Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tud az ember tisztelete...

Hogyan tud az ember tiszteletet kivívni manapság? Mitől néznek fel az emberre? Érték még a tudás manapság?

Figyelt kérdés
2017. jan. 21. 08:02
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
ha valaki masokat megalazz, olyankor sokan azt hiszek, hogy ettöl valakit tiszelni fognak.
2017. jan. 21. 08:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha te magad nem tiszteled saját magadat, úgy soha nem fog senki se tisztelni téged.
2017. jan. 21. 08:41
 3/6 anonim ***** válasza:
A tisztelet úgy alakul ki,hogy lehet téged valamiért tisztelni.Ha pl nekem van egy cégem,és te ott dolgozol akkor én azért tisztelnélek,ha pontosan érkeznél a munkahelyre.Ha mindíg becsülettel ellátnád a feladatodat,és ha hibázol az elismered,és szólsz,hogy hibáztam.Én mint cégvezető tisztelnélek amiért korrekt ember vagy velem,és nem mismásolod el a dolgokat.Másik kérdésedre a válasz: A tudás érték,és hatalom.De nem úgy hatalom,hogy elvézel egy szakmát,és jó vagy benne aztán a környezetedre úgy tekintesz mint buta emberekre.Akkor hatalom a tudás,ha használni tudod a tudást ! Mondjuk nagyon jól beszélsz angolul,és szökség van rád mint szinkron tolmácsra.De nem a másik embert hívják fordítani hanem téged.Azért mert hatalmadban van az angol nyelv teljes ismerete.
2017. jan. 21. 08:44
 4/6 anonim ***** válasza:

A 2. válasszal értek én is egyet. Meg akkor tisztelnek ha nem adod ingyen vagy olcsón a jót mások számára. Jó példa erre a mentősök esete, mint tudjuk, ők kötelesek mindenkit ellátni, azt is akinek már óvodás korában is alkoholos üveg volt a jele. És sajnos mikor az ilyen fura típusú ember rádöbben arra hogy mekkora jót tettek vele a mentősök, nem hálálkodik érte hanem pont ellenkezőleg, nekik esik nem ritkán úgy hogy utána a mentős is ellátásra szorul. Egy Bibliai idézetet írok ezzel kapcsolatban: Sertések elé igazgyöngyeitek ne szórjátok mert eltapossák azt majd megfordulva belétek marnak. Ez a bibliai hasonlat is azt fejezi ki hogy nem ritka az ilyen sertés típusú ember, akire az jellemző hogy ha jót teszel vele akkor nem jóval viszonozza hanem ellenkezőleg, valami erősen negatív dologgal. A sertés típusú embereknek ebben a jól ismert Ady versben olvasható dolgok kellenek:

[link]

Ha nem ezt adod nekik hanem jót teszel velük akkor felejtsd el azt hogy tiszteletet fogsz kapni.

2017. jan. 21. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:
úgy, hogy nem állok szóba olyan emberekkel, akik nem tisztelnek! Csak olyanokkal, akik megadják a kölcsönös tiszteletet.
2017. jan. 21. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Attól függ. Mit nevezel tudásnak? Gyakorlott agysebészre talán azt mondom, valóban nem semmi, az igen. De az ilyen extrém eseteket leszámítva nem nagyon van olyan tudás amit nem tudna bárki megszerezni youtube-ról vagy netről. Tehát annyira nem érték, mint régen. 30 éve te lehettél a Jani, ha tudtál buborékmentesen glettelni falat. Ma youtuberól pár nap alatt meg tudod tanulni amennyiben ez érdekel. Nincs nagy értéke a tudásnak, információnak. Mert széles rétegek számára elérhető. Régen szerintem ha elmondták 300 éve egy verset egy nőnek, egyből szerelmes lett. Mert szinte alig volt aki olvasni tudott volna. Ez érték volt. Ma szinte mindenki tud olvasni, ezért egy verstől nem esnek hasra, sőt, ma már egyenesen ciki verselni egy nőnek.
2017. máj. 15. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!