Mennyire adtok kölcsön pénzt barátotoknak/ismerősötöknek?
Ha kér.
Legyen szó akár kisebb nagyobb összegről. Mi ennek a folyamata? Írtok szerződést? Megegyeztek előre mikor adja vissza vagy meddig kapja? Érdekelne erről a véleményetek. Akár családtaggal kapcsolatban is.
Én idén kertem penzt lakasvasarlas utan kimerult szamlaval a felujitasra baratokrol.
1 milla + 1 milla + 500e + 1.7 milla, osszesen kb. 4.2. Szerencsere jol keresek, szoval nem volt gond ledumalni, es 6 honapon belul torlesztettem.
Viszont en is elgondolkodtam hogy adnek e, es asszem max olyanoknak akiknek jo a keresetuk, illetve kozeli baratok jo csaladi hatterrel.
Ha olyan anyagi helyzetben lennék,szűk családnak adnék,nem is kérném vissza.
Barátnak,ismerősnek nem,én se kértem soha.
Senkinek nem adnék, családon belül sem. Lányomnak azért nem, mert neki eleve nem kölcsön adnám, hanem örökbe, nem kérném vissza soha.
Anyámnak sem, mert ő sem segített ki, amikor nagy sz...ban voltam. Másrészt azért sem, mert neki a pénzkezelési kultúrája olyan, hogy nála a félretett pénz az fogalom szintjén létezik csak (és a testvérem is így bánik a pénzzel). Tehát a gond csak az, hogy egyrészt, semmi biztosítékot nem látok rá, hogy visszakapnám. Másrészt, ha én kerülök gondba, akkor én kitől kaphatnék, ilyen emberekkel körülvéve. Én így állok hozzá,ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!