenei tehetségkutatókba. Nem X Faktorba, kisebb helyiekre, de ott is volt közönség meg zsűri. Feltett videókat a netre, ahogy énekel. Igazából a legtöbb ember azt gondolja róla, hogy nem tud énekelni, de senki nem mondja meg neki. Szerintem úgy érzik, hogy nem az ő feladatuk, meg nem akarják megbántani. Én is így vagyok vele: ismerem a fiút, de nem vagyunk nagyon közeli barátok, csak ha összefutunk, jót beszélgetünk. Én is úgy érzem, hogy nem az én feladatom ez, főleg, hogy azóta már felnőtt.
Van más hasonló ismerősöm is, aki az irodalom terén csinál hasonló dolgot (szidja a könyvkiadókat, akik nem ismerik fel a tehetségét stb.).
Én senkit nem akarok megsérteni, csak érdekel, hogy szerintetetek az ilyen embereknek meg kéne mondani, hogy "figyelj, te nem tudsz énekelni"? És ha igen, kinek a feladata? Vagy például járnátok olyan emberrel, aki kedves, okos, tetszik, de például leégeti magát ország-világ előtt egy tök hamis hanggal?
" és szánalmasnak tartom, mikor személyeskedni meg fenyegetőzni kezdenek"
Ebben teljesen igazad van. Mondjuk itt fenyegetésről meg ilyenekről nincs szó, csak például én nem akarod öt csillagot adni rá, csak mert ismerem, de van, aki megteszi.
Köszi a válaszokat. Épp azért írtam, hogy az illető kedves, helyes meg minden, mert amúgy sok lány szívesen járna vele, de közben meg mindenki azt gondolja, hogy nem tud énekelni. Fura egy helyzet.
A Szigeten évekig fellépett egy 70-en felüli bácsi, aki abszolút nem tudott énekelni. A dalai is primitívek és giccsesek voltak. Szép rajongótábora volt. Még Rebekáról, a szamaráról is énekelt.
Minden kontárnak akadnak rajongói, a falkaszellem fenntartja.
Aztán meg vannak, akik direkt átverik, hogy szórakozhassanak, röhöghessenek rajta.
Nem kiskutya volt a Rebeka? :D Akit felcsináltak sétáltatás közben vagy valami ilyesmi.
Még kamasz voltam, mikor Benedek bácsi divatban volt, de nagyon sajnáltam őt. Egyszer egy aug20 rendezvényen volt ingyenes koncerten fellépő. Emlékszem, annyira lelkesen playbackelt, szeretett volna még megfelelni a sok "rajongásnak" kiabálásnak. Gondolom közben véget ért a kiszabott idő, egyszerűen lekeverték őt és lenémították a mikrofonját, hiába akart volna még beszélni bele. Aztán kb. lezavarták a színpadról.
Persze, rengeteget röhögtünk rajta, de sajnáltam őt, hogy így bánnak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!