Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Névnapi ajándék megkritizálása...

Névnapi ajándék megkritizálása jogos?

Figyelt kérdés

Barátnőmtől születésnapom kaptam egy doboz olcsó bonbont, egy-egy csomag reformköretet, kb. 1500 ftot szánt az egészre.

Most én névnapjára vettem egy doboz bonbont és egy könyvet. Kevesli, megkritizálta... Jogosan?

2020. máj. 8. 19:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ajándékot kritizálni akkor is bunkóság, ha ő előtte befizetett téged egy Föld körüli útra.....
2020. máj. 8. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak nagyon kirívó esetben kritizálnék ajándékot, ez szerintem simán bunkóság, az előzményektől függetlenül is. De azzal együtt még inkább érthetetlen.
2020. máj. 8. 20:12
 3/7 Metionin ***** válasza:
100%
Ilyen értelemben bunkóság.
2020. máj. 8. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
ti így éltek
2020. máj. 8. 22:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Alapjáraton más ajándékát megszólni illetlenség, de egy esetben elfogadható; ha az illető ízléstelen dolgot adott. Illetve finoman visszautasítható az ajándék, aminek az értéke nagyobb, mint, amit elfogadhatsz az illetőtől. Keveselni egy ajándékot illetlenség, mert a szándék a fontos. Egyrészt ő is ugyanilyen értékben ajándékozott, másrészt lehet, hogy anyagilag Te ennyit tudtál megengedni.
2020. máj. 14. 21:29
 6/7 anonim ***** válasza:

A könyvvel együtt a bonbon 100% hogy többe került mint 1500, amit ő adott neked. Sőt csak egy könyv is többezer forint (mennyiért vetted?)

Úgyhogy bunkóság volt hogy kevesellte (egyébként mit mondott? És te mit reagáltál rá?)

Akkor is bunkóság lett volna ha te is csak 1500-ért vettél volna vagy még kevesebbért.

Tényleg érdekelne hogy fikázta le az ajándékod, és miért nem mondtad meg neki hogy mégis mit várt az övé után?

2020. máj. 15. 19:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet azért kritizálja az értékét, ha azt kritizálja, mert magával az ajándékkal nem tud mit kezdeni.

Nekem is ez a kérdésem, hogy a megkritizálta mit jelent. Nem lehet, hogy félreértetted a kritizálását és úgy értelmezted, mintha keveselné, pedig csak magával az ajándékkal volt a baj? Ha csak nem egy használt könyvet vettél vagy valami hatalmas akciót nem csíptél el, akkor tényleg a bombon meg a könyv többe kerül, mint amit ő adott Neked, illetve, ahogy írtam előbb, nem illik megszólni egy ajándékot az értéke miatt, mert lehet, hogy ennyit tud csak megengedni az ajándékozó.

Gondolom nem egy olyan könyvet vettél, ami esik szét vagy nem a nagymama szekrényéből bányásztál ki egy csokit, ami már rég nem őrzi a minőségét. Szóval nem hinném, hogy az ajándék minőségével lenne a gond.

De lehet, hogy magával az ajándékkal. Lehet pont azt a csokoládét nem szereti, amit vettél, lehet érzékeny rá. Mint, amikor egy fruktózérzékenynek veszel diabetikus csokoládét és el se olvasod előtte, hogy azt fruktózzal édesítik. Vagy egy mogyoró allergiásnak veszel mogyorós csokit vagy csokit ami nyomokban mogyorót tartalmaz, esetleg csak simán utálja a mogyorós csokit, de olyat veszel, stb.

Lehet nem vagy nem csak a csokival van a gondja, hanem a könyvvel.

Olyan témában vehettél neki, ami nem árdekli őt, mert nem az érdeklődési köre vagy túl fájdalmas emlékeket idéz fel benne. Mondjuk képzeld el, hogy egy gyógyult anorexiásnak adsz egy könyvet, ami az anorexiáról szól. Vagy egy 300 napja józan alkoholistának adsz egy könyvet, ami egy alkoholista férfi életét írja le. Nem mindenki fogadja örömmel ezt az ajándékot. Vagy nem is kell így túlgondolni; adsz egy krimirajongónak például egy másfajta regényt, ami nem az ő stílusa, nem az ő érdeklődési köre.

Vagy, egyszerűen csak nem olvas, nincs rá energiája, nincs rá ideje vagy csak nem köti le az olvasás.

Ebben az esetben viszont némiképp érthető, hogy miért nem örült az ajándéknak és annyiból kevesli, hogy tudja, hogy olyan ajándékot kapott, amit nem fog használni.

2020. máj. 16. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!