Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért vannak elszállva maguktó...

Miért vannak elszállva maguktól sok mérnökök?

Figyelt kérdés

Persze ez nem mindenkire igaz. Apukám is mérnök. A “legjobb” barátom gépészmernoknek tanul Bsc képzésen már 5 éve...(lol) Szent István egyetemen. Én Bges vagyok most vegzek, egy angol c1, spanyol szakmai közép, és lassan egy nemet nyelvvizsgaval rendelkezem (és beszélem is őket). Ellenben lenéz h az milyen könnyű. Már nem nagyon beszelek vele, mert elegem lett h királynak hiszi magát egy közepesnek mondható nehézségi fokú mérnöki képzésen.

Kiváncsi vagyok a véleményekre!

2019. dec. 18. 10:07
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

#6os tetszett a kommented :D van igazsag amit mondasz, jogos a komment.

#8as igazad lehet és köszönöm, de sajnos nagyon önfejű és az üzleti életben a csőlátás sok hasznot nem hozna.

#9es BGE és nem középiskola bár gondolom egyetemet akartál irni mérnök barátom :)

A kérdést nem fogalmaztam meg jól, nem általánosítani akartam hanem egy specifikus személyre gondoltam, nyilván nem az összes mérnök nagyképű, és tudom h nehezebb szak, ez evidens, de hogy kinek mi a nehéz megint más tészta. En sem szóltam le soha hogy egy b2 angolt épphogy összehozott.

2019. dec. 18. 11:19
 12/36 anonim ***** válasza:
80%
Mérnökként úgy veszem észre hogy mindenki el van szállva magától. Múlt pénteken a takarító azért kiabált egész délelőtt mert túl sok a por és porallergiája van (könyörgöm akkor minek megy takarítónak)
2019. dec. 18. 11:25
 13/36 anonim ***** válasza:
72%
Ha már itt tartunk, az orvosok jobban el vannak szállva maguktól. Csak valahogy azt mindenki lenyeli, mert jogosabban.
2019. dec. 18. 11:28
 14/36 A kérdező kommentje:

Hát a takarítós dolog tényleg érdekesen hangzik :D

Orvostanhallgató ismerősöm nincs, ezért azt nem tudom, de azt is hallottam már en is, bár ha valami lehet nagyképű talán meg rájuk mondanám azt h jó, te megerdemled, hisz egy nap lehet az életed fogjak megmenti.

2019. dec. 18. 11:33
 15/36 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen az emberi természet. Teljesen kár összehasonlítgatni kinek mi a nehezebb. Parttalan vita. Te nem látsz bele az ő életébe és szakjába, ő nem lát bele a tiédbe, néhány év múlva pedig annyira nem fog senkit érdekelni kinek mennyire volt nehéz az egyetem...

Ami nekem a legmeghatározóbb élményem volt ezzel kapcsolatban, az az, hogy közgázra felvételiztem, de nem vettek fel annak idején. Mindenből jó voltam, igazán nem volt kiemelkedő tárgy, ami utat mutatott volna, de valamiért beleszerettem a képzetbe, hogy én közgazdász leszek. Mérnök lett belőlem. Egy látszólag névtelen főiskolára mentem, amit viszont a szakma elismer. (Az átlag ember nem.) Megkaptam az akkori legjobb barátnőmtől, hogy mennyire gáz vagyok és egyáltalán minek kezdem el, amikor úgysem fogok semmire menni vele. Bezzeg majd ő a Corvinuson. Kb. 10 év telt el a beszólása óta, ami azóta is nagyon éles emlék. Azonnal találtam állást, a mesterképzést már mellette csináltam, vezető beosztásban dolgozom, a saját lakásunkban élünk a (szintén mérnök) párommal és igazából mindenünk megvan. Mellette csinálom estin a közgazdász továbbképzésemet is. Nem érzem azt, hogy ne mentem volna semmire a no name iskolámmal, diplomámmal, sőt. :)

E közben tudomásom szerint ő is a harmadik diplomáját csinálja, 30 évesen diákmelózik folyamatosan, albérletben élnek a mérnök párjával és az osztálytalálkozónkon kifejtette, hogy nem igazán jutnak egyről a kettőre.

Szóval, hogy ki mit vág a fejedhez, az úgy is mindegy... Majd az élet igazol. Nyeld le, vagy egyszerűen csak sétálj tovább és ne foglalkozz vele.

Én mondjuk mérnök is vagyok és lassan kicsit közgazdász is, de teljesen biztos vagyok abban, hogyha közgázon kezdem az alapképzést, semmi nem lett volna belőlem. Második félév után otthagyom, annyira nem érdekel igazán és így nem is tanulom szívesen. A műszaki vonal az én utam és mivel ez így van, ezért én képtelen lennék végig csinálni valami teljesen mást. Néha vért izzadtam a diplomáimért, de egy irodalomszakon szerintem konkrétan eret is vágnék, vagy is nekem ez lenne a legnehezebb. :)

2019. dec. 18. 11:48
 16/36 anonim ***** válasza:
79%

Nekem van műszaki és gazdasági diplomám is. Nos, az előbbin tényleg sokkal nehezebb volt kettesekkel, hármasokkal átmenni, mint utóbbin ötösöket szerezni.

Ettől függetlenül nem jogos a lenézés, sem a te részedről (mert a kérdésedben ez is benne van), sem az ő részéről, mert a minőséget nem az határozza meg, hol mennyire szivatnak

2019. dec. 18. 12:32
 17/36 anonim ***** válasza:
35%
Orvos vagyok, szerintem a mérnökképzések többsége nehezebb, mint az orvosi. A BGF-en pedig azért van nem kevés szak egy pénzügy számvitel például biztos nehéz, de egy kereskedelem marketing büfé-ruhatár izét én nem neveznék diplomának.
2019. dec. 18. 12:43
 18/36 anonim ***** válasza:
32%
Nem csak a mérnökök szállhatnak el maguktól, igazából mindenütt ott a beképzeltség lehetősége, ahol egy társadalmilag vagy a környezete által elismert dolgot teljesít valaki, vagy egy státusszimbólumot birtokba vesz. Minden attól függ, hogy miről hiszed, hogy értékes. Ma például egy olyan szakmunkásról olvastam, aki lenézi a diplomásokat, mert nem értenek szerinte a kétkezi dolgokhoz és nem ismerik a kemény munkát, de ha mondjuk elmész egy diplomaosztóra az első fél óra csak arról szól, hogy egekig magasztalják a felsőoktatást. Kinek mi.
2019. dec. 18. 13:01
 19/36 A kérdező kommentje:
#17 azért a lenezes benned is megvan úgy látom. Én úgyan Pszkra járok, de nem egy ismerősöm járt a Kulkerre, az általad bufeszaknak prognosztizált intézménybe, akik elég jó helyeken tudtak elhelyezkedni, ahol lehet több lesz a fizetése mint neked hosszabb távon :)
2019. dec. 18. 13:17
 20/36 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, te sem vagy semmi.

Ha ezt a stílust előadod a havernak is, ne csodálkozz ha beszól.

Az meg, hogy hány év alatt végzi el az egyetemet, önmagában nem mond semmit. Nálunk pl ha egy bizonyos tárgyat elbuktál (tökmindegy milyen tárgy, az a lényeg, hogy nehéz), nem tudsz szakirányra jelentkezni és mivel most épp tantervváltás van, csak 1,5 év múlva tudsz szakirányra menni. Addig meg... Szívás.

2019. dec. 18. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!