Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi lehet velem a baj, hogy...

Mi lehet velem a baj, hogy nincs egy igaz barátom sem?

Figyelt kérdés

Nagyon bánt már ez a dolog lelkileg, és sajnos nem tudom mi tévő legyek ezügyben...

Eddig bárkivel sikerült kialakítani egy jobb kapcsolatot, végül mindig pofára kellett esnem, mert vagy kihasznált, vagy itt hagyott, vagy mindkettő. :(

Nagy hibám az, hogy könnyen ragaszkodok, szeretek meg embereket, és sokan sajnos úgy tűnik, ezzel élnek vissza. Manapság már ez is bűn...

Nincs senki, akivel letudnék ülni beszélni, de facebookon, chaten keresztül sem.

Annyi mindent elfojtok magamban, mert nincs kivel megbeszélnem.

Egyre többet van sírhatnékom, nem tudom mitévő legyek. És sajnos változtatni is nehéz, mert nem merek nyitni senki felé sem, meg hát ebben a helyzetben még nehezebb lenne, facebookon lehetne max., de az meg milyen snassz már... Lehetetlen is ott.

Mit tudnék csinálni? Mi a baj velem? Jobb, ha beletörődök szerintem, de érdekel mindenki véleménye.

2021. jan. 22. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Korod, nemed, lakhelyed?
2021. jan. 22. 22:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem válogatsz, hogy kibe fektetsz bizalmat, ezért érzed úgy, hogy mennyien kihasználnak.

Én speciel nem barátkozom könnyen, sőt, szinte sehogy, de nem is fektetek senkibe csak úgy bizalmat. Oda el kell jutni, hosszú folyamat.

Próbálj meg átgondoltabban barátkozni. Nyilván nehezebb így, hogy nem tudsz elmenni sehova, de ha vannak érdeklődési köreid (és remélem vannak!), akkor keress iylen csoportokat facebookon vagy fórumokon, ott el tudsz kezdeni beszélgetni emberekkel.

2021. jan. 22. 22:00
 3/6 A kérdező kommentje:

#1 18f, Szolnok megye

#2 Próbálkoztam sok mindennel, mondtak olyat is, hogy próbáljak meg játékokkal játszani, ott sokaknak alakultak ki barátságai... Ez is bukott, mert én voltam az egyetlen szerencsétlen, aki egy való életen alapuló szerepjáték szerveren egyedül játszott 200 játékos mellett, mert senkit sem érdekeltem.

Facebookon meg alapból nem is merek ráírni senkire sem csak úgy, mert az fixen rosszul sül el, és inkább idegesítem magam ezzel.

Nem tudom már mit lehetne kezdeni ezzel.. :/

2021. jan. 22. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát pedig ezt helyetted senki nem fogja tudni megoldani.
2021. jan. 22. 22:08
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 Nem is vártam/várom el senkitől sem azt, egyszerűen csak ötleteket szeretnék, mert valahogy nekem semmi sem jött össze, amit eddig próbáltam.
2021. jan. 22. 22:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindenki valamilyen szinten magányos. Én is, pedig ezt senki sem hinné el rólam.

Rengeteg felszínes, kamubarátságom van, bár ez köszönhetem annak, hogy celebnek számítok, amit nem is akartam, soha sem vágyam rá. Egyszer mégiscsak robbant a dolog, onnantól meg vitt előre a nevem.

A legtöbb régi barátságom meg pont emiatt szakadt meg. Olyanokat vágtak a fejemhez, hogy megváltoztam, nagyképű lettem, miközben semmi ilyesmi nem történt. Még az akkori legjobb barátom is, akire előtte az életemet rá mertem volna bízni - hónapokig csak vitatkozni volt képes velem. Minden szavamban cinizmust, vagy szarkazmust próbált keresni. Én nem változtam, ő igen. Szükségem lett volna rá, de már nem is beszélünk egymással, nincs értelme. A mély hallgatást pedig ő kezdte. Ráírtam, tőmondatokban válaszolt, majd egy nap közölte, nem szeretne beszélni velem tovább. Közös barátainkat elmarta mellőlem, féligazságokkal, félremagyarázásokkal. Mivel legjobb barátom volt, így a bizalmasom is, és sok mindent tudott, amit más nem, mégis visszahallottam, negatív színekben. Állandó téma lettem, és az emberek, pedig imádnak sikeres emberek problémáin kárörvendően rágózni. Most egy ember van az életemben, akivel mindent meg tudok beszélni. Ő elfogad azzal együtt, ami körülvesz. Nagyon sokat segít, amikor mélyponton vagyok. Hogy elfogadna-e, ha már nem számítanék híresnek? Nagy kérdés, és nem tudok választ adni rá. Az biztos, hogy most bármiben számíthatok rá.

Bár tény, ha most valamire szükségem lenne, valamiben segítségre szorulnék, és ha csak egy közösségi média platformon kiírnám, akkor ezer megy egy ember ugrana, hogy ő tud segíteni. De egy percig nem hiszem el, hogy ezek barátságok.

A hírnevet amúgy is nehéz elviselni, mert folyton a kritizáló tömeggel nézel szembe.

Na, a lényeg: ha úgy érzed sehol nem megy a barátkozás, fejleszd magad. 18 éves vagy, bármit is választasz, pár év alatt kemény munkával kerülhetsz arra az útra, amire én jutottam. A rengeteg felszínes ismeretség között pedig meg lesz az is, akit közel engedsz. Csak tudatosan készülj erre az egésze, erre a "közösségi magányra" mert ha úgy ér mint engem, akkor meg kell tanulnod színlelni, hogy minden milyen überfrankó, vagy pillanatok alatt a pletykatengerben találod magad.

2021. febr. 9. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!