Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerinted bunkóság elvárni...

Szerinted bunkóság elvárni valami ajándékot?

Figyelt kérdés

Albérletben vagyunk a barátommal, egyik barátnőm minden áron el akart jönni / találkozni velem (külföldön dolgozik a barátjával), mondtam eljöhetne a lakásba. Beállitottak üres kézzel, kicsit meglepődtem, nem az ajándék értéke a lényege, hanem a GESZTUS. Egy tábla csoki, egy kávé, tea bármi, gondolom családtagoknak hoztak sok kinti cuccot. Nem is várnám el, de ha én megyek ,,friss" lakásba akkor viszek akár egy üveg italt.

Mi az ő lakásukba nem voltunk külföldön, de voltunk a lánynál a családi házában kávén, akkor ha jól emlékszem nem vittünk semmit DE a lány is votl a mi családi házunkban, ahol megvendégeltük, süti, üdítő, kávé, chipsz... szóval ő se hozott semmit mikor először járt nálunk.

Nem akarok garasoskodni, de szerintem illő lett volna szerintem. Más ha jött hozzánk hozott egy apróság, ugyanúgy mi is. Pláne h barátnőm a csaj.

Szerintetek?

25N, ő is.

2021. márc. 3. 10:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
Illik vinni, de bunkóság elvárni.
2021. márc. 3. 11:36
 12/22 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, szerintem túlreagálod. Persze illendő vinni valamit, de ez már túlzás. Ha nem visz az illető valamit, akkor valószínűleg nála ez nem így szokás vagy csak nem volt nála pénz stb...De nem kell ezt így számon tartanod, legközelebb te se viszel semmit és kész.
2021. márc. 3. 11:36
 13/22 A kérdező kommentje:
12. kizárt h nem volt nála pénz, mentek bevásárolni :)
2021. márc. 3. 11:38
 14/22 anonim ***** válasza:
68%
Nekem ez fura, tavaly költöztünk új lakásba, nem hordtak ide az ismerősök ajándékokat csak azért, mert mi mostantól másik lakásban élünk. Nekem bizarr is lett volna. :D
2021. márc. 3. 11:39
 15/22 A kérdező kommentje:

Hát ízlések és pofonok :D szerintem illemből lehetett volna egy üveg bor, egy csoki, bármi. 10x akkora a fizujuk, mint itt... simán belefért volna. Pl amikor elmész nyaralni akkor is hozol egy kis apróságot családtagoknak, közeli barátoknak (én szoktam)

Illetve a csajszi mondta is, h a munkatársa költözik és vett neki pepcoba konyhai cuccokat épp tegnap :)

2021. márc. 3. 11:43
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

Na ez az, mi nyaralásról se hozunk mindenféle kacatot. :D

Függetlenül ettől persze oké, vannak akiknél ez a szokás, de a megnyilvánulásaidból rettenetesen anyagiasnak tűnsz és szívesen vájkálsz mások pénztárcájában. Én úgy tanultam, hogy ez pl. bunkóság.

2021. márc. 3. 11:46
 17/22 anonim ***** válasza:
89%

Hát, ha a kollégájának vett, akkor talán neki sajnos mégsem vagy olyan jó barátnője. :-(

Ne haragudj, hogy ezt írtam!

2021. márc. 3. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:
83%
Ez pusztai paraszt mentalitas igy szamolgatni es ezen rugozni.
2021. márc. 3. 11:53
 19/22 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ordas nagy tahóság, hogy így számolgatod, hogy kitől mit kapsz.
2021. márc. 3. 11:55
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
Hát szerintem meg elvárni és ezen pörögni a bunkóság.
2021. márc. 3. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!