Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyire adtok kölcsön pénzt...

Mennyire adtok kölcsön pénzt barátotoknak/ismerősötöknek?

Figyelt kérdés

Ha kér.

Legyen szó akár kisebb nagyobb összegről. Mi ennek a folyamata? Írtok szerződést? Megegyeztek előre mikor adja vissza vagy meddig kapja? Érdekelne erről a véleményetek. Akár családtaggal kapcsolatban is.

2020. nov. 19. 18:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem, kölcsönt senkinek, nem futok a saját pénzem után. Haragudjon ő inkább.
2020. nov. 19. 18:43
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámnak, férjemnek bármikor bármennyit. Annyit kaptam tőlük, hogy ez a minimum, ha tudom nélkülözni, inkább megvárom, amíg elfelejtik, hogy tartoznak, nem is kérem vissza. :)

Közeli barátoknak is kölcsön tudok adni 10-20 ezret, ha nem adja vissza, hát bumm, akkor egy baráttal kevesebb, én meg így jártam.

Nagyobb összeget is szívesen adok kölcsön barátnak, távolabbi rokonnak, ismerősnek, de az úgy zajlik, hogy leülünk hárman, én, ő és az ügyvédem és lepapírozzuk, hogy mennyit, kinek, milyen határidővel, miegymás. Sajnos a családban volt több ilyen kölcsönkérős ügy, mikor papír híján milliókat vesztett a kölcsönadó fél, szóval úgy vagyok vele, hogy ha nagyon kell neki a pénz, úgyis bele fog menni a szerződésbe, ha meg nem, talál magának más balekot.

3/18 anonim ***** válasza:
100%
En a szemben zöldségesnek adtam egy rahedli pénzt mert megreklamaltam, hogy nem tartja a kedvenc soromet. Panaszkodott, hogy most nincs penze plusz aruba fektetni, ezert adtam neki. Lett sorom is … es a pénzt is visszakaptam a megbeszeltek szerint.
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én viszonylag könnyen szoktam adni. De igazából csak olyannak akiben megbízom, és nem sok ilyen ember van. A hónap elején "kért" egy lány barátom lakbérre bár igazából nem kérte csak mondta, hogy nem nagyon van pénze és nagyon ki kellene fizetnie. Felajánlottam neki, hogy nekem nem gond, ha kell adok és átutaltam neki kb 2 perc alatt.

Volt még pár hasonló eset.. Barátomnak kifizettem a számláit vagy épp neki is utaltam, hogy valamit ki tudjon fizetni. Igazából én nem vacillálok rajta sokat. De ezek nem érték el a 100.000 Ft-os összeghatárt.

Hasonló amúgy többször volt és minden esetben vissza is kaptam.

Negatívak:

Adtam kölcsön a keresztszüleimnek egy nagyobb összeget és másfél év volt mire visszakaptam. Pedig nem így lett megbeszélve.

Lehet az én hülyeségem, de olyan is volt, hogy kéregetett tőlem olyan személy akit csak ismerek sok éve, de nekem senkim se, még csak nem is haver és szó szerint nyekergett, hogy 5000 Ft kellene mert nem tud ételt venni a porontyainak. Adtam neki, mondván nekem ez nem akkora tétel és meg is sajnáltam. Gondoltam, hogy segítek nem leszek szívtelen. Szabadkozott ott nekem, hogy milyen jó ember vagyok és vissza fogja adni és a rokonai képtelenek voltak segíteni én pedig segítettem hűha... hát na ennek 1 éve és azóta is adja. Szaros 5.000 Ft.. Ki érti ezt a világot most na?

Szegényebb lettem én az 5.000 Ft-al? Nem igazán.. legalábbis semennyit se érzékeltem belőle.

Szóval érdekes dolog ez.

(Én viszont soha senkitől nem kérnék kölcsön, nem akarok másokra támaszkodni, nem akarok mástól semmi ilyet elfogadni. nálam ez berögzült dolog.)

2020. nov. 19. 18:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek nem adok kölcsön egy kávéravalónál nagyobb összeget. Ha valakinek ennél több pénzre lenne szüksége akkor menjen a bankba. Ha a bank nem ad neki valamiért akkor az eggyel több ok arra, hogy én miért ne adjak.Akinek tartozása van pénzintézet,szolgáltató, stb.felé akkor teljesen biztosra vehetem,hogy én is futhatnék a pénzem után, ha lennék olyan hülye, hogy kölcsönt adok neki.Családon, ismerősi körön belül meg pláne kellemetlen lenne az ilyen helyzet, jobb nem belemenni.
2020. nov. 19. 18:47
 6/18 Sunshinedoll ***** válasza:
85%

Nem nagyon szoktam.

Szívesen meghívom a barátaimat bármire, vacsorára, italra, programra, szívesel elviszem őket kocsival bizonyos távon ingyen, szívesen állom a költségeket itt-ott, viszont kp-t nem szeretek nagy összegben kölcsön adni, nem is szoktam kölcsön adni.

Ha valakinél nincs apró, akkor ilyen max 1000Ft-ig adok úgy, hogy vissza se kérem, mert egy baráttól ennyit nem sajnálok, de ennél többet nem szoktam "csakúgy" mert nem akarok belőle konfliktus. Mint említettem, ide nem tartozik az, ha én fizetek valahol, azt nem kérem vissza, nyilván.

2020. nov. 19. 18:53
 7/18 anonim ***** válasza:
52%

Családnak bármikor bármennyit. Jó barátoknak max egy tìzezrest. De azt olyanoknak akikről tudom hogy azonnal amint tudják vissza adják.

Másoknak 500 forintot sem.

2020. nov. 19. 18:56
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Még családon belül sem érdemes, általában nem kapod vissza vagy csak soká.
2020. nov. 19. 19:07
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Olyanoknak akiket régóta ismerek és 1000% megbízok bennük szívesen adok kölcsön. Nemrég egy régi barátnőm kért kölcsön és tinta szó nélkül adtam neki 50.000 Ft (már vissza is kaptam amúgy)

Anyukámnak is adtam kölcsön Nemrég (annak csak a felét kértem vissza bár az egészet vissza akarta adni)

Lányom apjának is szívesen adok ha megszorul (volt férjem. Már elvoltunk de jó a viszony).

Igazából vad idegen embereknek nem szívesen. Még ilyen 100,200 forintokat nem sajnálok egy-egy hajléktalantól de többet nem adnék. Én inkább ételt vennék vagy a gyógyszereit fizetném ki.

2020. nov. 19. 19:13
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Ember függő. Van olyan barátom, akit 10+ éve ismerek, mindent megosztok vele, neki szó nélkül. Van, akit fél éve, neki semennyit. De családon belül is van, akinél kisebb összeg esetén is húzom a számat és van aki tisztességes és neki szintén szó nélkül.
2020. nov. 19. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!