Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátnőm másik barátnői...

A barátnőm másik barátnői miatt most olyat szeretne, hogy egyszer ő hív meg engem, egyszer én őt. Na erről több éve azért szoktam le, mert (pont ő) mindig úgy hozta ki, hogy mindig én fizettem a drágábbik helyen. Csak engem zavar az ilyesmi?

Figyelt kérdés

Szóval én azért szerettem kifizetni amit vettem mert lehet olcsóbban vagy drágábban rendelek mint a másik. Anyagias vagyok egyébként is, másra megy el a fizum, nem 1000 forintos limonádékra minden héten, ez sajnos nem fér bele, de nem szeretek tartozni.

Régebben én fizettem mindig a többet ( általában +1000-2000) és leálltunk erről az én örömömre. De most erőszakosan meghívott egy pizzára és azt mondta ilyenek a barátnők legközelebb én fizetek. Mondtam hogy nem! De nem engedett. Nem akarom ezt.. hogy értethetném meg magam vele?!

Lehet hogy én vagyok szemét ez miatt?

2020. júl. 16. 11:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja, minden rossz indulat nélkül írom,én megválasztom a barátnőimet.
2020. júl. 16. 12:00
 12/18 anonim ***** válasza:
79%

En nem megyek ilyenbe. Volt egy banya csoport, akikkel kaveztam egy idoben, es rituale volt, hogy egyikunk fizeti az egeszet. Szinte soha nem kerultem sorra, es epekedve neztem a sutikre, de nem volt pofam nagyobb ertekut rendelni, mint a tobbiek.

Csak ugy meghivni azert lehet, pl ha en ragaszkodom egy helyhez, vagy a masik. De rutinszeruen mindenki a sajatjat, szerintem.

2020. júl. 16. 12:01
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a felváltva fizetés, vagy 50-50%ban fizetés elég erőltetett.

Szerintem az a normális ha időnként az egyik és időnként a másik fizet, úgy hogy nagyából ugyan annyit fizettek mindketten.

Pl.: Barátnőm van hogy 3-4x egymás után ő fizet ha én egy nagyobb dolgot fizetek és ugyan ez van fordítva is.

Ezt nem beszéltük meg, soha nem mondta egyikünk sem, hogy "Most fizess te, én más túl sokat költöttem rád".

Nem kell megbeszélnünk, mert egyenjogúak vagyok a kapcsolatban és ugyan olyan szinten szeretnénk hozzá adni.

2020. júl. 16. 12:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a legtisztabb az hogy mindenki maganak fizet. abbol nem lehet baj
2020. júl. 16. 12:19
 15/18 A kérdező kommentje:

Most már értem, köszönöm a válaszokat.

Nem hagyom ezt az egészet, csak azt hittem ez miatt gáz barátnő vagyok... pedig közben rossz érzés de csak ezért nem nyitottam ki a számat. Pedig mindig én áldozok többet. Mondta hogy fogadjam el és mondjam hogy köszönöm, mert a barátnők ezt csinálják, legközelebb meg én fizetek. Persze már sejtem hova megyünk legközelebb... nem tudom ezt tudatosan csinálja vagy nem.

Jobban szeretem, ha én fizetem azt amit én rendeltem és ennyi és megoldom valahogy de ez így fog maradni, mert vele nem megy ez a közel ugyanannyit áldozzunk a másikra.. de azért ciki lesz, ha legközelebb azt mondom:külön. olyan sértődős és agresszív ezen a téren pedig neki kéne sokszor rosszul éreznie magát.

2020. júl. 16. 12:35
 16/18 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Ha legközelebb , amikor neked "kell " fizetned, ő mindenféle drága italokat/sütiket rendel, mondd azt a végén, hogy sajnos otthon felejtetted a pénztárcád. Akár tényleg otthon hagyhatod és akkor még igaz is lesz. Akkor kénytelen lesz ő fizetni.
2020. júl. 16. 12:40
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy ezt mért nem beszélitek meg?

Mért kell online körbe kérdezned, majd különféle játékokat játszanod?

Mért csak akkor tudatod vele a dolgot, amikor következőnek neked kéne fizetni?

Egy normális párkapcsolatban mindent megtudsz beszélni a másikkal. Mond meg neki hogy ezt zavar, mond el neki hogy úgy érzed hogy neked mindig többet kell fizetned, mond el minden problémád.

Majd beszéljétek meg.

Ha ilyen alap, pici dolgokat nem tudtok megbeszélni nyugodtan akkor minek vagytok együtt? Komolyan.

2020. júl. 16. 13:03
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó nem tűnt fel, hogy nem párkapcsolati a kérdés?
2020. júl. 16. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!