Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nem látszik rajtam, ez az oka?

Nem látszik rajtam, ez az oka?

Figyelt kérdés

Nem látszik rajtam, hogy képes lennék beolvasni valakinek, amolyan (túl?) rendes kinézetem van. Van, amikor kerülöm a konfliktust, de van, amikor megmondom, mit gondolok, amikor tudom, hogy nem fog tetszeni. Viszont eddigi életem során sok barátnőmmel eljutottam oda, hogy egyértelműen lekezelő módon megsértett, mire én megszakítottam vele a kapcsolatot. Többen visszacsinálták volna, de nekem ez nem megy. Hiányzott az együtt töltött idő, de aki képes lekezelni, nem tudok tovább barátnőként tekinteni rá.

Más nők, nem barátnők voltak, akik társaság előtt egy beszólással meg akartak semmisíteni úgymond. Ok nélkül. És ez is már sokszor lejátszódott.

Miért kerülök ilyen helyzetbe rendszeresen?

Miért feszítik addig a húrt, míg elszakad?

Mi hiányzik belőlem?

2020. ápr. 26. 20:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Abban igazad van, hogy valamennyire magamra vettem.
2020. ápr. 26. 21:48
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm amit leírtál, tanulságos, van hasonlóság az életemben. Az adott pillanatban tényleg nem mindig ismerem fel a bántalmazót. Ebben is fejlődtem már.
2020. ápr. 26. 21:55
 13/16 anonim ***** válasza:
Az a baj, h felismerni azert nehez, mert: minden ember a sajat vilagszemlelete szerint donti el a szituaciokra adott valaszat es gyakran ez olyan gyorsan tortenik, h tudatosan nem tudod befolyasolni. Csak utana gondolkozol, h mit kellett volna maskepp csinalnod. Legtobbszor pedig a magadrol alkotott belso hitek segitenek neked abban, h egy egy szituaciot osztonosen letudj reagalni. Na most ha te ugy hiszed, hogy te kevesebbet ersz, mint masok es ha megtudjak a hibaid akkor elhagynak: hajlamos lehetsz tudat alatt a kritizalast jogosnak venni es meg olyan baratokat is valasztani akik kritizalnak es elutasitanak. En ezt tettem/teszem. Es igen, nekem is ez a megkuzdesi modom: mindenkit aki kicsit is valami megativat tesz: kitorlom az eletembol. De megkell tanulni arnyalatokat latni: senki se tokeletes. Ha meha kiakad egy baratod es hangosabban szol rad vagy duhong akkor meg nem kell kizarnod az eletedbol. De ha mondjuk rendszeresen kritizal, lehuz es manipulal akkor mar igen. Hiszen senki se tokeletes es nem lehet mindenki mindig kedves. Nem csak fekete feher a vilag. Szoval igen, en is hasonlo voltam/vagyok hozzad igy tok jo olvasni, h masmak is van ilyen problemaja.:) es ezekkel nem a kioktatas volt a.celom, csupan csak azokat mondom el amiket en ateltem es amikre en rajottem. Hatha segit es nem esel bele az en hibaimba
2020. ápr. 26. 22:12
 14/16 A kérdező kommentje:

Ez tényleg megerősítő, hogy nemcsak egyedül küzdök ilyesmivel.

Szerintem amelyik barátságot megszakítottam, tényleg nem bírtam volna folytatni. Volt egy, akivel egy vita után eltávolodtam, és nem kerestük egymást, csak évek múlva lett volna egy véletlen folyamán egy találkozás, de sokat késett, nem hívott, ezért nem is talált ott....

Ezt majdnem kitöröltem, és azt írtam volna, hogy meghiúsult a találkozó. Belémrögzült, hogy ne mondjak rosszat másról, inkább magamról. Ez nem jó. De az ellenkezője sem. Valahogy az objektív valóság feltárása volna a cél. Ha létezik...

2020. ápr. 26. 22:40
 15/16 A kérdező kommentje:

Tehát nem hiszek a visszaállításban. Ami elszakadt, azon nálam a csomózási próbálkozás nem segített.

Hogy tudom elérni, hogy ne szakadjon? Mindig fog szakadni?

2020. ápr. 27. 10:46
 16/16 A kérdező kommentje:

Egy választ írok a legutolsó kérdésemre:)

Nem mindig szakad, mert van, aki kiment külföldre. De ő annyira nyugodt, türelmes és jellemes is, hogy csak a távolság vethetett véget...

2020. ápr. 27. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!