Aki utál dolgozni az nem ember, nem érdemel semmi tiszteletet?
12
Mi az élet célja. Ha erre a válaszod az, hogy semmi akkor a kérdésedre a válaszom is ugyanaz!
Nem tűnsz túl pozitív embernek.. Én nem bírnék így élni ilyen céltalanul, csak így tengeni-lengeni. Túlságosan haszontalannak érezném magam. De ha neked így jó, én nem ítéllek el.
Viszont ha így élsz, ne panaszkodj hogy szegény vagy és ne legyél irigy azokra, akiknek jól megy!
12-es voltam.
azzal nincs baj, elég sokan vannak, akik útálnak dolgozni. aki elítélendő, ha emiatt mindent megtesz azért, hogy elkerülje a munkát.
például pont a héten tapasztaltam szoc. otthonban egy helyettesítő csaj elég visszataszító volt, mert minden erejével azon volt, hogy ne kelljen semmit csinálni, semmit segítenie nekem, mellette folyamatosan kesergett, hogy mekkora szar itt lenni.
a másik dolgozó, aki most szabadságon van, az is ilyen, ő sem szereti, mert tényleg nem jó ezt csinálni, azonban ő lelkiismeretesen odateszi magát és tisztességesen elvégzi a feladatait, annak ellenére, hogy útálja.
rá például sose mondanám azt, hogy nem érdemel ezért tiszteletet.
Én pl. utálok dolgozni, semmit nem utálok annyira, mint a szakmámat, munkámat.
Ezzel együtt (vagy ennek ellenére?) képzem magam rendszeresen (ez részben kötelező is a szakmámban), és a tőlem elvárható legnagyobb gondossággal látom el a munkámat. 30 év alatt még nem volt szükség a szakmai felelősségbiztosításomra.
Ezzel együtt is utálom, mint a szart.
Hát ez van, ha ezért megvetés jár, akkor is ez van.
Van egy alap tisztelet, amit megérdemel minden ember. De aki nem szeret dolgozni, az milyen munkát képes vagy hajlandó megcsinálni? Home office-ban is lehet olyan munkát kapsz, ami napi 4-5 óra munkát igényel. Mindenhol dolgozni kell. Enélkül nem működik a társadalom. Te se szeretnéd, ha nem szolgálnának ki, vagy nem segítenének, mert nincs kedvük dolgozni.
A mai fiatalok azt hiszik nehéz a suli, de ha nem lesznek talpraesettek, a legtöbb munkában nem fogják megállni a helyüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!