Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem nyitnak egyesek a...

Miért nem nyitnak egyesek a különcök felé?

Figyelt kérdés
Mi lehet azzal az emberrel, aki a különc, visszahúzódó emberekkel nem barátkozik?
2020. júl. 29. 18:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Talán nem kellene reklámoznod magadról, hogy te "különc" vagy. Akkor talán kevésbé taszítanád az embereket.
2020. júl. 29. 20:22
 12/15 anonim ***** válasza:
Félnek tőlük, nem akarják megérteni őket, stb.
2020. júl. 29. 20:24
 13/15 anonim ***** válasza:

#8 vagyok

Valószínűleg azért, mert a 4 fal között nőttél fel, így nem tanultál meg szocializálódni, ami nem feltétlenül a te hibád (nem is feltétlenül hiba), lehet a szüleidé is, vagy a környezetedé, ha mondjuk túl primitívek hozzád képest.

Segítene ha leírnád az érdeklődési köreidet, akkor lehet tudnánk ajánlani, hogy merre keresgélj barátokat.

Meg azt is írd le, ahogy szoktál próbálkozni, akkor ki tudjuk emelni a hibáid, amiken javíthatsz.

Az a helyzet, hogy ilyen kevés infóval hiába várod a segítséget, valamint ha ilyen keveset mutatsz magadból a külvilág felé, nem látják az emberek értelmét annak, hogy foglalkozzanak veled.

2020. júl. 29. 20:30
 14/15 A kérdező kommentje:

Nem is tudod mennyire beletrafáltál a család/környezet dologba.

Érdeklődési köröm első sorban a tudomány meg úgy minden intellektuális/ iskolában tanított dolog. Ezen kívül sokat tudok a könnyű és komoly zenéről.

Szerintem semmi különös nincs azzal ahogyan én kezdeményezek: felhozok hétköznapi felszínes dolgokat és arról dumálunk, a gondok akkor jönnek ha több ember társalog mert akkor gyakran érzem úgy, hogy kirekesztenek és már nem tudok semmihez hozzászólni. A legnagyobb félelmem mindig az, hogy jön egy dominánsabb személy aki direkt kirekeszt (ahogy megtörtént már párszor). Egyébként alapból nagyon csendes vagyok, nem azaz ugri-bugri típus aki hamar feloldódik inkább komoly vagyok. Úgy érzem amik engem érdekelnek az a legtöbb embert nem illetve alapból álmodozó vagyok és sokszor elkalandozik a figyelmem beszélgetés közben.

Nagyjából ennyi.

2020. júl. 29. 20:47
 15/15 anonim ***** válasza:

#8-13 ismét

Hát igen, így elég nehéz lesz hozzád illő barátokat találni. A legtöbb embert nem érdeklik az iskolában tanított erőltetett dolgok (engem sem túlzottan, pedig szeretek tanulni).

Mondanám, hogy egyetemen, de ha nem egy "fullos" egyetemre fogsz járni (ha még nem vagy ott, de az írásaid alapján tininek gondollak) és nem olyan szakot választasz ahová többnyire intellektuális személyek járnak, akkor azzal fogsz szembesülni, hogy a kartársaid java csak időt húzni megy be órákra, többnyire másnaposan, és ott is kirekesztve fogod magad érezni, mert pont le fogják xarni a tanulmányaiddal szerzett tudásod.

Hétköznapi, felszínes témákkal pedig nem fogsz haverokat találni, az emberek azt szeretnék, ha valami újat mutatnál nekik, ha ezt nem adod meg, akkor kirekesztenek, mert nem tudsz az igényeiknek eleget tenni.

Nagyobb társaságokban én sem szeretek lenni btw (annak ellenére, hogy általában kedvelik amit mutatok magamból) meg szerintem a legtöbb emberben benne van ez az érzés. Próbálj meg először egy-két barátot szerezni, majd velük együtt keressetek egy társaságot, ahol egyenrangúak vagytok, mert többnyire csak idegen (vagy közömbös) személyeknél létező a dominancia fogalma, baráti körben nem jellemző (szerintem).

2020. júl. 29. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!