Barát mellett meztelenül?
Sziasztok!
Ki hogy áll ahhoz, hogy a barátok egymás előtt meztelenül legyenek, és mindent úgy csináljanak egymás előtt?
Nekem most lett egy haverom akivel játék közben, amikor nálam van, beszélgetésnél, teljesen meztelenek vagyunk.
én 22 vagyok, ő 16
A legtöbb esetben valami cselekvés kedvéért meztelenkednek egymás előtt az emberek. Vége az edzésnek, minden csupasz seggel megy fürödni -> természetes, nem a meztelenkedésért magáért vetkőztek le.
Vagy ahogy egy előző hozzászóló mondta, mentek fürdeni régen a tóba, nem volt úszógatya -> kvázi strandolásért vetkőztek le.
De az, hogy valaki áthívja a haverját és kipattan az ötlet, hogy "mit szólnál, ha mostantól meztelenül ülnénk, feküdnénk, játszanánk, dumálnánk" stb., az nem épp a fenti szituációkat tükrözi és éppen ezért nem kellene kiborulni, mikor az emberek, valamilyen látens vonzódásra asszociálnak, mihez s tova a meztelenkedés elég mély szerepet játszik az intimitásban is. Egyértelműen nem árt senkinek ez a cselekvés, de ne ami úgy hápog, mint egy kacsa és úgy is néz ki mint egy kacsa, azért ne háborodjunk fel, hogy akkor igenis kacsára tippelünk.
Szerintem annak, hogy két ember egymás mellett meztelen, nem jelent intimitást egyáltalán.
Szerintem a meztelen testnek teljesen természetesnek kéne lennie egymás mellett, bárki is legyen az.
"Szerintem annak, hogy két ember egymás mellett meztelen, nem jelent intimitást egyáltalán.
Szerintem a meztelen testnek teljesen természetesnek kéne lennie egymás mellett, bárki is legyen az."
A nudisták is így gondolják és nincs gond ezzel. Viszont a szemérem, mint érzés is kialakult valamiért az emberben, ami érzet és viselkedés már évezredek óta hódít szerte a világon a humán populációban. Vannak helyek, ahol szabadabbak a határok, pl.: sok afrikai törzsnél, ahol a női mellek nem számítanak intim testrésznek, csupán az anyai funkció (szoptatás) megtestesülésének. (Egyébként általánosan elmondható, hogy minél melegebb az égtáj, annál szabadabb az öltözködési illem). Viszont az afrikaiaknál, a régi amerikai indiánoknál, az ausztrál őslakosoknál is mind az ágyék rész tabu volt, és legalább azt eltakarták nemtől függetlenül. Ez a három népcsoport pedig biztos nem találkozott egymással, egymástól teljesen elszigetelve alakították ki azonos viselkedésüket, és nem is a "felvilágosult" keresztény fehér ember kényszerítette rá őket erre.
Lényeg a lényeg, szerintem felesleges belemenni abba a témába, hogy általános szinten mi számít természetesnek.
Nekem ez teljesen érthetetlen. Hogy kell elképzelni? "Szia Lajos, megjöttem, várj egy picit mindjárt tolhatjuk a Fortnite-ot, csak még előbb ledobom az összes ruhám."? :D
Nem rettegek a meztelenségtől, előfordult már pl. uszodai zuhanyzóban, hogy baráttal láttuk egymást, de ez nekem teljesen életszerűtlen, hogy otthon pucéran töltjük az időt egymásnál.
Biztos, hogy nekem címezted? Én sehol nem írtam, hogy baj. Csak annyit írtam, hogy nekem életszerűtlen.
Mi a problémád pontosan?
A kérdés az volt, hogy kinek mi a véleménye. Én leírtam a sajátom.
Továbbra is kíváncsi vagyok, hogy hol írtam, hogy baj lenne, vagy hogy más ne csinálja... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!