Egy ismerősnek (barátnak) eladtam egy telefont. Egy iphone 7plus tavaj amikor 3 éves volt a telefon. Haverok közt 50000-ft-ot kértem jelképes összegként a 750000ft-os készülékért. Azóta egy fillért nem fizetett bele. Mondtam hogy amég nem fizeti ki az icloud jogát fentartom. Tehát hivatalosan minden pontban a tulajdonom a telefon. Ha én fogom és zsebre rakom azt jogosan teszem? Betörte az érintőt elromlott a home gomb elhasználódott az akkumulátor. A károk még nem is érdekelnek, elvi kérdésként vetem fel. Sok bosszúságot okozna neki mert berendezte az életét a telefonra. Te mit tennél a helyemben?
Most akkor kifizette a telefont vagy sem? Az 50 ezret. Ha nem akkor jó nagy hülye voltál, most pedig egy törött telefonért aprópénzt kapnál. Bosszúból letiltathatod, de kb ennyit is ér.
2021. márc. 1. 08:35
12/23 anonim válasza:
"Tehát hivatalosan minden pontban a tulajdonom a telefon. "
Neki meg hivatalosan tulajdona az 50 rugó, amire azóta jócskán kérhet kamatot is. Nem biztos, hogy megéri k***cs***gnek lenni.
2021. márc. 1. 08:44
13/23 anonim válasza:
Kilépteted a telefont az icloudodból, aztán majd fizez
2021. márc. 1. 09:38
14/23 anonim válasza:
Egy kedves gesztus volt olcsóbban odaadnod a barátodnak, de ugye tudod, hogyha fizetett volna érte, most lehet jobban értékelné? :D
Elrontottad, kérned kellett volna a pénzt, mert úgyis baráti áron adtad, és akkor most nem lenne ilyen probléma.
2021. márc. 1. 10:04
15/23 anonim válasza:
Miért adtad oda neki amíg nem fizetett? Ezt elrontottad, részvétem
2021. márc. 1. 10:35
16/23 A kérdező kommentje:
Hát érdekesek vagytok. Jóindulatból megelőlegeztem. De lelépet pár hónapra. 17 éves ismeretség után nem feltételeztem hogy átver! Rádásul sos-ben kellett neki telefon hogy munkát találjon. Úgy jön ki a szavaitokból, hogy még én vagyok a szar alak! De jó hogy nem a barátaim vagytok. (Tisztelet a kivételnek)
2021. márc. 1. 10:51
17/23 anonim válasza:
Mondjuk ha elsőre világosan fogalmaztál volna, hogy nem fizette ki, akkor más válaszokat kaptál volna.
2021. márc. 1. 12:06
18/23 anonim válasza:
Bemész a közjegyzőhöz és kérsz a telefonra fizetési meghagyást.
Ez nem ingyen van, pl. késedelmi kamatokkal már lehet kérhetsz 200 ezret is.
Ezt úgy képzeld el,mint egy nem fizetett hitel , követeléshezelő fogja majd behajtani rajta... Egyszer valamikor.
2021. márc. 1. 12:11
19/23 anonim válasza:
"Haverok közt 50000-ft-ot kértem jelképes összegként a 750000ft-os készülékért. Azóta egy fillért nem fizetett bele."
Teljesen jól megfogalmazta... Én felfogtam.
Az a baj sokan azon akadtatok le, hogy " jajj 750k hol ér..."
Nem olvastok tovább...
18as választ én adtam
2021. márc. 1. 12:13
20/23 anonim válasza:
Értékelni való a kedvességed, és hogy segíteni akarsz. Tedd is ezt, de ne úgy, hogy a másikat elrontsd vele. Nem tudom mennyire szorult rá az iphone-ra, ha nem annyira, akkor érdemes lett volna egy minimális összeget elkérned.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!