Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Többen mondják, hogy jobb a...

Többen mondják, hogy jobb a régebbi CRT (képcsöves) TV, mint az LCD TV-k. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Az lehet, hogy a régi TV nem romlik el olyan hamar, de a képminősége az LCD TV-nek jobb azért.
2019. jún. 8. 19:23
1 2 3 4 5
 31/41 Bubuka508 ***** válasza:
34%
Látod, ez így van és ha megkérem az árát, lehúzva érzik magukat.
2019. jún. 11. 18:51
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Képcsöves TV-t távolról nézve nem tűnik fel, hogy alacsony a felbontás, de úgy meg kicsi képméret.

Nekem az A68xx típusú képcsövek voltak a maximum, amit használtam, ez 68 cm képátlót jelent 4:3-ban. Laikusok ezt szokták 72 centisnek is nevezni, ami hülyeség egyébként.

Konkrétan az A66 képcsöveknél 72 cm a sarokcsavarok távolsága, 66 cm a valós képméret. Ennek ellenére, régen a kereskedők elterjesztették ezt a baromságot, hogy 72 centis TV, ami nincs is.

Ami a lényeg, utána egy 32 collos LG LCD-re váltottam, fénycsöves háttérvilágítás, 1366x768.

Bármennyire kedveltem a képcsöves TV-k kontrasztosabb és természetes színvilágát, de ezen az LCD-n a letöltött sorozatok sokkal jobban mutattak 16:9-ben. Kontraszt és feketeszint is megszokható volt, nem beszélve az élesebb képről. Tehát ekkor már nem tértem volna vissza a képcsövesre, hiszen egyértelmű visszalépés lett volna.

Viszont hiányzott a képcsöves képi világa (kontraszt, mélyfekete, természetes színek), ezért egy plazma volt a következő, előbb 42" méretben, majd egy 55 collos Panasonic, ami ma is kiszolgál a házimoziban.

LCD-ket is kedvelem, konyhába is egész jó, meg a többi helyiségbe, de főleg hozzanak minél többet a szervizembe, az a legjobb.

2019. jún. 11. 19:31
 33/41 anonim ***** válasza:
51%
Én a mai napig CRT-t használok éppen ezért mert élettel telibb, szebb. Az élettartamuk is jobb, főleg ha időben cserélve vannak olyan alkatrészek mint a kondenzátorok. Más nem igazán romlik el bennük.
2019. okt. 3. 04:17
 34/41 Bubuka508 ***** válasza:
0%
Na végre, egy értelmes valaki is hozzászólt a 33-as válaszoló személyében. Szakmabeliként tökéletesen egyetértek abban, hogy a crt-s tv-kben többnyire a kondik romlanak el. Megnézem, hogy a mai tv-k hol a p.-ben lesznek 20-30 év múlva? Mert a crt-sek élettartama ilyen nagyságrendű átlagosan. Jó, a röntgensugárzás a maiakban elmarad, de az egyéb környezeti ártalmakhoz képest az igazán semmiség. Ezt üzenem a sok nagyokosnak, akik ősembernek néznek. Sok crt-s tv, ami ma is megy, már akkor is üzemelt, amikor ők még kitalálva sem voltak. De a mai készülékek eleve úgy vannak megtervezve, megépítve, hogy ne tartsanak néhány évnél tovább. Tessék mondani, ez volna a fejlődés útja? Az embereknél is megfigyelhető bizonyos mértékig ez a tendencia...
2019. okt. 4. 19:00
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
34: Azért eléggé szánalmas hozzáértőnek nevezni azt a pár embert aki veled együtt leragadt. Nincs ezzel gond, én is ragaszkodom pár régi cuccomhoz aminél már bőven van jobb. De hogy ezért én valakit minősítsek mert ő az újabb, jobb szebb képet adó technológiára esküszik az nagyon gáz. Még akkor is ha "szakmabeli" vagy, na attól még gázabb...
2019. okt. 5. 09:00
 36/41 Bubuka508 ***** válasza:
21%
Én már akkor értettem valamit az elektronikához, amikor te még megtervezve sem voltál. De vitatkozni csak megfelelő vitapartnerekkel lehet, akik néminemű intelligenciával is rendelkeznek. Nem is bosszantom magamat a többiekkel, akikhez hasonlóktól - sajnos - hemzseg ez az oldal. A kérdezőnek válaszolom: igen, a crt-s tv-t, ha még nincs elhasználódva a képcsöve, nem szabad eldobni, ha nem egy gagyi gyártmány. Nem rosszabb a képe a lapos sütőajtókénál és megbízhatóbb. Ezekből pár év múlva egyikből sem lesz tv, csak hulladék.
2019. okt. 5. 17:51
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

"Én már akkor értettem valamit az elektronikához, amikor te még megtervezve sem voltál."

- Gratulálok. De ez csak annyit jelent számomra hogy te leragadtál a sokat emlegetett 20 éves technológiánál...

"De vitatkozni csak megfelelő vitapartnerekkel lehet, akik néminemű intelligenciával is rendelkeznek."

- Látod látod megont csak a személyeskedés és a másik sz@rozása mert a nagy szakemberrel nem ért egyet.

"A kérdezőnek válaszolom: igen, a crt-s tv-t, ha még nincs elhasználódva a képcsöve, nem szabad eldobni, ha nem egy gagyi gyártmány. Nem rosszabb a képe a lapos sütőajtókénál és megbízhatóbb. Ezekből pár év múlva egyikből sem lesz tv, csak hulladék."

- Nem a volt a kérdés hogy 20-30 év múlva melyik fog működni!! Az lehet hogy a CRT tovább bírja de ha "szakember" létedre kijelented hogy egy 30 éves technológiának jobb a képe akkor tényleg nincs min vitatkozni, mert téged meg a múlt nagy dolgaiba való beleszerelmesedésed hajt és nem veszed észre a nyilvánvalót...

Sokan leírták, ahogy én is. Aki látott már csak egy FullHD-s tévét az többé nem fog CTR-t nézni...

Csak az akit nem érdekel a régi dolgokon kívűl más.

2019. okt. 5. 19:13
 38/41 Bubuka508 ***** válasza:
Hát ez marha jó! Az én válaszomat törlik, a sok nagyokosét meg istenítik! Gratulálok!
2019. okt. 7. 07:38
 39/41 anonim ***** válasza:
Tudom, mindenki hülye csak te tudsz mindent...
2019. okt. 7. 16:20
 40/41 Bubuka508 ***** válasza:
Sajnos...
2019. okt. 8. 00:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!