Miért akarja rám erőltetni a macska iránti szeretetet?
Az egyik barátnőmmel nagyon sokat szoktam találkozni, jól elvagyunk, általában nála vagyunk az otthonában.
Szóval neki van két macskája, én pedig nem vagyok oda értük. Persze ez nem azt jelenti, hogy akármikor megyek, akkor gonosz szemeket vetel rájuk, beléjük rúgok, vagy hangosan szidom őket. Szoktam nekik enni is adni, az almukat takarítani, stb. De ha felmásznak rám, dörögölőznek, akkor elhúzódom, finoman arrébrakom őket. Az más kérdés, hogy mindig visszajönnek.
Az elején a barátnőm nem tudta, hogy nem vagyok oda értük, mivel nyilván nem adtam hangot neki. De az első alkalom óta, hogy arrébb tettem őket az ölemből, rám van szállva. Mindig, amikor megyek, akkor hozza a macskát, hogy simogassam, nézzem de cuki, de édes és a többi, meg felhozza az érveket, hogy a macskák miért szuperek és miért szeressem őket. Mindig mondom neki, hogy tisztában vagyok a macskák pozitív tulajdonságaival, de hiába érvel, ha nem szeretem őket, akkor nem. És egyszerűen nem érti meg, ugyanaz megy folyamatosan.
Nem értem miért kell olyat erőltetni az emberre, amit nem akar. És most nem csak a macskákkal például, hanem más helyzetben is.
"8-as, mégis miből gondolod azt, hogy bűnös vagyok?"
Abból amit írsz... Na csao.
Tegyük hozzá, hogy mivel macska kategóriába írtad a kérdést, nagy valószínűséggel olyanok fognak itt válaszolni, akik egész nap a macskájukkal ölelkeznének, mint a barátnőd. :)
Nincs ezzel semmi gond. Ahogy azzal sincs, hogy a barátnőd meg szereti a macskákat. A baj azzal van, hogy megpróbál rád erőltetni egy olyan dolgot, amit te nem szeretsz.
A kutyások is ezt csinálják amúgy, "nem bááááánt, nézd milyen cuki, puszit akar adni" stb. stb. aztán persze nekik sem tetszik, hogy én nem szeretem a kutyákat és ugyanezt teszem, mint te a barátnőd macskáival. A párom pont ilyen, kutyab_zi, én pedig a macskákat szeretem. Az ő részéről van konfliktus mindig. Én elfogadom, hogy betegesen szereti a kutyáját, viszont ő nem igazán képes elfogadni, hogy én meg nem szeretem a kutyákat.. nyilván megetetem, kiengedem pisilni, kap vizet, stb., de nem tudok és nem is akarok vele semmiféle kapcsolatot kialakítani, mert nem szeretem a kutyákat és kész. Nem tudja felfogni és megérteni. :)
Szerintem határozottan mondd el neki, hogy nem szereted a macskákat. El kell fogadnia, meg kell értenie, hogy nem erőltethetünk rá valakire olyat, amit nem akar/nem szeret. Vagy próbáld ki, hogy te pedig rábeszéled egy olyanra, amit ő nem szeret, hogy deee, jóóóó lesz ez, hidd el. Akár valamilyen kaja, vagy olyan program, stb. Fordítsd vissza.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!