Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » 30 felett törvényszerű, hogy...

30 felett törvényszerű, hogy elfogynak a barátok?

Figyelt kérdés

25-28éves korunkig még tartogattuk a kapcsolatot, de akkor rettenetesen el kezdtek fogyni, 3an konkrétan szóba sem állnak velem, semmivel nem szolgáltam rá, egyszerűen a világ másik oldalán élnek és mikor hazajönnek sincs már közös témánk... pedig a legjobb barátok voltunk, akik 8 éves korunk óta sülve főve szinte minden nap együtt voltunk... jelenleg még vagyunk 3an a régi baráti körből, akik próbáljuk tartani a kapcsolatot, de igazából köztükn is olyan erőltetett az egész, mégcak egy közös sörözést sem tudunk úvy összehozni, hogy mindhármanbott legyünk egyszerre... és mondhatnám, hogy gyerekkori barátságok, és inkább keresek más barátokat... de egyszerűen nem jön más... vannak munka kapcsolataink, vannak érdek kapcsolataink... vannak emberek, akiket megismerünk... de barátok már soha nem lesznek?

Akikkel lehet önfeledten ellenni?

2020. febr. 4. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos sokaknál bekövetkezik ez. Talán még azoknál is, akiknél mindig jó osztályközösség volt iskolában, tartották a kapcsolatot, aztán tovább felsőoktatásban is sokakat megismert stb. Családosodoás kezdődik, az ember érdeklődési köre megváltozik, egyébként is előfordul, hogy az emberek egy barátságban is megváltoznak, az egyik hirtelen nem kívánja folytatni a kapcsolatot.

Ez a netes világ is csak árt a kapcsolatoknak, ahelyett hogy egyre több kapcsolat lesz azért, mert egyre több csatornán lehet tartani a kapcsolatot, az ember azt tapasztalja, hogy csak nem élő, virtuális, billentyű-nyomogatós kapcsolatai vannak, vagy már azok sem...

2020. febr. 4. 15:49
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Èn a gywerekkori barátiammal az igazikkal mai napig nagyon jóba vagyok.

Èn is külföldön élek, mikor kikerültem 26 évesen akkor volt, hogy mikor haza értem a kapunkba vártak.

Azóta is szuper a kapcsolat. Ha tudnak megáltogatnak, ha tudunk évente 1x egy közös 5 napot megyünk el, és amikor szüleimnél vagyok akkor többször találzokzunk, 1-2 hetente mindegyikkel beszélek telefonon vagy interneten...

Persze több barát lemorzsolódott, de ez nem baj. Itt is vannak új barátok, itt is jönnek új emberek. Pl nekünk itt a szomszédi viszony elég erös lett, és velük vagyunk állandóan együtt.

2020. febr. 4. 15:56
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos igen. :( Én is így jártam, gyermekkori barátságok mentek a süllyesztőbe idővel, próbáltam fenn tartani, de szerintem az időhiány meg sok esetben a távolság miatt, nem jött össze. Ilyen ez. :( Ha gondolod írj rám, én szívesen beszélgetek veled.
2020. febr. 4. 16:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Már középiskola után is.

Ez az élet rendje mindenki más egyetemre munkahelyre megy dolgozni élni tanulni stb stb először még csak csak találkoztok ha egy időben egy helyen megtudjátok oldani a dolgokat aztán szép lassan csak facebookon irkáltok maximum...

2020. febr. 4. 17:22
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Nem törvényszerű.

Nyilván nem feltétlenül marad meg ugyanaz a baráti kör 0-80 éves korig, de az sem törvényszerű, hogy elfogynának. Nyilván az sem mindegy, hogy megkeseredett "barátkereső" vagy nyitott ember vagy, az sem mindegy alapvetően mennyire vagy "nyitott" mások felé, mennyire mozdulsz ki, mit csinálsz, hogyan élsz.

Én teljesítménytúrázni szoktam. Rendszeresen találkozom emberekkel, akik szinte minden nagyobb túrán ott vannak és szinte mindenkit ismernek. Magam is kialakítottam egy pár fős kis társaságot akikkel lehet menni, ha nem is egyszerre, de 1-1 ember tud jönni velem.

2020. febr. 4. 17:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy igazi barát ott mutatkozik meg hogy a világ másik felén is számíthatsz rá még akkor is ha csak 2 mondatotok van egymás felé ( és nem erőltetett ).

Igazi barátok kb 20 éves korig alakulnak ki, felette már fiúknál a "haver" szó az ami közrelép. De ugye tudjuk hogy a haver nem egyenlő egy baráttal. Mert a havert nem fogja túlzottan érdekelni ha bármi gondod van, legyint egyet és ott hagy kb :D Munkakapcsolatoknál szintén ugyanez a helyzet.

2020. febr. 11. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!