Többen mondják, hogy jobb a régebbi CRT (képcsöves) TV, mint az LCD TV-k. Ez igaz?

Képcsöves TV-t távolról nézve nem tűnik fel, hogy alacsony a felbontás, de úgy meg kicsi képméret.
Nekem az A68xx típusú képcsövek voltak a maximum, amit használtam, ez 68 cm képátlót jelent 4:3-ban. Laikusok ezt szokták 72 centisnek is nevezni, ami hülyeség egyébként.
Konkrétan az A66 képcsöveknél 72 cm a sarokcsavarok távolsága, 66 cm a valós képméret. Ennek ellenére, régen a kereskedők elterjesztették ezt a baromságot, hogy 72 centis TV, ami nincs is.
Ami a lényeg, utána egy 32 collos LG LCD-re váltottam, fénycsöves háttérvilágítás, 1366x768.
Bármennyire kedveltem a képcsöves TV-k kontrasztosabb és természetes színvilágát, de ezen az LCD-n a letöltött sorozatok sokkal jobban mutattak 16:9-ben. Kontraszt és feketeszint is megszokható volt, nem beszélve az élesebb képről. Tehát ekkor már nem tértem volna vissza a képcsövesre, hiszen egyértelmű visszalépés lett volna.
Viszont hiányzott a képcsöves képi világa (kontraszt, mélyfekete, természetes színek), ezért egy plazma volt a következő, előbb 42" méretben, majd egy 55 collos Panasonic, ami ma is kiszolgál a házimoziban.
LCD-ket is kedvelem, konyhába is egész jó, meg a többi helyiségbe, de főleg hozzanak minél többet a szervizembe, az a legjobb.

"Én már akkor értettem valamit az elektronikához, amikor te még megtervezve sem voltál."
- Gratulálok. De ez csak annyit jelent számomra hogy te leragadtál a sokat emlegetett 20 éves technológiánál...
"De vitatkozni csak megfelelő vitapartnerekkel lehet, akik néminemű intelligenciával is rendelkeznek."
- Látod látod megont csak a személyeskedés és a másik sz@rozása mert a nagy szakemberrel nem ért egyet.
"A kérdezőnek válaszolom: igen, a crt-s tv-t, ha még nincs elhasználódva a képcsöve, nem szabad eldobni, ha nem egy gagyi gyártmány. Nem rosszabb a képe a lapos sütőajtókénál és megbízhatóbb. Ezekből pár év múlva egyikből sem lesz tv, csak hulladék."
- Nem a volt a kérdés hogy 20-30 év múlva melyik fog működni!! Az lehet hogy a CRT tovább bírja de ha "szakember" létedre kijelented hogy egy 30 éves technológiának jobb a képe akkor tényleg nincs min vitatkozni, mert téged meg a múlt nagy dolgaiba való beleszerelmesedésed hajt és nem veszed észre a nyilvánvalót...
Sokan leírták, ahogy én is. Aki látott már csak egy FullHD-s tévét az többé nem fog CTR-t nézni...
Csak az akit nem érdekel a régi dolgokon kívűl más.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!