Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért vannak elszállva maguktó...

Miért vannak elszállva maguktól sok mérnökök?

Figyelt kérdés

Persze ez nem mindenkire igaz. Apukám is mérnök. A “legjobb” barátom gépészmernoknek tanul Bsc képzésen már 5 éve...(lol) Szent István egyetemen. Én Bges vagyok most vegzek, egy angol c1, spanyol szakmai közép, és lassan egy nemet nyelvvizsgaval rendelkezem (és beszélem is őket). Ellenben lenéz h az milyen könnyű. Már nem nagyon beszelek vele, mert elegem lett h királynak hiszi magát egy közepesnek mondható nehézségi fokú mérnöki képzésen.

Kiváncsi vagyok a véleményekre!

2019. dec. 18. 10:07
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
19%

sztem elsősorban azért, mert frusztráltak, és mivel sokat kell tanulni egy mérnök szakon/nehéz elvégezni, azt hiszik, mindenhez értenek, pont mint az orvosok nagy része.

pont pár napja kötött bele nagy pofával egy mérnök a helyesírásomba, miközben nagyon durva helyesírási hibái voltak, és elég nyilvánvaló volt, h csak rövidítettem.

mellesleg azért is vicces ez a jelenség, mert mérnökök között dolgozom, és igen, a reál dolgokhoz jól értenek, de a nyelvtudásuk gyalázatos (még ha beszélnek is vmennyire angolul, szörnyű kiejtéssel) a EQ-juk is jobbára a béka segge alatt van, és úgy en bloc semmivel sem értelmesebbek, mint mondjuk egy átlag bölcsész.

2020. máj. 20. 14:40
 32/36 anonim ***** válasza:
27%
Őőőő mihez is ért az átlag bölcsész a nagy büdös semmin kívül? Beszél max két nyelvet oszt cső. Ennyi.
2020. máj. 20. 18:10
 33/36 anonim ***** válasza:
83%
A sok után egyes számot használunk. Sok mérnök. Olyan nincs a magyar nyelvben, hogy sok mérnökök. Ők biztos nem így beszélnek.
2020. jún. 20. 17:53
 34/36 anonim ***** válasza:
41%

Sztem azért, mert mivel nehéz elvégezni egy mérnök szakot, azt hiszik, mindenhez értenek.

A mérnök kolléganőm is ugyanilyen. Kijavítja (rosszul) a helyesírásom, állandóan beleköt mások angoljába, miközben maximum középfokon beszéli nevetséges kiejtéssel, de szentül hiszi, hogy mindenhez ért.

Azon a válaszolón meg hangosan felröhögtem, aki azt írta, h beszélnek 1-2 nyelvet, azt cső.

hát kedves beképzelt (proli) barátom, egy olyan országban élsz, ahol a lakosság 75%a semmilyen nyelven nem beszél, nem beszélve arról, hogy én még nem találkoztam olyan reálos/műszakissal, akinek normális lett volna a kiejtése/szókincse.

ellenben a lenézett bölcsészek között rengeteg ilyet láttam már. kicsit vissza kéne venni az arcból, mert ebben az országban pont az jellemző a mérnökökre, hogy a szűk szakterületükön kívül semmihez nem értenek.

2020. júl. 20. 16:28
 35/36 anonim ***** válasza:
77%

Orvos vagyok. Az átlag bölcsész akikkel találkoztam olyan félelmetesen hülye volt természettudományokból, hogy az fáj. A nem kevés mérnök ismerősöm viszont elég széles műveltséggel rendelkezik humán téren is. Ami meg a kiejtést illeti, ha meg tudom értetni magam minden témában, akkor úgy gondolom elég jó a kiejtésem. Orvosin egyébként egy felsőfokúja mindenkinek volt, de inkább kettő, szóval ehhez képest a bölcsészek általános tudása erősen korrelál a nullához.

Nálam kevésbé proli pedig nem igazán lehetne lenni, ez is inkább tipikus bölcsész jellemző. Egész életünket a panelban éltük le, hülyék is vagyunk, lusták is, jó lesz az a BTK.

2020. júl. 20. 18:12
 36/36 anonim ***** válasza:
58%

„Orvos vagyok. Az átlag bölcsész akikkel találkoztam olyan félelmetesen hülye volt természettudományokból, hogy az fáj. „

az átlag orvos akivel találkoztam, olyan félelmetesen hülye volt, hogy még a saját a szakterületéhez sem értett, vagy képtelen volt megérteni egy teljesen egyszerű dolgot.

épp néhány napja diagnosztizálta félre a testvéremet egy újabb kretén doki, aki kötőhártyagyulladásnak nézett egy teljesen más jellegű szemsérülést. Ennek a testvéremnek hisztamin inteloranciája is van, amire mi jöttünk rá, aztán ezt DAO teszt meg is erősítette. de órákon keresztül tudnám sorolni a sok malőrt, állatságot, amit a beképzelt síkhülye orvosoktól hallottam kezdve attól, hogy a háziorvosom azt nem képes felfogni, hogy mi a különbség szteroid és fehérjepor között.

„A nem kevés mérnök ismerősöm viszont elég széles műveltséggel rendelkezik humán téren is.”

ez érdekes, vhogy nektek reálosoknak csak művelt reálos ismerőseitek vannak állandóan, én meg folyton szakbarbár érzelmi analfabétákban botlok.

„Egész életünket a panelban éltük le, hülyék is vagyunk, lusták is, jó lesz az a BTK.”

így van, a bölcsészek mind panelban laknak. (???).

egyébként sosem fogom megérteni ezt a beképzeltséget a senkiházi orvosok részéről, először talán meg kéne tanulni a legegyszerűbb dolgokat diagnosztizálni, meg mondjuk szöveget értelmezni,( mert vitáztam már néhány orvossal, és nem igazán ment nekik), aztán jöhet a nagyképűsködés. egyelőre ott tartunk, hogy a diplomások közül az orvosok (tisztelet a kivételnek) értenek legkevésbé ahhoz, amit tanultak.

„Orvosin egyébként egy felsőfokúja mindenkinek volt, de inkább kettő, szóval ehhez képest a bölcsészek általános tudása erősen korrelál a nullához.”

vmilyen rejtélyes okból mégis a reál szakokon ragad bent a legtöbb diploma nyelvvizsga hiánya miatt, és érdekes módon a bölcsészek közül rendelkeznek legtöbben nyelvvizsgával egyetemre érkezvén.

és szintén rohadt érdekes, mert a rokonunk kardiológus, és csak középfokon beszél angolul, a háziorvosom detto.

rohadt kíváncsi vagyok, vajon az orvosk hány százaléka értene meg egy bonyolultabb szöveget a nagy felsőfokújával.

2020. júl. 20. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!