Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyi idő alatt tűnik el egy...

Mennyi idő alatt tűnik el egy kikapcsolt tápegységből a feszültség?

Figyelt kérdés
Egy kapcsoló üzemű tápegységről lenne szó, mikor lekapcsolom a kondik rajta még tartalmaznak feszültséget, elég durván, volt már hogy megcsapott mikor a panelt néztem (természetesen kihúzva és a nagy kondihoz nem nyultam) De a lényeg, ki tudom én ezt "sütni" valahogy hogy hozzá nyulhassak? vagy mennyi ideig kell várni?
2019. jún. 11. 10:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
58%
Ha rajta hagyod az eszközt és megpróbalod bekapcsolni, azonnal kisül. Amúgy akár napokig is benne maradhat a töltés, bár ez ritka, általában pár óra alatt kisül.
2019. jún. 11. 10:35
 2/19 anonim ***** válasza:
33%

Normálisabb konstrukció tartalmaz kisütőellenállást is, ami legalább lassan kisüti.

Ha nincs akkor neked kell ráakasztani valamit, ellenállást, esetleg izzólámpát, bár egy 320 V-ra töltött puffer nem olyan jó a 230 V-os izzónak, ugyanakkor a gyors kisülés miatt nem hat rá túl sokáig, illetve nem mindegy az izzó teljesítménye sem.

Persze, itt nem un. Gyakori Kérdések Izzóról van szó (ami gyakran LED-lámpa, csak a butábbak nem érzik a különbséget), hanem "izzó izzóról" beszélek.

2019. jún. 11. 10:45
 3/19 anonim ***** válasza:
56%

Vagy a villanyszerelők próbalámpája: 2 db izzófoglalat soros kötésben, amivel 400 V-on is tudnak ügyködni.

De én többször rányomtam a szimpla lámpát is, főleg amikor eleve látom műszerrel, hogy már csak kevesebb feszültség van benne.

2019. jún. 11. 10:50
 4/19 A kérdező kommentje:

Nem tudok rájönni mi lehet a baja a tápegységnek vagy a készüléknek.

Azt csinálja, hogy picit hosszabb ideig ha nincs bekapcsolva, a tápegység csak halkan kattog. És nem indul el a gép. Utána lehúzok minden kábelt /fogyasztót/ róla szintén nem indul csak kattog magában. Aztán várok várok kapcoslgatom kicsit..és gondol egyet egyszer csak elindul a gép. Onnantól megy. Ha kikapcsolom majd ismét bekapcsolom szintén múködik. Mikor elindul, olyankor kipróbáltam hogy szintén lehúzgáltam midnent a tápról, és nem adott kattogó hangot mint az elején ítrtam, innen gondolom hogy szintén megy a táp. Rádugok mindent, bekapcsolom és elindul. De ha megint pl nem használom 1 hétig, megint ugyan az a hiba. Kondik már cserélve, komplett tápegységet is cseréltünk ugyan azt ami benne volt, de ismét előjött ugyan az a hiba. Én nem értem mi a bánat lehet vele. Ötlet van?

2019. jún. 11. 10:54
 5/19 anonim ***** válasza:
34%
Valamelyik relé nem húz be, vagy a hőkioldója szenved. Nekem azt csinálta, hogy csak akkor volt hajlandó elindulni, ha kihúztam a tápkábelt, ráindítottam, aztán kábel vissza és ment.
2019. jún. 11. 11:15
 6/19 A kérdező kommentje:
sajnos az nem segít
2019. jún. 11. 11:32
 7/19 anonim ***** válasza:
19%

"Valamelyik relé nem húz be, vagy a hőkioldója szenved."

Te miről beszélsz, mosógépről?

Tudtad? PC-ben ilyenek a nincsenek.

Alaplaphiba okozza, ha a tápegység már cserélve lett, mi más...

2019. jún. 11. 11:39
 8/19 anonim ***** válasza:
35%
Vagyis PC-ben ilyenek nincsenek.
2019. jún. 11. 11:39
 9/19 anonim ***** válasza:
53%
Most akkor ez egy PC-s tápegység? Mert jó lenne tudni, hogy nagyjából milyen a belső felépítése. Csak mert van olyan, amiben igen is van relé. Más dolog nem igazán tud kattogó hangot kiadni. Tekercsek tudnak rezegni, de ezek a nagy frekvencia miatt inkább sípolnak olyankor.
2019. jún. 11. 13:44
 10/19 A kérdező kommentje:

Tessék ezt csinálja, hallani a videón:

https://www.youtube.com/watch?v=QJyVstPJ6xU

2019. jún. 11. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!