Mennyi idő alatt tűnik el egy kikapcsolt tápegységből a feszültség?
"A C3 jelzésű kondenzátort miért szedted ki a helyéről?"
Te full idióta vagy ehhez a szakmához, az a kondi gyárilag nincs ott.
"Csak mert van olyan, amiben igen is van relé. Más dolog nem igazán tud kattogó hangot kiadni."
Ekkora hülyét...
Most aztán tényleg szégyenletes, 75 % nekem is, neki is, én is szégyenkezhetek, más ostobasága miatt...
#12: Akkor miért nem a választ írod le? Nem sok értelme volt ennek a hozzászólásodnak. (Amúgy 3-an vagyunk 75%-osak itt.)
Másik opció, hogy azért ad ki kattogó hangot, mert folyamatosan ki-be kapcsol az eszköz valami oknál fogva. A miértjét rá bízom. Kell először is hozzá egy kapcsolási rajz és végig kell mindent mérni, oszcilloszkóppal lehetőleg.
# 13
Folyamatosan elárulod, hogy rutintalan vagy. Ehhez nem kell rajz, nem kell oszcilloszkóp. Akkor sem, ha táphiba okozná mellesleg.
De a tápegységet egyébként is cserélték komplett.
Tudtad?
Ha egy hibás alaplap nem bír elindulni és rángatja a tápot, attól is kattoghat pont így a tápegység. Miközben utóbbinak semmi baja nincs.
De ezt normálisan be kellene határolni, hogy eleve hol keresitek a hibát (nem oszcilloszkóppal).
Vagy inkább szedd ki belőle a relét, nevetséges...
"Akkor miért nem a választ írod le?"
Megmondom őszintén, nem nagyon tetszik nekem, hogy szemét buták mínuszolgatják itt a hozzászólásaim (# 2, 3, 7).
Több évtizednyi elektronikai tapasztalat birtokában (beleértve javítást és áramkörök tervezését is) ezt simán aljasságnak is tekintem.
Ilyenkor jön az, hogy cserébe én is tudok szemét lenni és nem árulok el bizonyos szakmai titkokat.
Mert ilyenek nem érdemlik meg.
"segíteni próbálnak"
Szerintem inkább ne próbáljon valaki úgy segíteni, mintha értene egy témához, miközben nem csak sötét hozzá, de még félre is vezeti a másikat.
Az nem segítség, ami többet árt, mint használ, az ilyet helyre kell tenni.
"Ha nem írsz értelmes dolgokat"
Te miről beszélsz? Áruld már el, milyen értelem hiányzik például a #2 és #3 hozzászólásomból?
Milyen alapon merészeli valaki lepontozni a fizikát?
Sunyi alapon?
Már nem azért urak, de ezt a sok értelmetlen karaktert lehetett volna hasznosabbra is forditani, mi ertelme ismeretlenül szapulni itt egymást? Nem mindegy nektek ki mit gondol a másikról?
Magyarán Ha jól értem Nincs ötletetek Mi lehet a probléma.
Nekem akkor csinált ilyet a sz.gépem, mikor közvetlen egy nagy leválasztótrafó mellett akartam használni. Át kellett raknom a szoba másik sarkába és megoldódott a probléma. Nem tudom hogy ott miért nem volt jó, lehet hogy bezavart neki a trafó.
(Megj.: asszem nekem is 75% az értékelésem, de én még nem írtam eddig ehhez a kérdéshez.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!