Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért vannak elszállva maguktó...

Miért vannak elszállva maguktól sok mérnökök?

Figyelt kérdés

Persze ez nem mindenkire igaz. Apukám is mérnök. A “legjobb” barátom gépészmernoknek tanul Bsc képzésen már 5 éve...(lol) Szent István egyetemen. Én Bges vagyok most vegzek, egy angol c1, spanyol szakmai közép, és lassan egy nemet nyelvvizsgaval rendelkezem (és beszélem is őket). Ellenben lenéz h az milyen könnyű. Már nem nagyon beszelek vele, mert elegem lett h királynak hiszi magát egy közepesnek mondható nehézségi fokú mérnöki képzésen.

Kiváncsi vagyok a véleményekre!

2019. dec. 18. 10:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
24%
rajkodás nem a mérnökökre jellemző
2019. dec. 18. 13:38
 22/36 anonim ***** válasza:
86%

Az egyetemisták mindenkit lenéznek, egymást is, a jogász, a közgázos, a tanár, az orvos mindenki el van szállva magától. Én mérnöki végeztem volt BTK-s ismerősöm vele beszélgettem ő 4,6-os átlaggal alig kapott ösztöndíjat, nekem meg volt félév mikor 3-ra 30 ezret kaptam, igaz amögött is vér és könnyek voltak.

Amúgy az élet úgyis mindenkit helyre tesz, mert mérnökként kikerülve rájössz, hogy szart se ér a tudásod, mert elavult. A tanár találkozik az oktatási rendszer kénköves poklával. Talán az orvos az, aki tisztában van vele mit vállalt.

2019. dec. 18. 13:57
 23/36 anonim ***** válasza:
0%
Mert ők építették fel a fél országot... Egyedül.
2019. dec. 18. 15:52
 24/36 anonim ***** válasza:
34%

"Mert ők építették fel a fél országot."

Ez nem igaz, de ők tervezték meg. Az viszont nagyon igaz, hogy az ország egyik legértékesebb "nyersanyaga" a magyar mérnökeink agya. Ugyanis nem a "kiváló" magyar bőőőőcsészek miatt telepednek meg itt a nagy autógyárak.

2019. dec. 18. 16:00
 25/36 anonim ***** válasza:
40%

az autógyárak azért telepednek meg itt, mert sok csóró szerencsétlennek elég kifizetni a nyugati minimálbér harmadát, és már rohan is dolgozni...

amúgy jobb ha hozzászoksz, az orvoshoz, jogászhoz, mérnökhöz képest te a cipőjére ragadt mocsokkal vagy egyenértékű. a diploma a legtöbb embert megrontja, de ez a három csoport a legalja mindennek.

2019. dec. 18. 18:48
 26/36 anonim ***** válasza:
30%

Letojom én, hogy milyen diplomája van, csak ne kötekedjen.

Ha végigolvasod a kommentjeit, a kérdező is legalább annyira lenézi a mérnököket(hallgatókat), mint őt a haverja.

2019. dec. 18. 18:54
 27/36 anonim ***** válasza:
76%
Egyeztetni kellene. Miért van elszállva magától sok mérnök? A sok után egyes szám jön, ezt a 3. válaszolónak is üzenem. A mérnöki, az építészi és a villamosmérnöki tudáshoz kell a legjobb ész. Persze ettől még nem kellene rivalizálni. Nem lehet mindenki egyformán okos.Attól még nem különb valaki a másiknál emberileg.
2019. dec. 19. 10:08
 28/36 anonim ***** válasza:
26%

Ami nincs elszállva, az a fizetés :)

Amúgy mindenki nagyra tartja magát, és a végén úgyis a kőműves, az, aki a közép és alsó osztályból a legtöbbet viszi haza zsebben.

2019. dec. 19. 12:01
 29/36 anonim ***** válasza:
33%
Ja, de az is a kőműves, aki 50 éves korára lerobban, az elkopott izületek miatt.
2019. dec. 19. 12:57
 30/36 anonim ***** válasza:
29%
A mérnök meg kényszer ülés miatt kap sérvet 30 évesen. Nagy különbség!
2019. dec. 20. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!