Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hol tehetek szert igaz barátnő...

Hol tehetek szert igaz barátnőkre? (szintén egy lány)

Figyelt kérdés

Próbálok nyitni mások felé, de sosem alakultak ki igazán tartós barátságaim. Legfeljebb egy-egy jó beszélgetés, de sosem érzem azt, hogy bárki is kifejezetten barátként tekintene rám. Maximum ismerősként.

Egyébként azért is nehéz, mert eléggé introvertált vagyok. Kifejezetten félénk vagyok, ha más lányokkal beszélgetek (mármint ne értsétek félre). A többséggel ellentétben évente maximum kétszer járok egy-egy házibuliban, ugyanis nem rajongok a manapság rendezett kulturálatlan bulikért.

Olyan barátnő(ke)t keresnék, akik hasonló személyiség, mint én. Ami azt jelenti, hogy nem kifejezetten extrovertált, ezáltal nem csak még egy felszínes kapcsolatot a sok közül, hanem egy mélyebbet tudunk kialakítani egymással. El tudunk beszélgetni értelmes dolgokról is. Ugyanakkor jól érezzük magunkat egymással, akár egy-egy kulturált csajos este alkalmával bulizunk is.

Szerintetek hol tudnék összebarátkozni kicsit introvertált lányokkal? Hogy alakítsak ki tartós barátságot?

2021. febr. 16. 01:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Ahhoz sok idő kell, több hónap, rendszeres találkozásokkal. Iskolában pl.
2021. febr. 16. 02:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Bajban,ismerszik meg ki a barát . Tehát a körülmények hozzák a barátságokat

.

2021. febr. 16. 03:35
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
Bajban barátkozni nem jó ötlet. Erős stresszben nem az alapállapotát mutatja senki. És a baj után nem szívesen éli át a közös ismerőssel a baj érzését. Saját tapasztalat is.
2021. febr. 16. 04:28
 4/15 anonim ***** válasza:
76%
Rám pl. bajban lévő emberek nulla közös múlttal rám csimpaszkodtak, és elkezdtek érzelmileg és anyagilag levenni, hogy heeelp, bajban vagyok. Tudod, ki akar ilyennel barátkozni. Ha megvan a közös múlt, oké, de elején így kezdeni a barátságot, sztem nem jó ötlet.
2021. febr. 16. 04:30
 5/15 anonim ***** válasza:
48%

3-4-es elszállt az agyatok ?

Van egy ilyen mondás is,"bajban,ismerszik meg a barát "

Úgy látom,olvasom ennek a mondatnak a felfogása komoly gondot okoz !

2021. febr. 16. 08:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, szerintem nem szállt el az agyuk.

Amit te mondasz, az a mondás igaz, de valahogy így: Vannak barátok (vagy haverok?), még nem tudni, melyik, de együtt vannak, együtt lógnak, közös programok, nagy beszélgetések, stb. Aztán az egyik bajba kerül. Akkor aki nem barát (csak haver), az ugye lelép. Aki pedig barát, az vele marad, segít, együttérez, azt nézi, segíthet-e valamiben.

Én legalábbis így értelmezném azt a mondást, amit írtál.

2021. febr. 16. 09:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Bajban ismerszik meg az igaz barát, igen, ilyet mondanak. De szerezni nem a bajban szerzed őket, hanem iskolában, sportegyesületben, rajzszakkörörön, ahol akarod. Szerintem a közös érdeklődésből érdemes kiindulni.
2021. febr. 16. 09:55
 8/15 anonim ***** válasza:

Mindenhol lehet barátokat találni,akár úgy is hogy xy helyen beszélgetni kezdesz valakivel.

Ezen nem kell aggódni,bárhol lehet barátokat szerezni

2021. febr. 16. 10:22
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Igazatok van abban, hogy bajban ismerszik meg az igaz barát, de valóban nem azt jelenti, hogy rosszal kell kezdődnie egy ilyen kapcsolatnak.

Még annyi a nehéz, hogy munkahelyen kívül jelenleg nem is járok szinte sehová, főleg a vírus óta. Vagy ha elmegyek mondjuk a városba párom nélkül, akkor egyedül megyek és mindig úgy érzem, mintha csak én lennék egyedül. A munkahelyen pedig egyértelműen nincs az az ember, akivel igazán kijönnék. Sokszor elég elviselni őket a műszak végéig.:D

Nem tudom, hova kéne mennem/"járnom", ahol lenne rá esély

2021. febr. 16. 12:09
 10/15 anonim ***** válasza:

Menj el szakköre vagy valamilyen tanfolyamra pl

Vagy interneten is tudsz a lakóhelyedhez közeli barátokat szerezni

2021. febr. 16. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!