Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nagyon gáz, hogy nem tudok...

Nagyon gáz, hogy nem tudok segíteni az exemnek?

Figyelt kérdés
Lényegtelen, hogy az exem mert 2éve csak barátok vagyunk. Nagyon jó ember és sokmindent köszönhetek neki. Mindig segített. Villanyszerelésben, számitógép javitasban, stb. Még pénzt is adott kölcsön, amivel a mai napig tartozom. Most először kért szivességet, mert elromlott az autója és megkért hogy jövőhéten vigyem el néhány helyre, vagy adjam kölcsön az autóm. Nagyon szivesen kölcsönadnám,vagy elvinném, de sajnos az a helyzet, hogy annyira le vagyok égve hogy hetek óta benzinre sincs pénzem. Ha ő nem lenne, még autóm sem lenne, így ezekután szégyellem azt mondani, hogy "oké, de tankold meg a saját zsebedből"

2020. okt. 31. 17:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem igen. De valószínűleg ismer, tudja a helyzetedet, szóval el kéne mondanod ilyen őszintén, mint most is, hogy odaadod, de nem tudtad megtankolni már rég.

Ha ilyen sokat segített, szerintem valahogy meg kellene oldanod most ezt.

2020. okt. 31. 17:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a szégyen, hogy egy állítólagos baráttal szemben nem vagy képes őszinte lenni. Abban pont semmi szégyen nincs, ha neki kell megtankolnia.
2020. okt. 31. 17:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Most ha elkéri az autódat, szerintem normális, hogy tankol bele. Mondd meg neki őszintén mi a pálya. Sokkal gázabb lenne sunyítani és cserben hagyni.
2020. okt. 31. 17:17
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
Van aki ezt rossz néven tudja venni. Én például 400ezret adtam kölcsön annó a sógoromnak, amit 2év alatt fizetett vissza. Munkát szereztem neki, és hetekig nálunk élt amíg nem talált albérletet. Akkoriban hetente járt fel Pestre egy csajhoz, és én pont ott találtam egy autót, amit meg akartam venni. Megkértem, hogyha úgyis odamegy, akkor vigyen el, hogy nézzem meg az autót. Ezekután volt pofája azt mondani, hogy fizessem ki benzinpénz felét... Azóta nem is köszönök neki.
2020. okt. 31. 17:18
 5/11 A kérdező kommentje:
A fél lakásomban kicserélte az eléget villanyvezetékeket teljsen ingyen. Ez legkevesebb 150ezerbe került volna, ha egy maszek szakembert hívok. Az autóra is ő adott kölcsön pénzt, és ő is szervizele. Most mondjam azt, hogy ezekután nem tudok rád szánni 5liter benzint?
2020. okt. 31. 17:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha valahogy ki tudod fizetni, akkor tankoljál, ha nem tudod sehogy, akkor add kölcsön az autót így.

Ennyi.

2020. okt. 31. 17:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne mondj semmit, add Ida annyival amennyi van benne.

Ha én valakinek odaadom a kocsimat -általában rövid távra szoktak elkérni- csak oda szoktam adni, nem tankolok ezért külön, amennyi van benne annyival kapja meg, ha tele van úgy, ha kigyullad a benzinlámpa akkor úgy. Nem szoktam kérni, hogy tankolja meg aki elkéri mert nem várom el, de ha megteszi akkor persze örülök neki.

2020. okt. 31. 17:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Jóban vagytok, gondolom szívesen segített és valszeg tisztában van az anyagi helyzeteddel. Én a helyében értékelném az őszinteséget és visszatankolnám azt a benzint amit elhasználtam. Te meg ha jobban megy a sorod viszonzod valahogy a sok segítséget. Ne érezd magad emiatt ennyire rosszul, szerintem meg fogja érteni.
2020. okt. 31. 17:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerintem legfeljebb csak 2-3 liter maradt benne, mert az utolsó 40kilómétert úgy tettem meg, hogy már pislogott a lámpa.
2020. okt. 31. 17:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Add neki a kocsit, majd ő megtankolja.
2020. okt. 31. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!