Kamasz lányok. Ti barátkoznátok egy hallássérült lánnyal, akinek hallókészüléke van?
Nagyon sajnálom, hogy néhány hallássérültet "pofán vágott" a kérdés. :-( Együtt érzek velük. (Halló vagyok.)
Itt olvashatsz érzékenyítő blogbejegyzéseket: [link]
Én is hallássérült vagyok.
Nem értem a problémádat.
Ugyanúgy emberek vagyunk mint te, csak rosszul hallunk, ennyi az egész.
Kedves kérdező! Én nem hibáztatlak, de hadd próbáljak meg egy jobb rálátást adni a témára. Én is kamasz é hallássérült vagyok, bár nem ennyire. Engem egy barátom sem ítél el (társaságban mondjuk nem használom), de ez a "fogyatékosság" minden oldalát megtapasztaltam már. Valahol megértem, hogy így állsz hozzá, mint amit az 5. kommentnél írtál, de próbáld meg egy kicsit kevésbé naivan átgondolni mégegyszer. Emiatt féltem felvállalni én is, mert ez a sztereotípia kering, hogy aki hallókészülékes, az agyilag is sérült. Tényleg vannak ilyen esetek, de velem például kurvára nincs semmi baj. Nagyon jó barátaim vannak, jó tanuló vagyok, akadálymentesen találtam nagyon jó diákmunkát, bulikba is simán... tudod... Mindezeket csak azért írom, hogy lásd, nem akkora negatív dolog ez. Én lélelkben át évek óta küzdök ezzel, ennyi kihatása talán minden sorstársamnál van. Nálam spec régen volt olyan, ha nem hallottam valamit társaságban, nagyon zavarbajöttem, és túlpörögtem.
Összességében szerintem ezzel a hozzáállással elbasztad a kalcsolatod a lánnyal. Ha legközelebb valamiben is hasonló esetbe kerülsz, próbálj meg körültekintőbben belegondolni a másik helyzetébe, és adj neki egy esélyt. Vagy ha ennyire ítélkező vagy, kerülj mindenkit, aki bármiben is rosszabb nálad. (Én is ítélkezős voltam/vagyok, de meg kell tanulni kezelni ezt is. Szerintem elég fontos skill ez az életben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!