Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek is időszakosak a...

Szerintetek is időszakosak a barátságok?

Figyelt kérdés

Alomvilagban ertem a baratsagokat illetoleg. Egyre jobban kezdem eszrevenni ahogy egyre jobban elsodorja az embereket egymastol az elet, ok ugy tavolodnak egymastol, pedig lehet elotte evekig mindennapot egyutt toltottek.

Ti mit gondoltok errol, nektek megmaradtak a kozepiskolas baratsagok?

Nagyon sokan sokfele megyunk es mar par baratsagomon meglatszik hogy masfele vitt minket az elet...fogadjam el es szerezzek uj embereket, es hellyel kozzel igyekezzek a regieket is apolni?

2020. febr. 3. 22:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8%

Igen. Egy helyben maradtam velük. Ez a lényeg. Hogy nem volt fontosabb náluk a pénz. Pont ez a lényeg. Nem hagytam ott őket és mentem el a világ másik végére kipróbálni magam. Együtt maradtunk. Ez a barátság. Egymás életének tevékeny és aktív részese lenni, napi szinten. A világ különböző sarkaiból évente egyszer összejárni nem barátság, hanem nosztalgia. Hiába magyarázzátok az ellenkezőjét, akivel egyszer találkozol egy évben, az már nem része az életednek, hiába bizonygatjátok itt ketten is az ellenkezőjét.

Elmész a világ másik végére, otthagyva a barátaidat, és utána azt kérdezed hogy időszakosak-e a barátságok. Hát nem, nem azok. Legfeljebb az olyanoknak, akiknek mások a prioritásai, és a pénz meg a jólét keresése fontosabb a barátoknál.

Én nem élek rosszul de valószínűleg kevesebbet keresek mindkettőtöknél. Viszont cserébe nem egy évre előre kell megszerveznem a péntek esti sörözést. Én tudatosan ezt választottam, együtt maradni, ahogyan ti is magatok választottátok a saját utatokat, lemondtatok valamiről valami másért cserébe. Így hát nem pusztán szerencse, hogy az én barátságaim nem időszakosak.

2020. febr. 4. 06:54
 12/17 A kérdező kommentje:

Utolso valamiben igazad van de valamiben nagyon nem

Az embernek egy elete van, es van olyan szemelyisegtipus aki nem elegedik meg egy videki elettel, ugyanazokkal a dolgokkal es szeretne kiprobalni fiatalkent az eletet, sokat utazni

Baratok miatt maradni? Az elet nem igy mukodik, maximum a te olvasatodban, mert mas idokben nottunk fel

Egy baratomert sem maradnek videken hanem a magam utam jarnam es nem azert mert nem szeretem az adott embert, hanem mert, mindenki a maga utjat jarja, es igen, a jolet penz is sajnos szerves resze az eletnek

A kapcsolatok meg mind latjuk, mulandoak (nagyon sajnalom )

2020. febr. 4. 09:17
 13/17 anonim ***** válasza:
A GYK.-n igen.
2020. febr. 4. 16:53
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Mégiscsak oda jutottunk el, ez alapján a válaszod alapján is, hogy egy életed van, és számodra az anyagi jólét keresése fontosabb a meglévő barátságoknál. Ezzel személy szerint nincs semmi bajom, ilyen is van, csak akkor ne jelentsd ki általános igazságként hogy a barátságok mulandóak, hanem azt mondd hogy neked személy szerint mások a prioritásaid. Ugyanis egész egyszerűen erről van szó, még ha nehezen is ismered be. Az, hogy te olyan utat választasz ami elválaszt a barátaidtól, az a te döntésed, a te választásod.

2020. febr. 5. 18:37
 15/17 anonim válasza:
Én nemrég vesztettem el a legjobb barátomat. Az egyik napról a másikra hagyott ott, és tiltott le
2023. nov. 25. 19:08
 16/17 Senior Séf ***** válasza:
A legtartósabb barátságok gyermekkorban köttetnek. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy sülve-főve együtt vannak felnőtt korban is. Természetesen egy ideig a fajfenntartási ösztön átveszi az elsőséget, de a barátságok attól még élnek. Néha ezer km-ekre sodródunk egymástól, s évente max egyszer találkozunk, de tudjuk a másikról, hogy van, hogy létezik, és ha bajba kerülünk,mindent félredobva áll a rendelkezésünkre.
2023. nov. 25. 19:49
 17/17 anonim ***** válasza:
A legtöbb igen, de van amelyik megvan, megmaradt gyerekkorom óta. Viszont a felnőtt világ más, nem vagyunk gyerekek, család, meló, hobbi, pihi stb. sok elfoglaltsága van mindenkinek, de azért összefutunk. Ha nem is minden nap, van akivel 3-4 hetente, van akivel 3 havonta, van akivel 3 évente vagy évente 1x.
2023. dec. 19. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!