Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kamasz lányok. Ti barátkoznáto...

Kamasz lányok. Ti barátkoznátok egy hallássérült lánnyal, akinek hallókészüléke van?

Figyelt kérdés
Csak a hallókészülékkel hall, anélkül semmit. Barátkoznátok egy ilyen lánnyal?

2021. ápr. 1. 19:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%
Tanulj meg jelelni és ismerd meg a hallássérültek kultúráját, hátha később jól jön neked,pl jeltolmács ként tudsz majd munkát találni :)
2021. ápr. 1. 19:21
 12/33 anonim ***** válasza:
93%

Mit ne mondjak, pofán vert ez a kérdés, főleg, hogy érintett vagyok. Én ugyan hallok hallókészülék nélkül. Szerencsémre olyan barátaim vannak, aki pont lesz*rják, hogy hallássérült vagyok-e vagy sem. Nekem nem kéne ilyen "barát", mint Te vagy. Akit zavar, hogy van egy olyan állapotom, amiről nem tehetek, és ezért lenéz, elítél, szorong, annak a társaságából köszönöm, de nem kérek.

De ne aggódj, remélhetőleg majd felnősz és megérsz egy picit, akkor szét fogod tudni választani a személyiséget és egy olyan állapotot, ami normál esetben nem befolyásolja a személyiséget.

2021. ápr. 1. 19:23
 13/33 anonim ***** válasza:
86%
Megtanulhatja a jelnyelvet, de akinek hallókészüléke van, ő nagy valószínűséggel nem jelel, hiszen hallására támaszkodik a kommunikációban.
2021. ápr. 1. 19:23
 14/33 anonim ***** válasza:
88%
Érintettként (hallókészüléket viselek, súlyos hallássérült vagyok) van "szerencsém" tapasztalni, hogy ez olyan fogyatékosság, melyet legkevésbé fogadnak el az emberek és ez enyhe kifejezés.
2021. ápr. 1. 19:25
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt -bár hallókészüléke nem volt - de hallássérült barátnőm. Elmondta hogy amúgy az, és kb ennyi. Néha volt hogy "rámüvöltött" hogy "mondjam már rendesen, mert nem érti, tanuljak meg beszélni!" - ilyenkor kb kiröhögtem és elismételtem, mindketten inkább poénnak fogtuk fel. (Pláne hogy én meg a másik oldal vagyok, kivételesen érzékeny a hallásom... ami jónak hangzik, de kicsit égő amikor elkezd a falban sípolni egy cső én meg mint a hülegyerek kapok a fülemhez, a többi meg nézi hogy "ennek meg mi baja?")

Szerintem ha ezen múlik neked akkor inkább hagyd szegény lányt, talál nálad jobbat. Te pedig pl: felszínes vagy, ez ugyanolyan rossz tulajdonság.

Tudom hogy nem tudatosan érzed kényelmetlenül magad, de lehet hogy emiatt egy király embertől lököd el magad. (Vagy egy állatibsz.r alaktól, mert ki tudja... de akkor sem egy hallôkészüléktől az, ha az...)

2021. ápr. 1. 19:26
 16/33 A kérdező kommentje:

,,Kerdezo, ez durva kozepkor, harmadik vilag, ahogy te gondolkodsz."

Nem, mert nem mindenkit ítélek el, őt sem ítélem el, csak olyan fura lenne, ha ilyen barátom lenne. De az a fura, hogy vele ellentétben az meg nem zavar, ha mondjuk egy meleg barátom van, vagy roma, egyéb nemzetiségű...stb. Ő meg mégis zavar, nem tudom miért. Talán mert én ha valaki azt mondja, hogy hallókészülékkel hall, akkor nekem erre az öregek jutnak eszembe, akik már sérültek, meg a nagyon vén emberek. És még eddig nem találkoztam olyannal, aki fiatalon is ilyen, ezért furcsa nekem a helyzet. Persze eddig is tudtam, hogy fiatalok között is vannak ilyenek, de amíg nem ismertem egyet sem, addig annyira nem gondoltam ezt át, hogy róluk, hogy vélekedek.

2021. ápr. 1. 19:29
 17/33 anonim ***** válasza:
89%
eskü hogy te milyen hülye kis pcsa vagy XD már bocs. a hozzáállásod szánalmas, az "érveid" nevetségesek, egyáltalán azzal csodálkozom hoyg ennyi aggyal ki tudtál írni három összetett mondatot... szerintem is nyugodtan közöld a lánnyal, hogy egy szánalmas, éretlen, felszínes alak vagy, ne pazarolja rád az idejét, talál magának sokkal jobbat is.
2021. ápr. 1. 19:31
 18/33 A kérdező kommentje:
17, trágár válaszokat nem kérek, én sem trágárkodtam, te se tedd. Ha meg nem vagy képes arra, hogy értelmes módon leírd a véleményedet, akkor inkább ne is válaszolj.
2021. ápr. 1. 19:33
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ismerek olyanokat, akik egyik napról a másikra vesztették el hallásuk nagy részét, hirtelen.

Fiatalok voltak.

2021. ápr. 1. 19:41
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a kérdés kiírása megerősítésként szolgálna számodra, hogy "no lám, mások is azt mondták, hogy nem barátkoznának" vagy mi a célja?
2021. ápr. 1. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!