Kamasz lányok. Ti barátkoznátok egy hallássérült lánnyal, akinek hallókészüléke van?
Mit ne mondjak, pofán vert ez a kérdés, főleg, hogy érintett vagyok. Én ugyan hallok hallókészülék nélkül. Szerencsémre olyan barátaim vannak, aki pont lesz*rják, hogy hallássérült vagyok-e vagy sem. Nekem nem kéne ilyen "barát", mint Te vagy. Akit zavar, hogy van egy olyan állapotom, amiről nem tehetek, és ezért lenéz, elítél, szorong, annak a társaságából köszönöm, de nem kérek.
De ne aggódj, remélhetőleg majd felnősz és megérsz egy picit, akkor szét fogod tudni választani a személyiséget és egy olyan állapotot, ami normál esetben nem befolyásolja a személyiséget.
Nekem volt -bár hallókészüléke nem volt - de hallássérült barátnőm. Elmondta hogy amúgy az, és kb ennyi. Néha volt hogy "rámüvöltött" hogy "mondjam már rendesen, mert nem érti, tanuljak meg beszélni!" - ilyenkor kb kiröhögtem és elismételtem, mindketten inkább poénnak fogtuk fel. (Pláne hogy én meg a másik oldal vagyok, kivételesen érzékeny a hallásom... ami jónak hangzik, de kicsit égő amikor elkezd a falban sípolni egy cső én meg mint a hülegyerek kapok a fülemhez, a többi meg nézi hogy "ennek meg mi baja?")
Szerintem ha ezen múlik neked akkor inkább hagyd szegény lányt, talál nálad jobbat. Te pedig pl: felszínes vagy, ez ugyanolyan rossz tulajdonság.
Tudom hogy nem tudatosan érzed kényelmetlenül magad, de lehet hogy emiatt egy király embertől lököd el magad. (Vagy egy állatibsz.r alaktól, mert ki tudja... de akkor sem egy hallôkészüléktől az, ha az...)
,,Kerdezo, ez durva kozepkor, harmadik vilag, ahogy te gondolkodsz."
Nem, mert nem mindenkit ítélek el, őt sem ítélem el, csak olyan fura lenne, ha ilyen barátom lenne. De az a fura, hogy vele ellentétben az meg nem zavar, ha mondjuk egy meleg barátom van, vagy roma, egyéb nemzetiségű...stb. Ő meg mégis zavar, nem tudom miért. Talán mert én ha valaki azt mondja, hogy hallókészülékkel hall, akkor nekem erre az öregek jutnak eszembe, akik már sérültek, meg a nagyon vén emberek. És még eddig nem találkoztam olyannal, aki fiatalon is ilyen, ezért furcsa nekem a helyzet. Persze eddig is tudtam, hogy fiatalok között is vannak ilyenek, de amíg nem ismertem egyet sem, addig annyira nem gondoltam ezt át, hogy róluk, hogy vélekedek.
Kérdező: ismerek olyanokat, akik egyik napról a másikra vesztették el hallásuk nagy részét, hirtelen.
Fiatalok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!