Hogy engedjem el?
6éve kerültünk egy osztályba, gimibe. Ez az utolsó évünk. 4.év után mindketten átmentünk egy másik suliba (ugyan abba, es ugyan abba az osztályba). Szóval ilyen legjobb barátnők voltunk. Átjártunk egymáshoz, programjaink voltak, szóval minden mi jó. De az utóbbi másfél évbe durván hanyagol. Ha ráírok, vagy valami, egy szavas üzeneteket küld vissza, vagy csak egy emojit.. Volt ebbe az osztályba egy fiú haverom az elején. De végül ők kezdtek el beszélgetni 0/24-ben. Többször hazudott nekem arról hogy átment hozzá. Azt hazudta családdal van, de a sráctól megtudtam, illetve megtaláltam a vonatjegyeket. Mostanába csak suliba beszélek a barátnőmmel. Egy éve semmi közös programunk nem volt. Alig ír rám, mondhatni lesz*r. Nekem rajta kívül nincsenek barátaim, mindig ő van a "reflektor fényben". Tudom, hogy ő egy igazi "toxic" barát, de akárhányszor elhatározom, hogy jobb nekem egyedül mint vele, sose sikerül. Suliba végül együtt szórakozunk, ölelget, meg minden, és képtelen vagyok tartani így azt a távolságot, mert szeretem még mindig...
Ha eljutottál idáig.. Van valami tipped, hogy hogyan engedjem el őt, és ne hagyjam, hogy szórakozzon velem?
19l
Bocsáss meg, hogy ezt irom, de ebben a történetben nem ő a "toxikus" barát, hanem egyértelműen veled vannak gondok. Ő teljesen normálisan viselkedik, elkezdték érdekelni a fiúk, inkább a srácccal lóg 0/24-ben, ahogy irod. A ti barátságotokat meg "kinőtte". Nagyon ritkák a gyerekkoron-kamaszkoron-fősulis éveken-felnőtt életen átivelő barátságok, sokkal több van, ami csak adott időszakokra szól. A tiétek ilyen volt.
Az, hogy 19 évesen nálad még ő van a középpontban, az szintén elég szokatlan. Heteroszexuális vagy amúgy? Tetszenek egyáltalán a fiúk? Ebben a korban éppen nekik kellene a középpontban állniuk.
Elengedni úgy tudod, ha tudomásul veszed, hogy hogy nem egészséges a ragaszkodásod hozzá, és hogy ez az élet rendje.
te nem szereted, hanem kórosan ragaszkodsz, tapasz rá. Ez nem egészséges beráti kötődés. Az egészséges baráti kötődés felnőttkorban ár az, amikor tiszteletben vagy képes tartani, hogy a másik embernek van magánélete, és te csak egy periférikus szereplő vagy az életében, mint barát, akivel néha beszéltek pár szót.
Nem csodálom, hogy a csaj igyekszik leépiteni, ha vele is ilyen támadó és agressziv vagy...
Nyiss te is mások felé! 19 évesen durván tombolnak a hormonok.
A barátság amúgy sem attól jó, hogy mindig együtt vagytok, hanem attól, hogy ha még havonta, akár évente is találkoztok, ugyanúgy megmarad a bizalmas, szeretetteljes légkör. Vannak olyan barátaim, akikkel ritkán találkozom, de akkor mindig meg tudunk nyílni egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!