Miért UNDORODIK tőlem mindenki?
23 éves lány vagyok, 5 éve nincsenek közeli barátaim. Általánosban a fiúk utáltak a külsőm miatt (szerintük csúnya volt az arcom), előfordult, hogy fizikailag is bántottak emiatt (pl. ellöktek a folyosón).
Általában mindig kiközösítenek, ha új közegbe kerülök, és általánosban is csak a szerencsén múlt, hogy volt egy kedves és empatikus lány, aki megsajnált, ezért szóba állt velem és végül meg is kedvelt engem, így lettünk legjobb barátok.
A gimi jobban indult, szereztem 4-5 barátot, de 2 év múlva kiközösítettek. Volt egy olyan facebookos beszélgetésük, amiben én nem voltam benne, egyszer véletlenül bejelentkezve maradt az egyikük a mobilomon és megláttam, hogy miket írnak rólam: szégyellnek velem mutatkozni, szánalmas vagyok, idegesítő fejem van stb..Korábban már kiközösítettek egy lányt a külseje miatt a baráti körünkből, ő elment másik iskolába emiatt, utána én következtem..
18 évesen rájöttem, hogy amíg nem vagyok szép, addig az emberek nem fognak velem normálisan bánni, legyen bármilyen személyiségem is. Tehát elkezdtem sminkelni, fodrászhoz mentem, új ruhákat vettem, lefogytam pár kg-ot (bár nem voltam elhízva). Ennek hála 19-21 éves korom között pár fiú leszólított az utcán, és ha találkoztam régi ismerőssel, sokkal jobban bántak velem, mint régen, de azóta sincsenek barátaim, és úgy érzem, hogy olyan sokáig voltam egyedül, hogy most már nem is lesznek, azt se tudom, hogyan barátkozzak.(Párkapcsolatot is nagyon szeretnék, de arra még kevesebb esélyt látok.) Márpedig nekem kell kezdeményezni, mert felém szinte soha se nyitnak, kivéve, ha olyan közegbe kerülök, ahol szépnek számítok, de ilyen nem nagyon van.
Nemrég a húgom letörölt az ismerősei közül..Kb hetente beszélünk, de ezek szerint, csak muszájból beszélt velem, valójában idegesítettem.. Amúgy fiú testvéreim sokkal rendesebbek velem, bár ők se rajonganak értem túlzottan. A többi családtagomat nem törölte, olyanok is az ismerősei között vannak, akikre azt mondta, hogy idegesítik és utálja őket..Írtam neki üzenetet, de nem válaszol..Én soha senkit nem töröltem az ismerőseim közül, nemhogy családtagot.Én már komolyan nem értem miért gyűlölnek ennyire az emberek.. A külsőm miatt, vagy mert nincsenek barátaim(=lúzer vagyok a szemükben)?? A lánytestvérem akkor kezdett el rosszul bánni velem, amikor gimiben elvesztettem a barátaimat és nagyon leromlottak a jegyeim. Minden életkedvem elment, nem tudom, hogy mit csináljak...
Nem hinném, hogy undorodnak tőled, se azt, hogy a külsődön múlik. Sajnos elég sok közösség úgy működik, hogy megtalálja a "leggyengébbet", és szórakozásból kiközösíti. Ha konfliktuskerülő, nehezen barátkozó típus vagy, az kiszolgáltatottá tesz ennek. :(
Szerintem szakítsd meg a kapcsolatot ezekkel az emberekkel, legyen következménye annak, ha rosszul bánnak veled. Keress jobbakat.
Ha pedig úgy érzed, hogy a depresszió szélén jársz, igen, egy pszichológus se ártana.
1. Kerdezi szedd ossze magad!
2. Ne innen varj vigasz szavakat, itt pisisek vannak max 1-2 ertelmesebb ember de nem biztos hogy azok mindenaron segitenek.
Az elso par hozzaszolonal lehetett erezni az erettsegi szintet. No de a tiedet is, ha adsz a velemenyekre!
Felejtsd el az insanyargatast es vedd eszre hogy vajon MIN MULIK pl a vonzero!
Nem feltetlenul a szepsegen... kisugarzas szamit! Bizz magadban. Csak te tudsz ha mas nem is. Ha ezt egyszer megertened...
Ez bélyeg. Ha egyszer valakit beskatulyáznak akkor nagyon nehéz kikeveredni belőle, de nem lehetetlen.
Számomra elég intelligens, kedves lánynak tűnsz, csak szomorú vagy.
Sajnálom.
Esetleg nincs valami hobbid? Csatlakozhatnál csoportokhoz. Könyvklub, netes játékok, sport, zeneiskola. Ezekkel jól fogsz járni :)
# 12 de mi van ha a családom is így bánik velem? elvileg ők lennének azok, akiktől feltétlen elfogadást és szeretetet kellene kapnom..
az biztos, hogy jó célpontnak tűntem: alacsony, csúnya arcú és nagyon introvertált voltam..sokan ezért kötöttek belém, de, hogy a családom is így bánjon velem, azt már tényleg nem tudom kezelni..
# 14 tudom...de ez a facebookon letiltás nagyon mellbevágó volt (ma történt pár órája). nem volt senki akinek ezt el tudtam volna mondani
mert nincs senki akinek elmondhatnám? kicsit vicces, hogy alig ismersz, de már idegesítelek, ilyen hatással vagyok mindenkire---Ezt irta a kerdezo.
De nem is lehet megismerni teged,mert nem hagyod bmeg!
Ez egy mókuskerék.
Mondhatják mások, hogy hogyan hajts, de attól még a mókuskerékben maradsz.
Itt neked kell valami újat csinálnod, valami forradalmit, ami kirobbant a jelenlegi status quóból.
Elsőként a gondolkodásmódodat kell rendberakni. Az az alapja mindennek. Ha tudatos vagy magaddal, akkor tudni fogod, hogy mit szeretnél, mire van szükséged! Abból meg már nem nagy dolog terveket szövögetni, és elindulni a megvalósítás felé.
Foglalkoztál önfejlesztéssel önosmerettel eddig? Olvastál valamit, tanultál?
Amúgy bármi jó, ami megtetszik. Sok könyv torrenten is fent van, cikkekből is végtelenszámú van.
Én az asszertivitást javaslom (vagy erőszakmentes kommunikáció). Számodra elsúsorban abban lesz jelentősége, hogy a saját belső kommunikációdat helyre tudja rakni!
Ebből lehet szükségletmenedzselést is kialakítani, ami rendkívül türelmessé tesz. Ez nagy előny!
Ha megvannak a nyigodt körülmények, akkor minden adott az előrelépésre! 🙂
De nem mesélnék végtelenségig... kezdd el, és alakítsd magadnak! Találd meg, hogy ki vagy te, akkor tudsz önmagad lenni, akkor tudod elfogadni magad, és csak ekkor lesz lehetőség arra, hogy mások is el tudjanak fogadni téged! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!